Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Akar ;20 Yılda Bitiremedik…

SİYASET 27.04.2020 - 13:15, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1449+ kez okundu.
 

Akar ;20 Yılda Bitiremedik…

99 Gölcük Depremi sonrasında hasarlı binaların yıkımı ve güçlendirmesine ilişkin alınan tedbirlerin yavaşlığı sürekli gündeme gelirken, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmaları mercek altına alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sorularına Bakan Selçuk cevap verdi.

99 Gölcük Depremi sonrasında hasarlı binaların yıkımı ve güçlendirmesine ilişkin alınan tedbirlerin yavaşlığı sürekli gündeme gelirken, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmaları mercek altına alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sorularına Bakan Selçuk cevap verdi. DEPREM SONRASI 243 OKUL HASAR GÖRDÜ 99 Depremi sonrasında kentimizdeki okulların durumuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, okulların ve Bakanlığa ait binalara ilişkin ayrılan ödeneği gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk verdiği cevapta ilimizde deprem sonrası 163 hafif hasarlı, 36 orta hasarlı, 15 ağır hasarlı ve 29 yıkım kararı olmak üzere 243 okulun depremden etkilendiğini söyledi. Ağır hasarlı binanın kalmadığı ve yıkılarak yenilerinin yapıldığımı belirten Selçuk, 51 binanın da güçlendirme çalışmasının yapıldığını söyledi. Akar’ın sorularına cevap veren Selçuk İl genelinde tüm okul ve Bakanlığa ait binaların Deprem dayanıklık testi yapıldığını belirterek,  99 Depremi sonrasında 343 mevcut binanın (68)’inin yenilendiğini geriye kalan binaların ise güçlendirme çalışmalarının yapıldığını söyledi. SON DEPREM ÖDENEĞİ 99’DA CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kentimizde depreme ilişkin tedbir ve önlemlerin yetersiz olduğunu sık sık belirtirken Meclise bu konuda Araştırma Önergesi de verdiğine dikkat çekerken Milli Eğitim Bakanlığının Deprem çalışmalarına yönelik son ödeneğinin 1999 yılında olmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Akar, 1996-97-98 ve 1999 yıllarında Bakanlığın toplam 15 Milyon TL ödenek tahsis ettiğini ve bu ödeneğin kullandığını söyledi.  Bakan Selçuk da cevabında 2020 yılı içerisinde 13 adet okul binasının deprem tahkik çalışmalarının tamamlandığını belirtirken 3 adet okul binasında yıkım kararı alındığını söyledi. Bu okulları ve Bakanlığın yaptığı çalışmaları takip edeceğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen ülkenin en fazla vergisi veren kent olan Kocaeli’de halen deprem de sıkıntı yaratacak okulların varlığının olmasının düşündürücü olduğu söyledi. SARAY BÜTÇESİ DEPREME AYRILIRSA RİSK KALMAZ Cumhurbaşkanlığı ve Saray’a ayrılan bütçeye de dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Saraya ve Cumhurbaşkanlığına ayrılan bütçenin Depreme ayrılması halinde riskli binaların kalmayacağını belirterek AKP iktidarının bu önlemleri almak yerine yazlık, kışlık saraylar yapmayı tercih ettiğini söyledi.    
99 Gölcük Depremi sonrasında hasarlı binaların yıkımı ve güçlendirmesine ilişkin alınan tedbirlerin yavaşlığı sürekli gündeme gelirken, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmaları mercek altına alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sorularına Bakan Selçuk cevap verdi.

99 Gölcük Depremi sonrasında hasarlı binaların yıkımı ve güçlendirmesine ilişkin alınan tedbirlerin yavaşlığı sürekli gündeme gelirken, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmaları mercek altına alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sorularına Bakan Selçuk cevap verdi.

DEPREM SONRASI 243 OKUL HASAR GÖRDÜ

99 Depremi sonrasında kentimizdeki okulların durumuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, okulların ve Bakanlığa ait binalara ilişkin ayrılan ödeneği gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk verdiği cevapta ilimizde deprem sonrası 163 hafif hasarlı, 36 orta hasarlı, 15 ağır hasarlı ve 29 yıkım kararı olmak üzere 243 okulun depremden etkilendiğini söyledi. Ağır hasarlı binanın kalmadığı ve yıkılarak yenilerinin yapıldığımı belirten Selçuk, 51 binanın da güçlendirme çalışmasının yapıldığını söyledi.

Akar’ın sorularına cevap veren Selçuk İl genelinde tüm okul ve Bakanlığa ait binaların Deprem dayanıklık testi yapıldığını belirterek,  99 Depremi sonrasında 343 mevcut binanın (68)’inin yenilendiğini geriye kalan binaların ise güçlendirme çalışmalarının yapıldığını söyledi.

SON DEPREM ÖDENEĞİ 99’DA

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kentimizde depreme ilişkin tedbir ve önlemlerin yetersiz olduğunu sık sık belirtirken Meclise bu konuda Araştırma Önergesi de verdiğine dikkat çekerken Milli Eğitim Bakanlığının Deprem çalışmalarına yönelik son ödeneğinin 1999 yılında olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Akar, 1996-97-98 ve 1999 yıllarında Bakanlığın toplam 15 Milyon TL ödenek tahsis ettiğini ve bu ödeneğin kullandığını söyledi.  Bakan Selçuk da cevabında 2020 yılı içerisinde 13 adet okul binasının deprem tahkik çalışmalarının tamamlandığını belirtirken 3 adet okul binasında yıkım kararı alındığını söyledi. Bu okulları ve Bakanlığın yaptığı çalışmaları takip edeceğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen ülkenin en fazla vergisi veren kent olan Kocaeli’de halen deprem de sıkıntı yaratacak okulların varlığının olmasının düşündürücü olduğu söyledi.

SARAY BÜTÇESİ DEPREME AYRILIRSA RİSK KALMAZ

Cumhurbaşkanlığı ve Saray’a ayrılan bütçeye de dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Saraya ve Cumhurbaşkanlığına ayrılan bütçenin Depreme ayrılması halinde riskli binaların kalmayacağını belirterek AKP iktidarının bu önlemleri almak yerine yazlık, kışlık saraylar yapmayı tercih ettiğini söyledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.