Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Başkan Hürriyet’ten üniversite öğrencilerine ‘İŞ’te kadın’ dersi

EĞİTİM 06.03.2020 - 10:42, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2026+ kez okundu.
 

Başkan Hürriyet’ten üniversite öğrencilerine ‘İŞ’te kadın’ dersi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşmacı olarak yer aldığı KOÜ Makine Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği ‘Mühendislikte ve İŞ’te Kadın” konferansında keyifli anlar yaşandı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşmacı olarak yer aldığı KOÜ Makine Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği ‘Mühendislikte ve İŞ’te Kadın” konferansında keyifli anlar yaşandı İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Makine Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen Mühendislikte ve İŞ’te Kadın adlı konferansta üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Hem iş hem sosyal alandaki tecrübelerini aktaran Başkan Hürriyet’e ‘Anne’ diye hitap eden öğrenciler arasındaki keyifli diyalog izleyenleri güldürdü. Başkan Hürriyet’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini, yönelttikleri sorularla da gösteren üniversite öğrencileri konferans sonunda çok sevdikleri Fatma anneleri ile bol bol fotoğraf çektirdi. HÜRRİYET TECRÜBELERİNİ AKTARDI Konferansta, iş hayatından sosyal alandaki tecrübelerine kadar aktarımlarda bulunan Başkan Hürriyet, gençlerle bir arada olduğu zaman enerjisinin daha da yükseldiğini söyledi. Başkan Hürriyet, “Genç bir siyasetçi, genç bir kadın ve genç bir başkan olarak sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Daha da önemlisi Kocaeli Üniversitesi mezunu ve yüksek lisans öğrencisi olarak, bu üniversitenin bir öğrencisi olarak sizlerle buluşmak çok daha keyifli. Organizasyonda emeği geçen tüm genç arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. İMKANSIZ GÖZÜ İLE BAKMAYIN Başkan Hürriyet, “Kadın veya erkek olma kavramlarından ziyade insan olarak hayatımızı devam ettirmek için, zorluklara göğüs gerebilmek için iş veya sosyal yaşam hiç fark etmez hangi alanda olursa olsun kadınlar olarak karşılaştığımız sorunlar maalesef bir kat daha fazla. Toplumların kadınlara yüklediği bazı etiketler ile maalesef çoğu zaman dezavantajlı durumlar yaşıyoruz. Bunun tabi ki topluma olan aidiyet ile kültürle, gelenekle de ilgisi var ancak daha fazla kendimiz ile ilgisi var diye düşünüyorum. İstenildiği zaman birçok imkânsız gözü ile bakılan zorluk çözülebilir” ifadelerini kullandı. MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİM Kadın olarak toplumda varlığını htirmenin oldukça zor olduğunu ancak verilen mücadelenin çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Hürriyet, insanları iş hayatında, sosyal yaşamda kadın ve erkek olarak ayrıştırmanın doğru olmadığını ifade etti. Başkan Hürriyet, “Öğrencilik hayatımdan bu yana ben de birçok eşitsizliğe maruz kaldım. Ancak mücadeleden vazgeçmedim. Eş oldum, avukat oldum, anne oldum, milletvekili oldum, belediye başkanı oldum. Ama bunları hep beni destekleyen bir eş ile aile ile doğru çalışma arkadaşları ile başardım. Bu konuda şanslı olarak kişilerden biriyim” diye konuştu.  
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşmacı olarak yer aldığı KOÜ Makine Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği ‘Mühendislikte ve İŞ’te Kadın” konferansında keyifli anlar yaşandı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşmacı olarak yer aldığı KOÜ Makine Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği ‘Mühendislikte ve İŞ’te Kadın” konferansında keyifli anlar yaşandı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Makine Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen Mühendislikte ve İŞ’te Kadın adlı konferansta üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Hem iş hem sosyal alandaki tecrübelerini aktaran Başkan Hürriyet’e ‘Anne’ diye hitap eden öğrenciler arasındaki keyifli diyalog izleyenleri güldürdü. Başkan Hürriyet’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini, yönelttikleri sorularla da gösteren üniversite öğrencileri konferans sonunda çok sevdikleri Fatma anneleri ile bol bol fotoğraf çektirdi.

HÜRRİYET TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Konferansta, iş hayatından sosyal alandaki tecrübelerine kadar aktarımlarda bulunan Başkan Hürriyet, gençlerle bir arada olduğu zaman enerjisinin daha da yükseldiğini söyledi. Başkan Hürriyet, “Genç bir siyasetçi, genç bir kadın ve genç bir başkan olarak sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Daha da önemlisi Kocaeli Üniversitesi mezunu ve yüksek lisans öğrencisi olarak, bu üniversitenin bir öğrencisi olarak sizlerle buluşmak çok daha keyifli. Organizasyonda emeği geçen tüm genç arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İMKANSIZ GÖZÜ İLE BAKMAYIN

Başkan Hürriyet, “Kadın veya erkek olma kavramlarından ziyade insan olarak hayatımızı devam ettirmek için, zorluklara göğüs gerebilmek için iş veya sosyal yaşam hiç fark etmez hangi alanda olursa olsun kadınlar olarak karşılaştığımız sorunlar maalesef bir kat daha fazla. Toplumların kadınlara yüklediği bazı etiketler ile maalesef çoğu zaman dezavantajlı durumlar yaşıyoruz. Bunun tabi ki topluma olan aidiyet ile kültürle, gelenekle de ilgisi var ancak daha fazla kendimiz ile ilgisi var diye düşünüyorum. İstenildiği zaman birçok imkânsız gözü ile bakılan zorluk çözülebilir” ifadelerini kullandı.

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİM

Kadın olarak toplumda varlığını htirmenin oldukça zor olduğunu ancak verilen mücadelenin çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Hürriyet, insanları iş hayatında, sosyal yaşamda kadın ve erkek olarak ayrıştırmanın doğru olmadığını ifade etti. Başkan Hürriyet, “Öğrencilik hayatımdan bu yana ben de birçok eşitsizliğe maruz kaldım. Ancak mücadeleden vazgeçmedim. Eş oldum, avukat oldum, anne oldum, milletvekili oldum, belediye başkanı oldum. Ama bunları hep beni destekleyen bir eş ile aile ile doğru çalışma arkadaşları ile başardım. Bu konuda şanslı olarak kişilerden biriyim” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.