Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Baç Çınarlı Camii İbadete Açıldı

GÜNDEM 15.01.2021 - 22:30, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2577+ kez okundu.
 

Baç Çınarlı Camii İbadete Açıldı

İzmit ilçemizde, 1800'lü yılların sonunda inşa edilen ve ilimizin tarihi simgelerinden biri olan Urgancı Ahmet Çelebi Camii, (Baç Çınarlı Camii)’nin açılış töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımları ile gerçekleştirildi.

İzmit ilçemizde, 1800'lü yılların sonunda inşa edilen ve ilimizin tarihi simgelerinden biri olan Urgancı Ahmet Çelebi Camii, (Baç Çınarlı Camii)’nin açılış töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımları ile gerçekleştirildi. İlimizin simgelerinden biri olma özelliğini taşıyan ve Baç Çınarlı Camii olarak bilinen Urgancı Ahmet Çelebi Camii 2017 yılında hasarlı olduğu için yıkılmıştı. Tarihi dokusu korunarak yeniden inşaa edilen Baç Çınarlı Camii bugün resmi tören ile ibadete açıldı. Vali Seddar Yavuz’un katılımları ile gerçekleştirilen açılış törenine; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İl Müftüsü Sinan Cihan ve vatandaşlar katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın konuşmaları ile başlayan tören Vali Seddar Yavuz’un konuşmaları yapmasıyla devam etti.   Camilerimizi sadece ibadet yerleri olarak değil, yaşam alanları olarak da görmemiz gerektiğini vurgulayan Vali Seddar Yavuz,  camilerimizin doğumdan ölüme kadar hayatımızın tüm alanını düzenleyen kültürümüzün, inancımızın bir parçası olduğunu ifade etti. Mimari yapılarımızın, geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran kıymetli yapılar olduğunu belirten Vali Yavuz, hükümetimizin son yıllarda yapmış olduğu çalışmalara da değinerek: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti son yıllarda ecdadından kalan tüm eserleri yeniden ayağa kaldırmıştır. Bu sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Ortadoğu’da ecdadın nerede bir yadigârı varsa bıraktığı bir eser varsa hepsi ayağa kalkmıştır. İşte aslında bu yapılan çalışmalar yeni baştan kuruluşu tamamlayan, yeniden dirilişe ve kıyama geçen Aziz Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ufka, geleceğe daha güvenle bakmasını sağlayan bir husustur.” dedi. Vali Yavuz, konuşmalarının devamında ise şunları kaydetti: “Bizim görevimiz elbette dinimizi iyi anlamak, dinimizin gereklerini en iyi şekilde hayatımıza yansıtmak ve böylelikle de daha iyi bir insan olmaktır. Dolayısıyla bütün öğretilerin amacı aslında insanları iyi bir insan yapmak üzere kodlanır. İslam’ın da aslında hedefi insanı olgun ve kâmil bir mümin haline getirmektir. Bir kez daha bu eserin yeniden inşaa edilerek ibadete açılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. İnşallah Yeni Cuma Camii’ ni de açmak, orada ilk namazı kılmak hepimize nasip olur.” diyerek, ibadete açılan Baç Çınarlı Camii’nin hayırlı olmasını diledi. Fevziye Camii İmamı Hikmet Akça’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin’in yaptığı duanın ardından Baç Çınarlı Camii’nin açılış kurdelesi hayırlı olsun dilekleriyle kesilerek, açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Seddar Yavuz beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Baç Çınarlı Camii’nde gerçekleştirilen ilk Cuma namazını kıldılar.
İzmit ilçemizde, 1800'lü yılların sonunda inşa edilen ve ilimizin tarihi simgelerinden biri olan Urgancı Ahmet Çelebi Camii, (Baç Çınarlı Camii)’nin açılış töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımları ile gerçekleştirildi.

İzmit ilçemizde, 1800'lü yılların sonunda inşa edilen ve ilimizin tarihi simgelerinden biri olan Urgancı Ahmet Çelebi Camii, (Baç Çınarlı Camii)’nin açılış töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımları ile gerçekleştirildi.

İlimizin simgelerinden biri olma özelliğini taşıyan ve Baç Çınarlı Camii olarak bilinen Urgancı Ahmet Çelebi Camii 2017 yılında hasarlı olduğu için yıkılmıştı. Tarihi dokusu korunarak yeniden inşaa edilen Baç Çınarlı Camii bugün resmi tören ile ibadete açıldı.

Vali Seddar Yavuz’un katılımları ile gerçekleştirilen açılış törenine; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İl Müftüsü Sinan Cihan ve vatandaşlar katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın konuşmaları ile başlayan tören Vali Seddar Yavuz’un konuşmaları yapmasıyla devam etti.  

Camilerimizi sadece ibadet yerleri olarak değil, yaşam alanları olarak da görmemiz gerektiğini vurgulayan Vali Seddar Yavuz,  camilerimizin doğumdan ölüme kadar hayatımızın tüm alanını düzenleyen kültürümüzün, inancımızın bir parçası olduğunu ifade etti.

Mimari yapılarımızın, geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran kıymetli yapılar olduğunu belirten Vali Yavuz, hükümetimizin son yıllarda yapmış olduğu çalışmalara da değinerek: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti son yıllarda ecdadından kalan tüm eserleri yeniden ayağa kaldırmıştır. Bu sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Ortadoğu’da ecdadın nerede bir yadigârı varsa bıraktığı bir eser varsa hepsi ayağa kalkmıştır. İşte aslında bu yapılan çalışmalar yeni baştan kuruluşu tamamlayan, yeniden dirilişe ve kıyama geçen Aziz Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ufka, geleceğe daha güvenle bakmasını sağlayan bir husustur.” dedi.

Vali Yavuz, konuşmalarının devamında ise şunları kaydetti: “Bizim görevimiz elbette dinimizi iyi anlamak, dinimizin gereklerini en iyi şekilde hayatımıza yansıtmak ve böylelikle de daha iyi bir insan olmaktır. Dolayısıyla bütün öğretilerin amacı aslında insanları iyi bir insan yapmak üzere kodlanır. İslam’ın da aslında hedefi insanı olgun ve kâmil bir mümin haline getirmektir. Bir kez daha bu eserin yeniden inşaa edilerek ibadete açılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. İnşallah Yeni Cuma Camii’ ni de açmak, orada ilk namazı kılmak hepimize nasip olur.” diyerek, ibadete açılan Baç Çınarlı Camii’nin hayırlı olmasını diledi.

Fevziye Camii İmamı Hikmet Akça’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin’in yaptığı duanın ardından Baç Çınarlı Camii’nin açılış kurdelesi hayırlı olsun dilekleriyle kesilerek, açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Vali Seddar Yavuz beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Baç Çınarlı Camii’nde gerçekleştirilen ilk Cuma namazını kıldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.