Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Büyükakın: “Yeni bir yürüyüş yolu yapıyoruz”

SİYASET 23.09.2020 - 14:12, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1831+ kez okundu.
 

Büyükakın: “Yeni bir yürüyüş yolu yapıyoruz”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez yenilenecek olan Yürüyüş Yolu’nun beklenen proje lansmanı gerçekleştirildi. Lansmanda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın , “ Yürüyüş yolunu yenilemiyoruz.

2002 yılında demiryolunun D-100 Karayolu'nun alt kısmına alınmasının ardından rayları sökülen ve 2 yıllık çalışma ile tamamlanan Yürüyüş Yolu yıllar sonra ilk kez yeniden düzenlenecek. Projenin nasıl olacağını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  kongre merkezinde düzenlenen lansmanda anlattı. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen lansman törenine Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay katıldı. Programda projenin mimarı Mucip Ülger bir sunum gerçekleştirdi. KAMUSAL ALANI 36 BİN METREKAREYE ÇIKACAK Mimar Mucip Ülger İzmit Yürüyüş Yolu projesini şu cümlelerle anlattı: “Yürüyüş Yolu Kocaeli’nin en özgün kamusal alanı ve bu bölge ağır bir trafik yükü altında. Aslında bu biraz da tasarım sorunu. Alanın ölçülerinden kaynaklı sorunları da var. Çeşitli ebat sorunları var. Yürüyüş Yolunda kamusal alanı 36 bin metrekareye çıkarmak istiyoruz. Yeni düzende Hürriyet Caddesi araç trafiğine kapanmış olacak. Bu caddeyi tamamen yayalaştıracağız. Cumhuriyet Caddesinden trafik akmaya devam edecek” dedi. TRAMVAYI YÜRÜYÜŞ YOLUNDAN GEÇİRMEMİZ LAZIMDI Büyükakın, “Bizim aslında tramvayı Yürüyüş Yolundan geçirmemiz lazımdı. Tramvayın gitmesi gereken yer Yürüyüş Yoluydu. Tramvay Yürüyüş Yolundan geçecek böylece de Hürriyet ve Cumhuriyet Caddesi yayalaşacaktı. Alt caddemizi yani tramvayın geçtiği caddemizden de trafik akıtacaktık, sorunu çözecektik. Burası Beyoğlu İstiklal Caddesi gibi olacaktı. Ama biz tramvayı Ankara Caddesine koymak zorunda kaldığımızda artık bu şansımızı yitirdik. Şuanda da Cumhuriyet Caddesini akıtabileceğimiz yer yok” dedi. 8 AY GİBİ BİR SÜREDE BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ Büyükakın, “Şunda metre metre çalışıyorlar arkadaşlarımız.  Hürriyet Caddesi'nin trafiğe kapatılacağı ve Yürüyüş Yolu'nun kot farkının indirileceği projede sadece Cumhuriyet Caddesi trafiğe açık olacak. Yürüyüş yolunu yenilemiyoruz. Yeni bir yürüyüş yolu yapıyoruz.  Biz bunu 8 ay gibi bir sürede bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez yenilenecek olan Yürüyüş Yolu’nun beklenen proje lansmanı gerçekleştirildi. Lansmanda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın , “ Yürüyüş yolunu yenilemiyoruz.

2002 yılında demiryolunun D-100 Karayolu'nun alt kısmına alınmasının ardından rayları sökülen ve 2 yıllık çalışma ile tamamlanan Yürüyüş Yolu yıllar sonra ilk kez yeniden düzenlenecek. Projenin nasıl olacağını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  kongre merkezinde düzenlenen lansmanda anlattı. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen lansman törenine Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay katıldı. Programda projenin mimarı Mucip Ülger bir sunum gerçekleştirdi.

KAMUSAL ALANI 36 BİN METREKAREYE ÇIKACAK

Mimar Mucip Ülger İzmit Yürüyüş Yolu projesini şu cümlelerle anlattı: “Yürüyüş Yolu Kocaeli’nin en özgün kamusal alanı ve bu bölge ağır bir trafik yükü altında. Aslında bu biraz da tasarım sorunu. Alanın ölçülerinden kaynaklı sorunları da var. Çeşitli ebat sorunları var. Yürüyüş Yolunda kamusal alanı 36 bin metrekareye çıkarmak istiyoruz. Yeni düzende Hürriyet Caddesi araç trafiğine kapanmış olacak. Bu caddeyi tamamen yayalaştıracağız. Cumhuriyet Caddesinden trafik akmaya devam edecek” dedi.

TRAMVAYI YÜRÜYÜŞ YOLUNDAN GEÇİRMEMİZ LAZIMDI

Büyükakın, “Bizim aslında tramvayı Yürüyüş Yolundan geçirmemiz lazımdı. Tramvayın gitmesi gereken yer Yürüyüş Yoluydu. Tramvay Yürüyüş Yolundan geçecek böylece de Hürriyet ve Cumhuriyet Caddesi yayalaşacaktı. Alt caddemizi yani tramvayın geçtiği caddemizden de trafik akıtacaktık, sorunu çözecektik. Burası Beyoğlu İstiklal Caddesi gibi olacaktı. Ama biz tramvayı Ankara Caddesine koymak zorunda kaldığımızda artık bu şansımızı yitirdik. Şuanda da Cumhuriyet Caddesini akıtabileceğimiz yer yok” dedi.

8 AY GİBİ BİR SÜREDE BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ

Büyükakın, “Şunda metre metre çalışıyorlar arkadaşlarımız.  Hürriyet Caddesi'nin trafiğe kapatılacağı ve Yürüyüş Yolu'nun kot farkının indirileceği projede sadece Cumhuriyet Caddesi trafiğe açık olacak. Yürüyüş yolunu yenilemiyoruz. Yeni bir yürüyüş yolu yapıyoruz.  Biz bunu 8 ay gibi bir sürede bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.