Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Akar ;Yap İşlet Devret Projelerine 14 Milyar Ek Ödenek

SİYASET 16.11.2018 - 13:15, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1645+ kez okundu.
 

Akar ;Yap İşlet Devret Projelerine 14 Milyar Ek Ödenek

Yap- İşlet- Devret projeleri için Devlet müteahhit ve işletmeci firmalara ödenmek üzere Hazineden 14 Milyar ek ödenek aktardı.

Yap- İşlet- Devret projeleri için Devlet müteahhit ve işletmeci firmalara ödenmek üzere Hazineden 14 Milyar ek ödenek aktardı. Yap- İşlet- Devret projeleri sözleşmelerini ve araç garantilerini gündemden düşürmeyen ve sık sık açıklamalarda bulunun CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ Bu konuyu anlatmaktan dilimde tüy bitti. Ancak görüyoruz ki Ulaştırma Bakanı kendi de itiraf ediyor, firmalara ödeme yapmak için Hazineden 14 Milyar ek ödenek ayırıyorlar dedi. Bakanın garanti rakamlarını yüksek tuttuk çünkü az tutarsak projeyi hayata geçirecek firma bulamıyoruz. Sözlerine tepki gösteren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; ‘Bu garanti rakamlarla tabiki firma bulunur, yapılan projeler deki sözleşmeler 22 yıl gibi uzun bir süre ve işletmeci firmalar maliyetlerini bu garantilerle 2,3 yıl gibi kısa sürede çıkaracak dedi. DERVİŞİN ZİKRİ NEYSE FİKRİ DE ODUR Akar; geçtiğimiz yıl 6,2 Milyar TL Hazineden yap- işlet- devret projelerine kaynak aktarıldığının altını çizerek, ‘Bu yıl bu rakam 2 katı artacak gelecek yıllarda bu tutarlar 20-30 Milyarı bulacak dedi. Ulaştırma Bakanının İstanbul Havaalanı için ‘Kıskanıyorlar, burada rant var’ sözlerine atıfta bulunan Akar, Kimin için Rant bunu sayın Bakan açıklasın ancak Dervişin zikri ne ise fikri de odur’ burada bir rant var ise o da bu ihaleleri kimlerin ne şartlarda aldığına bakmam lazım dedi. Son aylarda yap-işlet- devret projeleri ile ilgili soru önergelerine cevap alamadığını belirten Akar, Neden cevap vermediklerini artık görüyoruz, kendileri de itiraf ediyor. Firmalara para yetiştiremiyorlar çünkü hiçbir proje de garanti ramaklarının yarısına dahi ulaşılmıyor dedi.        
Yap- İşlet- Devret projeleri için Devlet müteahhit ve işletmeci firmalara ödenmek üzere Hazineden 14 Milyar ek ödenek aktardı.

Yap- İşlet- Devret projeleri için Devlet müteahhit ve işletmeci firmalara ödenmek üzere Hazineden 14 Milyar ek ödenek aktardı.

Yap- İşlet- Devret projeleri sözleşmelerini ve araç garantilerini gündemden düşürmeyen ve sık sık açıklamalarda bulunun CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ Bu konuyu anlatmaktan dilimde tüy bitti. Ancak görüyoruz ki Ulaştırma Bakanı kendi de itiraf ediyor, firmalara ödeme yapmak için Hazineden 14 Milyar ek ödenek ayırıyorlar dedi.

Bakanın garanti rakamlarını yüksek tuttuk çünkü az tutarsak projeyi hayata geçirecek firma bulamıyoruz. Sözlerine tepki gösteren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; ‘Bu garanti rakamlarla tabiki firma bulunur, yapılan projeler deki sözleşmeler 22 yıl gibi uzun bir süre ve işletmeci firmalar maliyetlerini bu garantilerle 2,3 yıl gibi kısa sürede çıkaracak dedi.

DERVİŞİN ZİKRİ NEYSE FİKRİ DE ODUR

Akar; geçtiğimiz yıl 6,2 Milyar TL Hazineden yap- işlet- devret projelerine kaynak aktarıldığının altını çizerek, ‘Bu yıl bu rakam 2 katı artacak gelecek yıllarda bu tutarlar 20-30 Milyarı bulacak dedi.

Ulaştırma Bakanının İstanbul Havaalanı için ‘Kıskanıyorlar, burada rant var’ sözlerine atıfta bulunan Akar, Kimin için Rant bunu sayın Bakan açıklasın ancak Dervişin zikri ne ise fikri de odur’ burada bir rant var ise o da bu ihaleleri kimlerin ne şartlarda aldığına bakmam lazım dedi. Son aylarda yap-işlet- devret projeleri ile ilgili soru önergelerine cevap alamadığını belirten Akar, Neden cevap vermediklerini artık görüyoruz, kendileri de itiraf ediyor. Firmalara para yetiştiremiyorlar çünkü hiçbir proje de garanti ramaklarının yarısına dahi ulaşılmıyor dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.