Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

CHP'li vekil Tarhan esnafın derdini dinledi

SİYASET 09.02.2021 - 17:19, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2011+ kez okundu.
 

CHP'li vekil Tarhan esnafın derdini dinledi

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmitli esnafı gezdi, sıkıntılarını birebir onlardan dinledi.

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmitli esnafı gezdi, sıkıntılarını birebir onlardan dinledi. PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İlçe Başkanı Hakan Çakar, İlçe Yöneticileri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte İzmit’te, esnaf ziyaretleri yaptı ve vatandaşlarla sohbet etti. Esnafın, vatandaşın durumunu sarayınızdan değil, sokaklara çıkarak görün diyerek şunları söyledi: MUTFAKLAR YANGIN YERİ Tarhan, “Türkiye hem ekonomik hem siyasi anlamda zor günler geçiriyor. Var olan ekonomik krizin üstüne pandemi de eklenince vatandaş darboğazda. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmit’te de esnafımız ekonomiden ve pandemi sürecinde uygulanan yanlış politikalardan şikayetçi, mutlu değil. Alım gücü düşen vatandaşın da, malı elinde kalan esnafın da derdi aynı pahalılık. Mutfaklar yangın yeri, tencere kaynamıyor. İzmit esnafı devlet tarafından gerekli maddi desteği alamadıklarını ifade etti. Esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor, dükkan kirasını ödeyemiyor, her gün borcuna borç ekleniyor’ dedi. DAR GELİRLİ ve ESNAF PERİŞAN Koronavirüs önlemlerinin her kesimi vurduğunu ifade eden Tarhan, ‘Dar gelirlinin ve esnafın perişan olduğunu, vatandaşın bankalara olan kredi ve kredi kartı borcunda da ciddi bir artış olduğunu söyledi. Hangi esnafımızın kapısını çalsak ‘bittik, geçinemiyoruz, bizim suçumuz ne?’ diye soruyor. Sosyal mesafe kuralları için tüm önlemlerini almışlar, üstelik bu uygunluk için çoğu esnafımız ekstre masraflar yapmış. Hafta sonu iki gün kapalı kalmak yerine Cumartesi günü dükkanımızı açalım diyen esnafın bu çilesine devletin karşılığı ise faizli borç ertelemesi oldu’ dedi. ESNAF BORCUNU BORÇLA ÖDEYECEK Tarhan, ‘Pandemi nedeniyle dükkanlarını kapatmak zorunda kalan esnafın banka borçlarına üçüncü kez erteleme geldi. Ancak ertelenen tüm taksitlerin faizleri işlemeye devam edeceği gibi sonraki ayların taksitlerine eklenecek. Yani esnafımızın borcu katmerlenerek artacak. Esnaf borcunu yeni bir borçla ödemeye çalışacak. ‘Esnafın durumu iyi' diyenlere sesleniyoruz; Esnafı canından bezdirdiniz’ diyerek sözlerini bitirdi.
CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmitli esnafı gezdi, sıkıntılarını birebir onlardan dinledi.

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmitli esnafı gezdi, sıkıntılarını birebir onlardan dinledi.

PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İlçe Başkanı Hakan Çakar, İlçe Yöneticileri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte İzmit’te, esnaf ziyaretleri yaptı ve vatandaşlarla sohbet etti. Esnafın, vatandaşın durumunu sarayınızdan değil, sokaklara çıkarak görün diyerek şunları söyledi:

MUTFAKLAR YANGIN YERİ

Tarhan, “Türkiye hem ekonomik hem siyasi anlamda zor günler geçiriyor. Var olan ekonomik krizin üstüne pandemi de eklenince vatandaş darboğazda. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmit’te de esnafımız ekonomiden ve pandemi sürecinde uygulanan yanlış politikalardan şikayetçi, mutlu değil. Alım gücü düşen vatandaşın da, malı elinde kalan esnafın da derdi aynı pahalılık. Mutfaklar yangın yeri, tencere kaynamıyor. İzmit esnafı devlet tarafından gerekli maddi desteği alamadıklarını ifade etti. Esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor, dükkan kirasını ödeyemiyor, her gün borcuna borç ekleniyor’ dedi.

DAR GELİRLİ ve ESNAF PERİŞAN

Koronavirüs önlemlerinin her kesimi vurduğunu ifade eden Tarhan, ‘Dar gelirlinin ve esnafın perişan olduğunu, vatandaşın bankalara olan kredi ve kredi kartı borcunda da ciddi bir artış olduğunu söyledi. Hangi esnafımızın kapısını çalsak ‘bittik, geçinemiyoruz, bizim suçumuz ne?’ diye soruyor. Sosyal mesafe kuralları için tüm önlemlerini almışlar, üstelik bu uygunluk için çoğu esnafımız ekstre masraflar yapmış. Hafta sonu iki gün kapalı kalmak yerine Cumartesi günü dükkanımızı açalım diyen esnafın bu çilesine devletin karşılığı ise faizli borç ertelemesi oldu’ dedi.

ESNAF BORCUNU BORÇLA ÖDEYECEK

Tarhan, ‘Pandemi nedeniyle dükkanlarını kapatmak zorunda kalan esnafın banka borçlarına üçüncü kez erteleme geldi. Ancak ertelenen tüm taksitlerin faizleri işlemeye devam edeceği gibi sonraki ayların taksitlerine eklenecek. Yani esnafımızın borcu katmerlenerek artacak. Esnaf borcunu yeni bir borçla ödemeye çalışacak. ‘Esnafın durumu iyi' diyenlere sesleniyoruz; Esnafı canından bezdirdiniz’ diyerek sözlerini bitirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.