Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Dokunulmazlığının kaldırılması istenen Tahsin Tarhan'dan sert sözler

SİYASET 22.12.2018 - 14:45, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2704+ kez okundu.
 

Dokunulmazlığının kaldırılması istenen Tahsin Tarhan'dan sert sözler

"Tayyibler Alemi" isimli karikatürün Twitter üzerinden paylaşılması ve retweet yapılmasını konu alan fezlekeler ile ilgili hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istenen Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Karikatüre tahammül edemeyen, demokrasiden söz etmesin” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen 68 Milletvekilinin Dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili fezlekelerin bir çoğu Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerine ait. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrencilerinin Mezuniyet Töreninde taşıdıkları "Tayyibler Alemi" isimli karikatürün Twitter üzerinden paylaşılması ve retweet yapılmasını konu alan fezlekeler ile ilgili hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istenen Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Karikatüre tahammül edemeyen, demokrasiden söz etmesin” dedi. MİZAHA BİLE TAHAMMÜL YOK Tarhan, "21. Yüzyılda insanlar tüm dünyada daha özgür söylemler için mücadele verirken ne yazık ki ülkemizde mizaha bile tahammül yok. Karikatürü sosyal medya üzerinden paylaşan ya da retweet yapan kişi Cumhurbaşkanına hakaret etmiş sayılıyor ancak kişilerin can güvenliğini tehlikeye atarak doğrudan hedef gösteren kişiler hakkında aynı hukuk devreye girmiyor" şeklinde konuştu. MAJESTELERİNİN HUKUKU İŞLİYOR Sözlerine devam eden Tarhan, "Ne yazık ki artık ülkemizde yaşayan hemen hemen herkesin katıldığı bir konu var ki o da hukukun yanlı ve yandaş olması. Adalet duygusunu kaybeden bir toplumun yok olmaya mahkum olduğunu bilmeden, sürekli olarak hukuk sistemini kendileri için düzenlemeye kalkanlar, bu vebalin sorumluluğunu taşıyacaklar. İnsanların tweet attı diye yargılandığı Türkiye modeli tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır." dedi.  ADALETİN KILICI SARAYIN GÖLGESİNDE Tarhan, son olarak "Akp hükümetleri, kendilerinden olmayan herkesi, düşman gözüyle görmeye devam ediyor. Bu ülkede yaşayıp AKP İktidarlarını eleştiriyorsan sonucuna katlanacaksın anlayışıyla hukuk tamamen ele geçirilmiş durumda. Ülkenin bir çok sorunu varken kim sosyal medya da ne yazmış bunları nasıl sustururuz düşüncesiyle hareket eden bir saray hukuku var. Ancak hiç kimse merak etmesin ki ne boyun eğeriz ne de bu çarpık düzenin yanlışlarını söylemekten vazgeçeriz"  ifadelerini kullandı.
"Tayyibler Alemi" isimli karikatürün Twitter üzerinden paylaşılması ve retweet yapılmasını konu alan fezlekeler ile ilgili hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istenen Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Karikatüre tahammül edemeyen, demokrasiden söz etmesin” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen 68 Milletvekilinin Dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili fezlekelerin bir çoğu Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerine ait. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrencilerinin Mezuniyet Töreninde taşıdıkları "Tayyibler Alemi" isimli karikatürün Twitter üzerinden paylaşılması ve retweet yapılmasını konu alan fezlekeler ile ilgili hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istenen Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Karikatüre tahammül edemeyen, demokrasiden söz etmesin” dedi.

MİZAHA BİLE TAHAMMÜL YOK

Tarhan, "21. Yüzyılda insanlar tüm dünyada daha özgür söylemler için mücadele verirken ne yazık ki ülkemizde mizaha bile tahammül yok. Karikatürü sosyal medya üzerinden paylaşan ya da retweet yapan kişi Cumhurbaşkanına hakaret etmiş sayılıyor ancak kişilerin can güvenliğini tehlikeye atarak doğrudan hedef gösteren kişiler hakkında aynı hukuk devreye girmiyor" şeklinde konuştu.

MAJESTELERİNİN HUKUKU İŞLİYOR

Sözlerine devam eden Tarhan, "Ne yazık ki artık ülkemizde yaşayan hemen hemen herkesin katıldığı bir konu var ki o da hukukun yanlı ve yandaş olması. Adalet duygusunu kaybeden bir toplumun yok olmaya mahkum olduğunu bilmeden, sürekli olarak hukuk sistemini kendileri için düzenlemeye kalkanlar, bu vebalin sorumluluğunu taşıyacaklar. İnsanların tweet attı diye yargılandığı Türkiye modeli tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır." dedi. 

ADALETİN KILICI SARAYIN GÖLGESİNDE

Tarhan, son olarak "Akp hükümetleri, kendilerinden olmayan herkesi, düşman gözüyle görmeye devam ediyor. Bu ülkede yaşayıp AKP İktidarlarını eleştiriyorsan sonucuna katlanacaksın anlayışıyla hukuk tamamen ele geçirilmiş durumda. Ülkenin bir çok sorunu varken kim sosyal medya da ne yazmış bunları nasıl sustururuz düşüncesiyle hareket eden bir saray hukuku var. Ancak hiç kimse merak etmesin ki ne boyun eğeriz ne de bu çarpık düzenin yanlışlarını söylemekten vazgeçeriz"  ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.