Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Cankurtaranlar onlarca kişiyi kurtardılar

YAŞAM 13.08.2018 - 13:19, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1475+ kez okundu.
 

Cankurtaranlar onlarca kişiyi kurtardılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOSKEM cankurtaranları Kocaeli sahillerinde pek çok boğulma vakasına müdahale ettiler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin cankurtaranları Kocaeli sahillerinde görevlerini sürdürüyor. İtfaiyenin Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) bünyesinde faaliyet gösteren cankurtaranlar, olası boğulma vakalarına anında müdahale ederek boğulmaların önüne geçiyorlar.STK’ların da görev aldığı 200 cankurtaran yaz aylarında vatandaşların rahatça denize girebilmeleri için sahillerde nöbet tutuyorlar. GÖZLEM YAPIYORLAR Yoğunlaşan sahillerde can kaybının yaşanmaması için cankurtaranlar daha da dikkatli gözlem yapıyorlar. Sahilden dürbünle denizi tarayan cankurtaranlar, jet-skilerle devriye gezerek açığa yüzen vatandaşları kıyılara doğru yönlendiriyorlar. Olası vakalara da hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. 176 KİŞİ KURTARILDI Geçtiğimiz hafta içerisinde cankurtaranlar 10 sahil bölgesinde yaşanan 176 boğulma vakasına müdahale ettiler. Cankurtaranlar tarafından Cebeci bölgesinde 74, Kumcağız bölgesinde 61, Miço bölgesinde 8, Sarısu bölgesinde 8, Seyrek bölgesinde 3, Bağırganlı bölgesinde 5, Karamürsel bölgesinde 14 ve Bayramoğlu plajında 3 kişi kurtarıldı. Sezon başından bu yana kurtarılanların sayısı ise toplam 1357 kişi oldu. 200 CANKURTARAN Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için İtfaiye Daire Başkanlığı KOSKEM tarafından 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti veriyor.Haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer plajı, Ereğli plajı, Darıca Bayramoğlu Halk plajı, Darıca Bayramoğlu Kadınlar plajı) ve Karadeniz sahillerinde ise (Cebeci Halk plajı, Kerpe Halk plajı, Kumcağız Halk plajı, Sarısu Halk plajı, Seyrek Halk plajı, Bağırganlı Halk plajı) olmak üzere 10 bölgede çalışma yapılıyor. Bu yıl Kocaeli İtfaiye Dairesi personeli ve gönüllüler,Gebze Teknik Üniversitesi,Akut Kocaeli, MAG Kocaeli Şubesi, Kocaeli ÜniversitesiUluslararası Öğrenci Topluluğu Derneği, Mercan Yüzme Kulübü ve Kocaeli Yüzme Kulübü’nden toplam 200 cankurtaran görev alıyor.    
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOSKEM cankurtaranları Kocaeli sahillerinde pek çok boğulma vakasına müdahale ettiler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin cankurtaranları Kocaeli sahillerinde görevlerini sürdürüyor. İtfaiyenin Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) bünyesinde faaliyet gösteren cankurtaranlar, olası boğulma vakalarına anında müdahale ederek boğulmaların önüne geçiyorlar.STK’ların da görev aldığı 200 cankurtaran yaz aylarında vatandaşların rahatça denize girebilmeleri için sahillerde nöbet tutuyorlar.

GÖZLEM YAPIYORLAR

Yoğunlaşan sahillerde can kaybının yaşanmaması için cankurtaranlar daha da dikkatli gözlem yapıyorlar. Sahilden dürbünle denizi tarayan cankurtaranlar, jet-skilerle devriye gezerek açığa yüzen vatandaşları kıyılara doğru yönlendiriyorlar. Olası vakalara da hızlı bir şekilde müdahale ediliyor.

176 KİŞİ KURTARILDI

Geçtiğimiz hafta içerisinde cankurtaranlar 10 sahil bölgesinde yaşanan 176 boğulma vakasına müdahale ettiler. Cankurtaranlar tarafından Cebeci bölgesinde 74, Kumcağız bölgesinde 61, Miço bölgesinde 8, Sarısu bölgesinde 8, Seyrek bölgesinde 3, Bağırganlı bölgesinde 5, Karamürsel bölgesinde 14 ve Bayramoğlu plajında 3 kişi kurtarıldı. Sezon başından bu yana kurtarılanların sayısı ise toplam 1357 kişi oldu.

200 CANKURTARAN

Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için İtfaiye Daire Başkanlığı KOSKEM tarafından 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti veriyor.Haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer plajı, Ereğli plajı, Darıca Bayramoğlu Halk plajı, Darıca Bayramoğlu Kadınlar plajı) ve Karadeniz sahillerinde ise (Cebeci Halk plajı, Kerpe Halk plajı, Kumcağız Halk plajı, Sarısu Halk plajı, Seyrek Halk plajı, Bağırganlı Halk plajı) olmak üzere 10 bölgede çalışma yapılıyor. Bu yıl Kocaeli İtfaiye Dairesi personeli ve gönüllüler,Gebze Teknik Üniversitesi,Akut Kocaeli, MAG Kocaeli Şubesi, Kocaeli ÜniversitesiUluslararası Öğrenci Topluluğu Derneği, Mercan Yüzme Kulübü ve Kocaeli Yüzme Kulübü’nden toplam 200 cankurtaran görev alıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.