Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Bulduğu 6 bin TL’yi sahibine teslim etti

YAŞAM 15.09.2020 - 13:00, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1846+ kez okundu.
 

Bulduğu 6 bin TL’yi sahibine teslim etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü, içinde 6 bin TL olan cüzdanı sahibine teslim etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark otobüs sürücüsü Hasan Aliş, Bursa’dan Kocaeli iline misafir olarak gelen bir vatandaşın içinde 6 bin TL olan cüzdanını buldu ve teslim etti. Cüzdanı alan vatandaş sevinçten gözyaşlarına boğulurken araç içindeki kameraya yansıyan görüntü ve ses kaydında vatandaşın, “Allah senden razı olsun, cüzdanımı bana eksiksiz teslim ettiğin için çok teşekkür ederim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ederim kaybolan cüzdanımı bana sağ salim teslim ettikleri için” dediği duyuldu. KAYIP EŞYA PROSEDÜRLERİNİ UYGULADI Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark otobüs sürücüsü Hasan Aliş, Hat 265 Otogar – Maşukiye seferi yapmaktaydı. Sefer bitimi esnasında son durağa gelen sürücü aracını stop ettikten sonra rutin araç kontrolü yaptığı esnada koltuğun üzerinde bir cüzdan olduğunu fark etti. Daha sonra hemen kayıp eşya prosedürlerini uyguladı. Vardiya amirliği ile iletişime geçen sürücüye cüzdanın teyit amacı ile içerisinde nelerin olduğu soruldu. Kontrol eden sürücü Aliş, vardiya amirliğine cüzdanın içerisinde 6 bin TL miktarda para olduğunu ehliyet, kimlik ve kredi kartları olduğunu belirtti. 153 İLE KOORDİNASYON Cüzdanını otobüste düşüren yolcu ise cüzdanının olmadığını fark edince hemen 153 Büyükşehir Çağrı merkezi ile iletişim geçti. 153 ise kayıt oluşturduktan hemen sonra UlaşımPark vardiya amirliği ile iletişime geçti. Karşılıklı teyitleşme sonucunda cüzdanını kaybeden vatandaşın numarası alındı ve sürücü personelle güzergah üzerinde bir nokta belirledi. SEVİNC GÖZYAŞLARI YAŞANDI Sürücüye cüzdanı teslim edeceği lokasyon bilgisi aktarıldı. Sonrasında sürücü Hasan Aliş, Köseköy İstasyon Mahallesi durağında cüzdanı sahibine teslim etti. Cüzdanı teslim alan vatandaş, sürücü personele cüzdanını bulduğu için 200 TL vermeye çalıştı. Fakat sürücüden gelen cevapta vatandaşı şaşırttı. Sürücü bu benim görevim biz sizlerin güvenliğini ve ulaşımını sağlamak için buradayız deyip cüzdanını kontrol etmesini vatandaştan istedi. Vatandaş tekrar tekrar sürücüye teşekkür ederken, sevinçten gözyaşlarına boğuldu. Vatandaş sürücüye; “Allah senden razı olsun, cüzdanımı bana eksiksiz teslim ettiğin için çok teşekkür ederim. Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ederim kaybolan cüzdanımı bana sağ salim teslim ettikleri için” dedi. “YERİMDE KİM OLSA AYNISINI YAPARDI” Sürücü Hasan Aliş, yapmış olduğu anlamlı hareketten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Bize işe girmeden önce bu gibi olayları yaşayabileceğimizi ve bu gibi durumlarda neler yapabileceğimizin eğitimleri verildi. Ben de insanlık, vatandaşlık görevimi icabet ettim. Yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Tüm sürücü arkadaşlarım da benim yaptığım hareketi yapardı. UlaşımPark ailesi olarak yolcularımızı sadece bir yerden bir yere götürmek değil bizim görevimiz, onların güvenliği ve bu gibi olaylar yaşadıklarında onlara yardımcı olmak bizim en asli görevimiz” diye konuştu.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü, içinde 6 bin TL olan cüzdanı sahibine teslim etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark otobüs sürücüsü Hasan Aliş, Bursa’dan Kocaeli iline misafir olarak gelen bir vatandaşın içinde 6 bin TL olan cüzdanını buldu ve teslim etti. Cüzdanı alan vatandaş sevinçten gözyaşlarına boğulurken araç içindeki kameraya yansıyan görüntü ve ses kaydında vatandaşın, “Allah senden razı olsun, cüzdanımı bana eksiksiz teslim ettiğin için çok teşekkür ederim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ederim kaybolan cüzdanımı bana sağ salim teslim ettikleri için” dediği duyuldu.

KAYIP EŞYA PROSEDÜRLERİNİ UYGULADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark otobüs sürücüsü Hasan Aliş, Hat 265 Otogar – Maşukiye seferi yapmaktaydı. Sefer bitimi esnasında son durağa gelen sürücü aracını stop ettikten sonra rutin araç kontrolü yaptığı esnada koltuğun üzerinde bir cüzdan olduğunu fark etti. Daha sonra hemen kayıp eşya prosedürlerini uyguladı. Vardiya amirliği ile iletişime geçen sürücüye cüzdanın teyit amacı ile içerisinde nelerin olduğu soruldu. Kontrol eden sürücü Aliş, vardiya amirliğine cüzdanın içerisinde 6 bin TL miktarda para olduğunu ehliyet, kimlik ve kredi kartları olduğunu belirtti.

153 İLE KOORDİNASYON

Cüzdanını otobüste düşüren yolcu ise cüzdanının olmadığını fark edince hemen 153 Büyükşehir Çağrı merkezi ile iletişim geçti. 153 ise kayıt oluşturduktan hemen sonra UlaşımPark vardiya amirliği ile iletişime geçti. Karşılıklı teyitleşme sonucunda cüzdanını kaybeden vatandaşın numarası alındı ve sürücü personelle güzergah üzerinde bir nokta belirledi.

SEVİNC GÖZYAŞLARI YAŞANDI

Sürücüye cüzdanı teslim edeceği lokasyon bilgisi aktarıldı. Sonrasında sürücü Hasan Aliş, Köseköy İstasyon Mahallesi durağında cüzdanı sahibine teslim etti. Cüzdanı teslim alan vatandaş, sürücü personele cüzdanını bulduğu için 200 TL vermeye çalıştı. Fakat sürücüden gelen cevapta vatandaşı şaşırttı. Sürücü bu benim görevim biz sizlerin güvenliğini ve ulaşımını sağlamak için buradayız deyip cüzdanını kontrol etmesini vatandaştan istedi. Vatandaş tekrar tekrar sürücüye teşekkür ederken, sevinçten gözyaşlarına boğuldu. Vatandaş sürücüye; “Allah senden razı olsun, cüzdanımı bana eksiksiz teslim ettiğin için çok teşekkür ederim. Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ederim kaybolan cüzdanımı bana sağ salim teslim ettikleri için” dedi.

“YERİMDE KİM OLSA AYNISINI YAPARDI”

Sürücü Hasan Aliş, yapmış olduğu anlamlı hareketten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Bize işe girmeden önce bu gibi olayları yaşayabileceğimizi ve bu gibi durumlarda neler yapabileceğimizin eğitimleri verildi. Ben de insanlık, vatandaşlık görevimi icabet ettim. Yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Tüm sürücü arkadaşlarım da benim yaptığım hareketi yapardı. UlaşımPark ailesi olarak yolcularımızı sadece bir yerden bir yere götürmek değil bizim görevimiz, onların güvenliği ve bu gibi olaylar yaşadıklarında onlara yardımcı olmak bizim en asli görevimiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.