Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Anafartalar’dan Kocatepe’ye İlk Kez İzmit’te Sergilendi

SİYASET 28.08.2019 - 23:04, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2760+ kez okundu.
 

Anafartalar’dan Kocatepe’ye İlk Kez İzmit’te Sergilendi

İzmit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahmet Uslu’nun koleksiyonundan oluşan “Anafartalar’dan Kocatepe’ye” sergisi Türkiye de ilk kez İzmit’te sergilendi.

İzmit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahmet Uslu’nun koleksiyonundan oluşan “Anafartalar’dan Kocatepe’ye” sergisi Türkiye de  ilk kez İzmit’te sergilendi. İzmit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahmet Uslu’nun koleksiyonundan oluşan ve yaklaşık 50 fotoğrafın yer aldığı “Anafartalar’dan Kocatepe’ye sergisi ilk kez İzmit Kent Meydanı’nda sergilendi. Sergiye vatandaşlar ilgisi yoğun oldu. AÇILIŞI HÜRRİYET VE KAYA YAPTI İzmit Kent Meydan’ında ki serginin açılışını İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, gazeteci Deniz Zeyrek ve protokol üyeleri yaptı. Ardından vatandaşlarla birlikte sergiyi gezdiler. 100 YIL SONRA AYNI RUHU TAŞIYOR Sergi açılışının ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Biliyorsunuz Kurtuluş Savaşı’nın ilk başlangıcı Anadolu kadınlarıyla oldu. Kara Fatmaların taşıdığı mermilerle Kurtuluş Savaşı kazanıldı. Kara Fatmalar dediğimiz ruhu 100 yıl sonra Fatma Kaplan Hürriyet taşıyor. Fatma Hanım ilk defa 30 Ağustos’un halkın tüm kesiminin bayramı olduğunu gösterdi” dedi. İZMİT’İN KARA FATMASI Konuşmalarına devam eden Kaya, “Bu sergi ilk kez yapılıyor ve beni çok mutlu etti. Huzurlarınızda İzmit’in Kara Fatma’sı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. Bu kutlamalar gelecek kuşaklara ve belediyelere örnek olacak bir davranıştır. Bizim çocuklarımıza cumhuriyetin nasıl kurulduğunu anlatmamız gerekiyor. 21. yüz yılın Türkiye’sini Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkarak gösterebiliriz” şeklinde konuştu. BU COŞKUYU İZMİT’E YAŞATMAK İSTEDİK Ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Gülümse İzmit bu zafer hepimizin diyerek yola çıktık. 15 yıl sonra bu bayramı layikiyle kutlamak için 1 haftaya yayılan bir program belirledik. Bu coşkuyu İzmit’e yaşatmak istedik. Bu akşamdan itibaren panellerimizle, sergilerimizle, konserlerimizle ve kutlama şölenlerimizle halkımızla birlikte milli bayramları kutlamak istiyoruz. 26 Ağustos Büyük Taarruzla başlayıp 30 Ağustos’la programlarımızı taçlandıracağız” ifadelerinde bulundu.    
İzmit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahmet Uslu’nun koleksiyonundan oluşan “Anafartalar’dan Kocatepe’ye” sergisi Türkiye de ilk kez İzmit’te sergilendi.

İzmit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahmet Uslu’nun koleksiyonundan oluşan “Anafartalar’dan Kocatepe’ye” sergisi Türkiye de  ilk kez İzmit’te sergilendi.

İzmit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahmet Uslu’nun koleksiyonundan oluşan ve yaklaşık 50 fotoğrafın yer aldığı “Anafartalar’dan Kocatepe’ye sergisi ilk kez İzmit Kent Meydanı’nda sergilendi. Sergiye vatandaşlar ilgisi yoğun oldu.

AÇILIŞI HÜRRİYET VE KAYA YAPTI

İzmit Kent Meydan’ında ki serginin açılışını İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, gazeteci Deniz Zeyrek ve protokol üyeleri yaptı. Ardından vatandaşlarla birlikte sergiyi gezdiler.

100 YIL SONRA AYNI RUHU TAŞIYOR

Sergi açılışının ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Biliyorsunuz Kurtuluş Savaşı’nın ilk başlangıcı Anadolu kadınlarıyla oldu. Kara Fatmaların taşıdığı mermilerle Kurtuluş Savaşı kazanıldı. Kara Fatmalar dediğimiz ruhu 100 yıl sonra Fatma Kaplan Hürriyet taşıyor. Fatma Hanım ilk defa 30 Ağustos’un halkın tüm kesiminin bayramı olduğunu gösterdi” dedi.

İZMİT’İN KARA FATMASI

Konuşmalarına devam eden Kaya, “Bu sergi ilk kez yapılıyor ve beni çok mutlu etti. Huzurlarınızda İzmit’in Kara Fatma’sı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. Bu kutlamalar gelecek kuşaklara ve belediyelere örnek olacak bir davranıştır. Bizim çocuklarımıza cumhuriyetin nasıl kurulduğunu anlatmamız gerekiyor. 21. yüz yılın Türkiye’sini Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkarak gösterebiliriz” şeklinde konuştu.

BU COŞKUYU İZMİT’E YAŞATMAK İSTEDİK

Ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Gülümse İzmit bu zafer hepimizin diyerek yola çıktık. 15 yıl sonra bu bayramı layikiyle kutlamak için 1 haftaya yayılan bir program belirledik. Bu coşkuyu İzmit’e yaşatmak istedik. Bu akşamdan itibaren panellerimizle, sergilerimizle, konserlerimizle ve kutlama şölenlerimizle halkımızla birlikte milli bayramları kutlamak istiyoruz. 26 Ağustos Büyük Taarruzla başlayıp 30 Ağustos’la programlarımızı taçlandıracağız” ifadelerinde bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.