Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

EMEP: Can Alan Kapitalist Sistemin Ve İktidarın Suçlarını Gizleyemezsiniz!

SİYASET 30.11.2018 - 00:40, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2292+ kez okundu.
 

EMEP: Can Alan Kapitalist Sistemin Ve İktidarın Suçlarını Gizleyemezsiniz!

Emek Partisi İl Örgütü, Gebze'de Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında yaşanan iş cinayetine dair basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Ekran imzalı basın açıklamasında, "İş cinayetleri, Türkiye kapitalizminin ve betona gömülmüş cumhuriyetin adeta alameti farikası olmuştur" denildi.  Açıklamanın tamamı ise şöyle:  "Dün Gebze’de Kuzey Ormanları otoyolu viyadük inşaatında çöken beton blok altında kalan 4 işçi hayatını kaybetti. Çaresizce oraya buraya koşturan işçiler, kurtarma çalışmalarını haber kanallarından izlerken, olaya mahkemece yayın yasağı konuldu. Sistem ve kara düzenin yürütücüleri ayyuka çıkmış iş cinayetlerine tepkinin büyümesini istemiyorlardı. 'KAPİTALİZM VE BETONA GÖMÜLMÜŞ CUMHURİYETİN ALAMETİ FARİKASI' İş cinayetleri, Türkiye kapitalizminin ve betona gömülmüş cumhuriyetin adeta alameti farikası olmuştur. Yıl sonuna yaklaşırken geçen her ay içinde büyük çoğunluğu inşaat işkolunda olmak üzere sayıları 200’ü bulan işçi ve emekçi bu tür iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir. Yakın zamanda İstanbul havalimanın inşaatındaki işçi isyanının ana nedeni de bu insan hayatını hiçe sayan çalışma koşullarıydı. 'HESAP VERİLMESİ ENGELLENEMEYECEK' Türkiye kamuoyu ve emek güçleri AKP iktidarının topluma sunduğu 'prestij ve başarı projeleri' ile sayıları katlanan iş cinayetlerinin üzerine gitmelidir. Halkın kaynakları aktarılarak büyük kazançlarla üstlenilen bu inşaatlarda işin gerektirdiği özen ve teknik zorlukların yerine getirilmemesinden sorumlu olan taşeron müteahhit sistemidir. İşin aceleye getirilmesi kazaların oluşumundaki ana unsurdur. Ve hiç şüphesiz artık hükümetin güdümündeki yargının yayın yasağı ve sansürü de gerçeklerin sorumluların gizlenmesine ve hak aramanın engellenmesine dönüktür. Baskılar, yasaklar ve yalanlarla ülke yöneten sermaye sınıfı ve siyasetçilerinin er ve ya geç hesap vermesi engellenemeyecektir!"  
Emek Partisi İl Örgütü, Gebze'de Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında yaşanan iş cinayetine dair basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Ekran imzalı basın açıklamasında, "İş cinayetleri, Türkiye kapitalizminin ve betona gömülmüş cumhuriyetin adeta alameti farikası olmuştur" denildi. 

Açıklamanın tamamı ise şöyle: 

"Dün Gebze’de Kuzey Ormanları otoyolu viyadük inşaatında çöken beton blok altında kalan 4 işçi hayatını kaybetti.

Çaresizce oraya buraya koşturan işçiler, kurtarma çalışmalarını haber kanallarından izlerken, olaya mahkemece yayın yasağı konuldu. Sistem ve kara düzenin yürütücüleri ayyuka çıkmış iş cinayetlerine tepkinin büyümesini istemiyorlardı.

'KAPİTALİZM VE BETONA GÖMÜLMÜŞ CUMHURİYETİN ALAMETİ FARİKASI'

İş cinayetleri, Türkiye kapitalizminin ve betona gömülmüş cumhuriyetin adeta alameti farikası olmuştur. Yıl sonuna yaklaşırken geçen her ay içinde büyük çoğunluğu inşaat işkolunda olmak üzere sayıları 200’ü bulan işçi ve emekçi bu tür iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir.

Yakın zamanda İstanbul havalimanın inşaatındaki işçi isyanının ana nedeni de bu insan hayatını hiçe sayan çalışma koşullarıydı.

'HESAP VERİLMESİ ENGELLENEMEYECEK'

Türkiye kamuoyu ve emek güçleri AKP iktidarının topluma sunduğu 'prestij ve başarı projeleri' ile sayıları katlanan iş cinayetlerinin üzerine gitmelidir. Halkın kaynakları aktarılarak büyük kazançlarla üstlenilen bu inşaatlarda işin gerektirdiği özen ve teknik zorlukların yerine getirilmemesinden sorumlu olan taşeron müteahhit sistemidir. İşin aceleye getirilmesi kazaların oluşumundaki ana unsurdur. Ve hiç şüphesiz artık hükümetin güdümündeki yargının yayın yasağı ve sansürü de gerçeklerin sorumluların gizlenmesine ve hak aramanın engellenmesine dönüktür.

Baskılar, yasaklar ve yalanlarla ülke yöneten sermaye sınıfı ve siyasetçilerinin er ve ya geç hesap vermesi engellenemeyecektir!"

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.