Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Dermatoloji Hekimi Hatice Kaya Özden Öğrencilere Akne (Sivilce) Eğitimi Verdi

EĞİTİM 10.04.2019 - 23:54, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2165+ kez okundu.
 

Dermatoloji Hekimi Hatice Kaya Özden Öğrencilere Akne (Sivilce) Eğitimi Verdi

Türk Dermatoloji Derneği ve Akne Çalışma Grubu işbirliği ile, genç yaş grubunun en sık dermatolojik problemlerinden olan akne (sivilce) hakkında bireylerin farkındalığını artırmak amaçlı bu sene ilk kez Ulusal Akne Farkındalık Günleri eğitimleri gerçekleştirildi

Türk Dermatoloji Derneği ve Akne Çalışma Grubu işbirliği ile, genç yaş grubunun en sık dermatolojik problemlerinden olan akne (sivilce) hakkında bireylerin farkındalığını artırmak amaçlı bu sene ilk kez Ulusal Akne Farkındalık Günleri eğitimleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz.Dr. Hatice Kaya Özden hastanemizde ve ilimizdeki okullarda eğitim seminerleri verdi. Dr. Hatice Kaya Özden’in önemönemli konulara dikkat çekti. ''Akne (sivilce) genç nüfusun 85’ini etkileyen, yüz, sırt ve gövdedeki yağ bezlerinin aşırı aktivitesi ile ilişkili bir cilt hastalığıdır. Sıklıkla ergenlik döneminde başlar ancak ergenlik sonrasında da ortaya çıkabilmektedir. Sebepleri arasında, hormonal bozukluklar, genetik yatkınlık, sigara, bozuk beslenme alışkanlıkları (yüksek glisemik indeksli-şekerli hazır gıdalar- doymuş yağ içerikli ürünler-margarin, palm yağı vb), stres, uyku bozuklukları, doğru cilt temizliğinin yapılmaması, komedojenik makyaj ve kapatıcı ürün kullanımı sayılabilir. Hastalarımızın sıklıkla sorduğu ‘Ciğerden mi geliyor?’ ifadesi ise bilimsel olarak doğru değildir. Biz dermatoloji uzmanları poliklinikte oldukça sık karşılaştığımız akne hastalarımıza öncelikle sebeplerine yönelik incelememizi yapıp, sonrasında hastalıklarının şiddetine göre bir tedavi protokolü hazırlarız. Yani tedavi hastadan hastaya değişkenlik göstereceğinden, arkadaşının ya da komşusunun kullandığı ilaç o bireye etki etmeyebilecektir. Ayrıca sivilceye ‘3 günde son’ şeklindeki magaziner ifadeler ise genç hastalarımızı etkilemekte olup geçerliliği/güvenirliği olmayan ifadelerdir. Sivilce tedavisi 2-3 aylık sabır gerektiren, doktor gözetiminde düzenli bir tedavi ile başarıya ulaşacaktır diyor ve ‘Ergenlik aknesidir geçer demeyin, ergenlik aknesiz de geçer’'. Eğitimin sonunda öğrenciler Uz. Dr. Hatice Kaya Özden’e aktardığı bu önemli bilgilerden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.  
Türk Dermatoloji Derneği ve Akne Çalışma Grubu işbirliği ile, genç yaş grubunun en sık dermatolojik problemlerinden olan akne (sivilce) hakkında bireylerin farkındalığını artırmak amaçlı bu sene ilk kez Ulusal Akne Farkındalık Günleri eğitimleri gerçekleştirildi

Türk Dermatoloji Derneği ve Akne Çalışma Grubu işbirliği ile, genç yaş grubunun en sık dermatolojik problemlerinden olan akne (sivilce) hakkında bireylerin farkındalığını artırmak amaçlı bu sene ilk kez Ulusal Akne Farkındalık Günleri eğitimleri gerçekleştirildi.

Bu kapsamda SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz.Dr. Hatice Kaya Özden hastanemizde ve ilimizdeki okullarda eğitim seminerleri verdi. Dr. Hatice Kaya Özden’in önemönemli konulara dikkat çekti. ''Akne (sivilce) genç nüfusun 85’ini etkileyen, yüz, sırt ve gövdedeki yağ bezlerinin aşırı aktivitesi ile ilişkili bir cilt hastalığıdır. Sıklıkla ergenlik döneminde başlar ancak ergenlik sonrasında da ortaya çıkabilmektedir. Sebepleri arasında, hormonal bozukluklar, genetik yatkınlık, sigara, bozuk beslenme alışkanlıkları (yüksek glisemik indeksli-şekerli hazır gıdalar- doymuş yağ içerikli ürünler-margarin, palm yağı vb), stres, uyku bozuklukları, doğru cilt temizliğinin yapılmaması, komedojenik makyaj ve kapatıcı ürün kullanımı sayılabilir. Hastalarımızın sıklıkla sorduğu ‘Ciğerden mi geliyor?’ ifadesi ise bilimsel olarak doğru değildir. Biz dermatoloji uzmanları poliklinikte oldukça sık karşılaştığımız akne hastalarımıza öncelikle sebeplerine yönelik incelememizi yapıp, sonrasında hastalıklarının şiddetine göre bir tedavi protokolü hazırlarız. Yani tedavi hastadan hastaya değişkenlik göstereceğinden, arkadaşının ya da komşusunun kullandığı ilaç o bireye etki etmeyebilecektir. Ayrıca sivilceye ‘3 günde son’ şeklindeki magaziner ifadeler ise genç hastalarımızı etkilemekte olup geçerliliği/güvenirliği olmayan ifadelerdir. Sivilce tedavisi 2-3 aylık sabır gerektiren, doktor gözetiminde düzenli bir tedavi ile başarıya ulaşacaktır diyor ve ‘Ergenlik aknesidir geçer demeyin, ergenlik aknesiz de geçer’'.

Eğitimin sonunda öğrenciler Uz. Dr. Hatice Kaya Özden’e aktardığı bu önemli bilgilerden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.