Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Bakan Varank, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarının Startını Verdi

TEKNOLOJİ 05.09.2020 - 21:23, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1979+ kez okundu.
 

Bakan Varank, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarının Startını Verdi

Teknofest Kapsamında TÜBİTAK tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli araç yarışlarının startı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank tarafından Körfez ilçemizde verildi.

Teknofest Kapsamında TÜBİTAK tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli araç yarışlarının startı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank tarafından Körfez ilçemizde verildi.  Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilen programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, yarışmacılar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışma öncesi açılış konuşmalarını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank: “Ben burada TOGG’a mühendisler görmüyorum, kendi TOGG markasını çıkartabilecek gençler görüyorum. Biliyorsunuz, TEKNOFEST’i iki maç için düzenliyoruz. Birincisi tüm halkımızda uzay, havacılık, bilim, teknoloji alanında bir farkındalık oluşturmak. İkinci amacımız ise teknoloji yarışmaları ile gençlerimizi bilim ve teknolojiye yönlendirmek istiyoruz. Bu yarışmaların çok faydalı olduğuna inanıyorum. Dün Tuz Gölü’ndeydik. Sıfırdan roketlerini tasarlayan gençlerimizin onları nasıl göğe fırlattıklarını, faydalı yüklerini yer yüzüne indirmek için nasıl mekanizmalar kurduğuna şahitlik ettik. Bugün de Körfez’deyiz. Elektromobil ve hidromobil yarışmalarını izliyoruz, gençlerin heyecanlarına ortak oluyoruz. Tabi ki burada yetişen gençlerimiz çok önemli mühendislik firmalarında çalışıyorlar, önemli işlere imza atıyorlar. Çok önemli markalarda çalışan gençler de buradan çıkacak, kendi markalarını kuracak gençler de buradan çıkacak. Yeter ki biz onlara yatırım yapmaya devam edelim. En önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır. Bu sene bu yarışların 16.sı düzenleniyor. 48 takım alternatif enerjilerle çalışan araçlarını piste indirecek. Biz takımlarımıza güveniyoruz. İnşallah bugün de güzel bir yarış olur.” dedi. Bakan Varank, Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte yarışın startını verdiler. Öğrencilerin araç teknolojileri konusunda bilgi birikimi ve deneyim kazanmalarını, dünyadaki gelişmeleri takip etmelerini teşvik etmek, alternatif ve temiz enerji kaynaklarının otomotiv sanayiinde kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bu yarışlar; Elektromobil (batarya beslemeli elektrikli araç) ve Hidromobil (hidrojen enerjili elektrikli araç) olmak üzere iki kategoriden oluşmaktadır.    
Teknofest Kapsamında TÜBİTAK tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli araç yarışlarının startı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank tarafından Körfez ilçemizde verildi.

Teknofest Kapsamında TÜBİTAK tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli araç yarışlarının startı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank tarafından Körfez ilçemizde verildi. 

Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilen programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, yarışmacılar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Yarışma öncesi açılış konuşmalarını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank: “Ben burada TOGG’a mühendisler görmüyorum, kendi TOGG markasını çıkartabilecek gençler görüyorum. Biliyorsunuz, TEKNOFEST’i iki maç için düzenliyoruz. Birincisi tüm halkımızda uzay, havacılık, bilim, teknoloji alanında bir farkındalık oluşturmak. İkinci amacımız ise teknoloji yarışmaları ile gençlerimizi bilim ve teknolojiye yönlendirmek istiyoruz. Bu yarışmaların çok faydalı olduğuna inanıyorum. Dün Tuz Gölü’ndeydik. Sıfırdan roketlerini tasarlayan gençlerimizin onları nasıl göğe fırlattıklarını, faydalı yüklerini yer yüzüne indirmek için nasıl mekanizmalar kurduğuna şahitlik ettik. Bugün de Körfez’deyiz. Elektromobil ve hidromobil yarışmalarını izliyoruz, gençlerin heyecanlarına ortak oluyoruz. Tabi ki burada yetişen gençlerimiz çok önemli mühendislik firmalarında çalışıyorlar, önemli işlere imza atıyorlar. Çok önemli markalarda çalışan gençler de buradan çıkacak, kendi markalarını kuracak gençler de buradan çıkacak. Yeter ki biz onlara yatırım yapmaya devam edelim. En önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır. Bu sene bu yarışların 16.sı düzenleniyor. 48 takım alternatif enerjilerle çalışan araçlarını piste indirecek. Biz takımlarımıza güveniyoruz. İnşallah bugün de güzel bir yarış olur.” dedi.

Bakan Varank, Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte yarışın startını verdiler.

Öğrencilerin araç teknolojileri konusunda bilgi birikimi ve deneyim kazanmalarını, dünyadaki gelişmeleri takip etmelerini teşvik etmek, alternatif ve temiz enerji kaynaklarının otomotiv sanayiinde kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bu yarışlar; Elektromobil (batarya beslemeli elektrikli araç) ve Hidromobil (hidrojen enerjili elektrikli araç) olmak üzere iki kategoriden oluşmaktadır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.