Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Evinden 70 Bin Lira Sahte Para Çıktı

ASAYİŞ 30.11.2019 - 19:38, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1781+ kez okundu.
 

Evinden 70 Bin Lira Sahte Para Çıktı

Körfez Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan ve hayvan satıcılığı yapan Y.T. adlı şahsın evinde yapılan aramada para sayma makinesiyle ayıklanmış yaklaşık 70 bin lira sahte para bulundu

Körfez Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan ve hayvan satıcılığı yapan Y.T. adlı şahsın evinde yapılan aramada para sayma makinesiyle ayıklanmış yaklaşık 70 bin lira sahte para bulundu. İddialara göre sahte paralar Kurban Bayramı öncesinde piyasaya sürüldü. Erzurum ve çevre illerden kurbanlık getiren ve satan Y.T., İstanbul Sultanbeyli’de kurulan pazarda hayvanları sattı. Bu sırada yüklü miktarda sahte para verilen şahıs, dönüşünde de borçlarını bu paralarla ödedi ve yem alışverişi yaptı.  JANDARMAYA TESLİM EDECEKLERMİŞ Erzurum, Sinop ve diğer illerden de alışveriş yapan Y.T. eve döndükten bir süre sonra para verdiği şahıslar kendisini aradı ve durumu anlattılar. Kendisine geri dönen paraları gerçeklerinden ayırmak için eve para sayma makinesi de alan Y.T. yaklaşık 70 bin liralık sahte banknot ayıkladı. Kalan paraları da toplamak ve alışveriş için Erzurum’da olduğu bir sırada evine jandarmalar tarafından baskın yapılan Y.T.'nin bir kenara ayırdığı sahte paralara el konuldu. Savcılık kararı ile eve gelen jandarmalara sahte paraları gösteren Y.T.'nin eşi, ayıklamanın bitmesinden sonra jandarmaya banknotları teslim etmeyi düşündüklerini söyledi. İŞLEM BAŞLATILDI Sahte para kalpazanlarına büyük miktarda banknot kaptıran Y.T. eve döndükten sonra avukatıyla birlikte jandarmaya gitti ve kendisine paraların kurban sattığı şahıslar tarafından verildiğini söyledi. Adli makamlara paraları iletmek için ayırdığını da söyleyen Y.T. kurban satışı sırasında çeşitli dernek ve cemaatlere toplu satışlar yaptığını, yaklaşık 500 bin liraya yakın para akışı olduğunu söyleyip, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Jandarma sahte banknotları dağıtan şahısları yakalamaya çalışırken olayla ilgili soruşturma dosyası önce Körfez’e ardından da yeniden İstanbul’a gönderildi.
Körfez Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan ve hayvan satıcılığı yapan Y.T. adlı şahsın evinde yapılan aramada para sayma makinesiyle ayıklanmış yaklaşık 70 bin lira sahte para bulundu

Körfez Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan ve hayvan satıcılığı yapan Y.T. adlı şahsın evinde yapılan aramada para sayma makinesiyle ayıklanmış yaklaşık 70 bin lira sahte para bulundu. İddialara göre sahte paralar Kurban Bayramı öncesinde piyasaya sürüldü. Erzurum ve çevre illerden kurbanlık getiren ve satan Y.T., İstanbul Sultanbeyli’de kurulan pazarda hayvanları sattı. Bu sırada yüklü miktarda sahte para verilen şahıs, dönüşünde de borçlarını bu paralarla ödedi ve yem alışverişi yaptı.

 JANDARMAYA TESLİM EDECEKLERMİŞ

Erzurum, Sinop ve diğer illerden de alışveriş yapan Y.T. eve döndükten bir süre sonra para verdiği şahıslar kendisini aradı ve durumu anlattılar. Kendisine geri dönen paraları gerçeklerinden ayırmak için eve para sayma makinesi de alan Y.T. yaklaşık 70 bin liralık sahte banknot ayıkladı. Kalan paraları da toplamak ve alışveriş için Erzurum’da olduğu bir sırada evine jandarmalar tarafından baskın yapılan Y.T.'nin bir kenara ayırdığı sahte paralara el konuldu. Savcılık kararı ile eve gelen jandarmalara sahte paraları gösteren Y.T.'nin eşi, ayıklamanın bitmesinden sonra jandarmaya banknotları teslim etmeyi düşündüklerini söyledi.

İŞLEM BAŞLATILDI

Sahte para kalpazanlarına büyük miktarda banknot kaptıran Y.T. eve döndükten sonra avukatıyla birlikte jandarmaya gitti ve kendisine paraların kurban sattığı şahıslar tarafından verildiğini söyledi. Adli makamlara paraları iletmek için ayırdığını da söyleyen Y.T. kurban satışı sırasında çeşitli dernek ve cemaatlere toplu satışlar yaptığını, yaklaşık 500 bin liraya yakın para akışı olduğunu söyleyip, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Jandarma sahte banknotları dağıtan şahısları yakalamaya çalışırken olayla ilgili soruşturma dosyası önce Körfez’e ardından da yeniden İstanbul’a gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.