Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

EMEP: Parasız, bilimsel, laik eğitim hakkı esastır

SİYASET 17.09.2018 - 22:50, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2400+ kez okundu.
 

EMEP: Parasız, bilimsel, laik eğitim hakkı esastır

Yeni eğitim yılına dair açıklama yapan EMEP, eğitim hakkı mücadelesinin öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte sürdürüleceğini vurgulandı.

Emek Partisi (EMEP) yeni eğitim öğretim yılına dair bir açıklama yayımladı. İzmit İlçe Başkanı Reyhan Başaran imzalı açıklamada “Milyonlarca öğrenci, yazboz tahtasına döndürüldüğü için kendilerinin ve velilerinin nasıl bir sürpriz ile karşılaşacağını önceden bilemediği bir öğrenim yılına başlıyor.” denildi. Eğitim yılının sorunlarla başladığının belirtildiği EMEP açıklamasında “Sınav sorularının alenen çalındığı, sınav sistemlerinin yıl ortasında değiştirildiği, hangi öğrencinin nereye kayıt yapacağını bilemez hale geldiği, çocuğu için okul seçme özgürlüğü korunuyormuş gibi yapılarak istemeyen velilerin bile dolaylı ya da dolaysız imam hatiplere yönlendirildiği, ayrılan bütçenin her yıl biraz daha tırpanlanarak yurttaşların en temel haklarından biri olan yükün giderek daha fazla emekçilere yüklendiği eğitim sisteminin durumu artık kangrenleşmiş durumdadır.” ifadelerine yer verildi.   ‘SINIF AYRIMCILIĞI APAÇIK ORTADA’ “Eğitim sistemi nasıl işlediği bilinemez, yarın neye dönüştürüleceği kestirilemez bir süreç haline gelmiştir.” denilen EMEP açıklamasında “Bir tek kişinin “kaldırın” demesiyle sınavların kaldırıldığı, Cumhurbaşkanının sözünün KHK değerinde görüldüğü koşullar sistemin bütün diğer kurumlar gibi esnekleştirilmesi anlamına gelir. Bu esnekleştirme de esasen parası olan varlıklı ailelerin çocuklarının istedikleri okullarda okuyabileceği, yoksul ailelerin çocuklarına da seçme şansı bırakmayacak biçimdedir. Eğitim sistemi böylece sınıf ayrımcılığının apaçık biçimde belirdiği, kâr marjının yükseltildiği hizmet alanları haline getirilmiştir. Bu yetmezmiş gibi bir özel okul sahibi bakan olarak atanmıştır.” ifadeleri kullanıldı. EMEP açıklamasında eğitim kadrolarının da emeklerinin karşılığını alamadığı, soruşturma ve işten atma tehdidiyle karşı karşıya olduğu ve yoğun bir emek sömürüsüne maruz kaldığının altı çizildi. Sendikalar üzerinde de ciddi baskılar olduğuna dikkat çekilen açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bütün öğrencilerin parasız, bilimsel, laik eğitim hakkı esastır. Ayrımcılığa maruz bırakılan çocuklarımızın geleceğini iktidarın kendi politik çıkarlarına alet etmesine izin veremeyiz. Eğitim sisteminin nasıl işleyeceği sorununun muhatabı başta öğrenci velileri, öğrenciler, öğretmenler olmak üzere bütün eğitim kadroları ve bu konu  herkesi ilgilendirdiği için bütün emekçilerdir. Önümüzdeki öğretim yılının şimdiye kadar kuşa döndürülen bu hakkın kazanılması için sürdürdüğümüz mücadeleyi devam ettireceğiz. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerin yanında olacağız.” 
Yeni eğitim yılına dair açıklama yapan EMEP, eğitim hakkı mücadelesinin öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte sürdürüleceğini vurgulandı.

Emek Partisi (EMEP) yeni eğitim öğretim yılına dair bir açıklama yayımladı. İzmit İlçe Başkanı Reyhan Başaran imzalı açıklamada “Milyonlarca öğrenci, yazboz tahtasına döndürüldüğü için kendilerinin ve velilerinin nasıl bir sürpriz ile karşılaşacağını önceden bilemediği bir öğrenim yılına başlıyor.” denildi.

Eğitim yılının sorunlarla başladığının belirtildiği EMEP açıklamasında “Sınav sorularının alenen çalındığı, sınav sistemlerinin yıl ortasında değiştirildiği, hangi öğrencinin nereye kayıt yapacağını bilemez hale geldiği, çocuğu için okul seçme özgürlüğü korunuyormuş gibi yapılarak istemeyen velilerin bile dolaylı ya da dolaysız imam hatiplere yönlendirildiği, ayrılan bütçenin her yıl biraz daha tırpanlanarak yurttaşların en temel haklarından biri olan yükün giderek daha fazla emekçilere yüklendiği eğitim sisteminin durumu artık kangrenleşmiş durumdadır.” ifadelerine yer verildi.  

‘SINIF AYRIMCILIĞI APAÇIK ORTADA’

“Eğitim sistemi nasıl işlediği bilinemez, yarın neye dönüştürüleceği kestirilemez bir süreç haline gelmiştir.” denilen EMEP açıklamasında “Bir tek kişinin “kaldırın” demesiyle sınavların kaldırıldığı, Cumhurbaşkanının sözünün KHK değerinde görüldüğü koşullar sistemin bütün diğer kurumlar gibi esnekleştirilmesi anlamına gelir. Bu esnekleştirme de esasen parası olan varlıklı ailelerin çocuklarının istedikleri okullarda okuyabileceği, yoksul ailelerin çocuklarına da seçme şansı bırakmayacak biçimdedir. Eğitim sistemi böylece sınıf ayrımcılığının apaçık biçimde belirdiği, kâr marjının yükseltildiği hizmet alanları haline getirilmiştir. Bu yetmezmiş gibi bir özel okul sahibi bakan olarak atanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

EMEP açıklamasında eğitim kadrolarının da emeklerinin karşılığını alamadığı, soruşturma ve işten atma tehdidiyle karşı karşıya olduğu ve yoğun bir emek sömürüsüne maruz kaldığının altı çizildi.

Sendikalar üzerinde de ciddi baskılar olduğuna dikkat çekilen açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bütün öğrencilerin parasız, bilimsel, laik eğitim hakkı esastır. Ayrımcılığa maruz bırakılan çocuklarımızın geleceğini iktidarın kendi politik çıkarlarına alet etmesine izin veremeyiz. Eğitim sisteminin nasıl işleyeceği sorununun muhatabı başta öğrenci velileri, öğrenciler, öğretmenler olmak üzere bütün eğitim kadroları ve bu konu  herkesi ilgilendirdiği için bütün emekçilerdir. Önümüzdeki öğretim yılının şimdiye kadar kuşa döndürülen bu hakkın kazanılması için sürdürdüğümüz mücadeleyi devam ettireceğiz. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerin yanında olacağız.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.