Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Başarılı Ekip Çalışması İle Hayata Döndü

SAĞLIK 28.01.2019 - 23:53, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2165+ kez okundu.
 

Başarılı Ekip Çalışması İle Hayata Döndü

Hastanenin Acil Servisine ateşli silah yaralanması ile yakınları tarafından şok tablosunda getirilen 54 yaşındaki adlı hasta uzun süreli tedavinin artından normal yaşantısına döndü.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İzmit Seka Devlet Hastanesi, başarılı ekip çalışmasının örneklerinden birisini daha yaşadı. Hastanenin Acil Servisine ateşli silah yaralanması ile yakınları tarafından şok tablosunda getirilen 54 yaşındaki adlı hasta uzun süreli tedavinin artından normal yaşantısına döndü.  Geçtiğimiz yıl acil servise ağır bir tablo ile gelen M.Y., anında yapılan müdahale ve operasyonlar sonrasında yoğun bakım ile fizik tedavi sürecini geçirerek sağlığına kavuştu. Acil serviste yapılan değerlendirme sonrası acilen operasyona alınan M.Y. Hastane Kalp Damar Cerrahi hekimi Op. Dr. Duygu Durmaz, Ortopedi ve Travmatoloji hekimi Op. Dr. Arif Ümit Özdoğan ve Plastik Cerrahi hekimi Op. Dr. Sedat Vatansever tarafından yapılan operasyonlar ve fizik tedavi süreci ile birlikte normal yaşantısına döndü. Konu hakkında açıklama yapan Kalp Damar Cerrahi hekimi Op. Dr. Duygu Durmaz “Hastayı acil serviste değerlendirdikten sonra operasyona almaya karar verdik. Hayati değerleri giderek kötüleşen hastanın yoğun kan takviyesi altında ameliyatına başladık. Kopan atardamar ve toplardamarlarını kendi bacağından alınan toplardamar ile bypass yaptıktan sonra ayağın kan dolaşımını sağladık. Akabinde kemikte kırıkları olan hastaya Ortopedi Hekimi Op. Dr. Arif Ümit Özdoğan tarafından müdahale ile yoğun bakıma alınarak tedavi sürecini takip ettik. Almış olduğu fizik tedavi hizmeti ile de gördüğümüz gibi bastonla birlikte yürümeye başlayarak normal yaşam standardına döndürmeye çalıştık” dedi. Başarılı tedavi sürecinde için tüm hekim ve ekibe teşekkür eden M.Y. ‘’Yaşadıklarım sonrası yoğun bakımda kendime geldiğimde bacağımın kesileceğini bir daha yürüyemeyeceğimi düşündüm. Doktor hanım ile diğer hekim ve sağlık çalışanlarının sayesinde yaşıyorum. Şu an tek destek olarak baston ile yürüyor ve fizik tedavi alıyorum. Yakında da desteksiz yürüyeceğime inanıyorum’’ diyerek hekimlere ve hastane çalışanlarına teşekkürlerini iletti.
Hastanenin Acil Servisine ateşli silah yaralanması ile yakınları tarafından şok tablosunda getirilen 54 yaşındaki adlı hasta uzun süreli tedavinin artından normal yaşantısına döndü.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İzmit Seka Devlet Hastanesi, başarılı ekip çalışmasının örneklerinden birisini daha yaşadı.

Hastanenin Acil Servisine ateşli silah yaralanması ile yakınları tarafından şok tablosunda getirilen 54 yaşındaki adlı hasta uzun süreli tedavinin artından normal yaşantısına döndü.

 Geçtiğimiz yıl acil servise ağır bir tablo ile gelen M.Y., anında yapılan müdahale ve operasyonlar sonrasında yoğun bakım ile fizik tedavi sürecini geçirerek sağlığına kavuştu.

Acil serviste yapılan değerlendirme sonrası acilen operasyona alınan M.Y. Hastane Kalp Damar Cerrahi hekimi Op. Dr. Duygu Durmaz, Ortopedi ve Travmatoloji hekimi Op. Dr. Arif Ümit Özdoğan ve Plastik Cerrahi hekimi Op. Dr. Sedat Vatansever tarafından yapılan operasyonlar ve fizik tedavi süreci ile birlikte normal yaşantısına döndü.

Konu hakkında açıklama yapan Kalp Damar Cerrahi hekimi Op. Dr. Duygu Durmaz “Hastayı acil serviste değerlendirdikten sonra operasyona almaya karar verdik. Hayati değerleri giderek kötüleşen hastanın yoğun kan takviyesi altında ameliyatına başladık. Kopan atardamar ve toplardamarlarını kendi bacağından alınan toplardamar ile bypass yaptıktan sonra ayağın kan dolaşımını sağladık. Akabinde kemikte kırıkları olan hastaya Ortopedi Hekimi Op. Dr. Arif Ümit Özdoğan tarafından müdahale ile yoğun bakıma alınarak tedavi sürecini takip ettik. Almış olduğu fizik tedavi hizmeti ile de gördüğümüz gibi bastonla birlikte yürümeye başlayarak normal yaşam standardına döndürmeye çalıştık” dedi.

Başarılı tedavi sürecinde için tüm hekim ve ekibe teşekkür eden M.Y. ‘’Yaşadıklarım sonrası yoğun bakımda kendime geldiğimde bacağımın kesileceğini bir daha yürüyemeyeceğimi düşündüm. Doktor hanım ile diğer hekim ve sağlık çalışanlarının sayesinde yaşıyorum. Şu an tek destek olarak baston ile yürüyor ve fizik tedavi alıyorum. Yakında da desteksiz yürüyeceğime inanıyorum’’ diyerek hekimlere ve hastane çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.