Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

CHP'li Hürriyet, taşeron şoförlere sahip çıktı

19.07.2018 - 13:07, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2354+ kez okundu.
 

CHP'li Hürriyet, taşeron şoförlere sahip çıktı

Güzel ülkemizde gün geçmiyor ki, yeni bir adaletsizlik yaşanmasın, insanlar adalet kavramından bu kadar uzaklaşmasın.

Güzel ülkemizde gün geçmiyor ki, yeni bir adaletsizlik yaşanmasın, insanlar adalet kavramından bu kadar uzaklaşmasın. Toplumun her kesimine yerleşen ve devletin tüm kurumlarında da kök salan bu adaletsizlik özellikle taşeron kadrolarını birbirinden ayırmış, ‘Bizim taşeronumuz sizin taşeronunuz’ şeklinde bir ayrımcılığa gidilmiştir. Sözüm ona taşeronu tamamen kaldıran bir sistem getireceklerini vaat edenler, şimdi hak eden taşeron işçisine yine hak ettiği kadroyu bin bir bahaneyle vermiyor, işçileri dolambaçlı yollara sürüklüyorlar. Bilindiği üzere; 24 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe konulan taşeron kanununda; personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı, “yaklaşık maliyetinin en az 70'lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dahil işçilik giderinden oluştuğu işlere ilişkin hizmet alımlarını ifade eder” denilerek pek çok taşeron işçiye kadro yolu kapatılmıştır. Kadroya giremeyen taşeron işçisine ‘Sen yüzde 70 dilimine giriyorsun kadroya geçemezsin’ diyenler iş kendi personeline gelince gerekli iltimasların hepsini geçmektedir. Son olarak; 9 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 703 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’de Başbakanlıkta görev yapan 113 şoför için yapılan özel düzenleme buna en güzel örnektir. Söz konusu KHK’ya göre; 4 Aralık 2017 itibariyle Başbakanlık’ta şoför olarak çalışan personel sürekli işçi kadrolarına geçirilmiş sayılacak ve Başbakanlığın kapatılmasıyla Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına bir ay içinde atanacaklar. Yani uzun sözün kısası, yapılan bu düzenlemeyle, yüzde 70 işçilik maliyetine takılan Başbakanlık’taki taşeron şoförler kadroya geçirilmiştir. Elbette Başbakanlık’ta çalışan şoförlerin kadroya geçirilmesi, onların da taşeron belasından kurtulması olumlu bir gelişmedir. Ancak bu taşeron belasından sadece Devletin belli kurumları yerine tüm yurt sathında kurtulunması gerekmektedir. Kamu kurumlarında çalışan pek çok şoför kullandıkları makam araçlarından daha az değer görmektedir. Müdürleri başkanları, devlet büyüklerini yağmur, çamur, demeden taşıyan insanlar ülkeyi örümcek ağı gibi saran taşeronun ağır şartları altında, bir güvenceleri olmadan insan üstü gayretle çalışmaya devam etmektedir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, “İnsanlar sözleşmelerinde yazana göre değil, yaptıkları işe göre değerlendirilmelidir” Taşeron işçiler arasında yaşanan ve sürekli artmaya devam eden bu adaletsizlik bir an önce giderilmeli ve hiçbir kuruma iltimas geçilmeden tüm taşeron işçileri kadroya alınmalıdır. Bu, çalışanların en büyük hakkıdır ve bu hak alınana kadar mücadelemiz artarak devam edecektir.
Güzel ülkemizde gün geçmiyor ki, yeni bir adaletsizlik yaşanmasın, insanlar adalet kavramından bu kadar uzaklaşmasın.

Güzel ülkemizde gün geçmiyor ki, yeni bir adaletsizlik yaşanmasın, insanlar adalet kavramından bu kadar uzaklaşmasın.

Toplumun her kesimine yerleşen ve devletin tüm kurumlarında da kök salan bu adaletsizlik özellikle taşeron kadrolarını birbirinden ayırmış, ‘Bizim taşeronumuz sizin taşeronunuz’ şeklinde bir ayrımcılığa gidilmiştir. Sözüm ona taşeronu tamamen kaldıran bir sistem getireceklerini vaat edenler, şimdi hak eden taşeron işçisine yine hak ettiği kadroyu bin bir bahaneyle vermiyor, işçileri dolambaçlı yollara sürüklüyorlar.

Bilindiği üzere; 24 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe konulan taşeron kanununda; personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı, “yaklaşık maliyetinin en az 70'lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dahil işçilik giderinden oluştuğu işlere ilişkin hizmet alımlarını ifade eder” denilerek pek çok taşeron işçiye kadro yolu kapatılmıştır. Kadroya giremeyen taşeron işçisine ‘Sen yüzde 70 dilimine giriyorsun kadroya geçemezsin’ diyenler iş kendi personeline gelince gerekli iltimasların hepsini geçmektedir.

Son olarak; 9 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 703 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’de Başbakanlıkta görev yapan 113 şoför için yapılan özel düzenleme buna en güzel örnektir.

Söz konusu KHK’ya göre; 4 Aralık 2017 itibariyle Başbakanlık’ta şoför olarak çalışan personel sürekli işçi kadrolarına geçirilmiş sayılacak ve Başbakanlığın kapatılmasıyla Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına bir ay içinde atanacaklar. Yani uzun sözün kısası, yapılan bu düzenlemeyle, yüzde 70 işçilik maliyetine takılan Başbakanlık’taki taşeron şoförler kadroya geçirilmiştir.

Elbette Başbakanlık’ta çalışan şoförlerin kadroya geçirilmesi, onların da taşeron belasından kurtulması olumlu bir gelişmedir. Ancak bu taşeron belasından sadece Devletin belli kurumları yerine tüm yurt sathında kurtulunması gerekmektedir.

Kamu kurumlarında çalışan pek çok şoför kullandıkları makam araçlarından daha az değer görmektedir. Müdürleri başkanları, devlet büyüklerini yağmur, çamur, demeden taşıyan insanlar ülkeyi örümcek ağı gibi saran taşeronun ağır şartları altında, bir güvenceleri olmadan insan üstü gayretle çalışmaya devam etmektedir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, “İnsanlar sözleşmelerinde yazana göre değil, yaptıkları işe göre değerlendirilmelidir”

Taşeron işçiler arasında yaşanan ve sürekli artmaya devam eden bu adaletsizlik bir an önce giderilmeli ve hiçbir kuruma iltimas geçilmeden tüm taşeron işçileri kadroya alınmalıdır. Bu, çalışanların en büyük hakkıdır ve bu hak alınana kadar mücadelemiz artarak devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.