Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Bir ayda 1 ton bitkisel yağ toplandı

GÜNDEM 13.06.2021 - 22:32, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2412+ kez okundu.
 

Bir ayda 1 ton bitkisel yağ toplandı

Körfez Belediyesi Sıfır Atık Birimi, mahallelerde oluşturulan Mobil Atık Getirme Merkezleri ile 1 ayda 1 ton atık topladı. Yağlar, lavobalara dökülüp denize ulaşmadan vatandaşların duyarlılığı ile birlikte geri dönüştürüldü

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Sıfır Atık Birimi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle bitkisel atık yağların geri dönüşümü noktasında çalışmalarını sıklaştıran ekipler, ilk aşamada 3 mahalleye; Atalar Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi ve Yavuz Sultan Selim Mahallesi Emlak Konut bölgesine Mobil Atık Getirme Merkezleri oluşturdu. BİR TELEFON YETERLİ Ekipler sadece mobil merkezlerdeki yağları toplamıyor, Körfez Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak biriktirdiği yağların alınmasını isteyen vatandaşların da evlerine giderek teslim alıyor.  Birimin yürüttüğü çalışmalar kapsamında sadece son 1 ay içerisinde 1 ton bitkisel atık yağ toplandı ve geri dönüşüm tesisine gönderildi. VATANDAŞLAR DAHA DUYARLI OLMALI Yetkililer, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ederken, “Bitkisel atık yağlar evlerde lavaboya döküldükleri takdirde binanın tüm su tesisat sistemini etkilyor. Aynı zamanda Marmara Denizi'nde son zamanlarda gözüken deniz salyası olarak bilinen müsilaj gibi sorunlara da etken oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Körfez Belediyesi Sıfır Atık Birimi, mahallelerde oluşturulan Mobil Atık Getirme Merkezleri ile 1 ayda 1 ton atık topladı. Yağlar, lavobalara dökülüp denize ulaşmadan vatandaşların duyarlılığı ile birlikte geri dönüştürüldü

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Sıfır Atık Birimi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle bitkisel atık yağların geri dönüşümü noktasında çalışmalarını sıklaştıran ekipler, ilk aşamada 3 mahalleye; Atalar Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi ve Yavuz Sultan Selim Mahallesi Emlak Konut bölgesine Mobil Atık Getirme Merkezleri oluşturdu.

BİR TELEFON YETERLİ

Ekipler sadece mobil merkezlerdeki yağları toplamıyor, Körfez Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak biriktirdiği yağların alınmasını isteyen vatandaşların da evlerine giderek teslim alıyor.  Birimin yürüttüğü çalışmalar kapsamında sadece son 1 ay içerisinde 1 ton bitkisel atık yağ toplandı ve geri dönüşüm tesisine gönderildi.

VATANDAŞLAR DAHA DUYARLI OLMALI

Yetkililer, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ederken, “Bitkisel atık yağlar evlerde lavaboya döküldükleri takdirde binanın tüm su tesisat sistemini etkilyor. Aynı zamanda Marmara Denizi'nde son zamanlarda gözüken deniz salyası olarak bilinen müsilaj gibi sorunlara da etken oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.