Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

GTÜ Akademisyenleri Sağlıkta 4.0 İçin İşbaşında

EĞİTİM 09.10.2018 - 00:23, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2100+ kez okundu.
 

GTÜ Akademisyenleri Sağlıkta 4.0 İçin İşbaşında

Milli ve yerli, dünya çapında yeni medikal teknolojilere Türkiye’nin öncü olması için GTÜ akademisyenleri SEBAT Merkezi’ni kurmaya hazırlanıyor.

Milli ve yerli, dünya çapında yeni medikal teknolojilere Türkiye’nin öncü olması için GTÜ akademisyenleri SEBAT Merkezi’ni kurmaya hazırlanıyor. Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) akademisyenleri Şubat 2018’de Kalkınma Bakanlığı’na sunmuş olduğu Araştırma Altyapı proje başvurusu “Sağlık 4.0’a Yönelik Biyomedikal Cihaz Araştırma Geliştirme ve Ticarileştirme Merkezi (SEBAT)” sunumunu yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına gitti. SEBAT için yapılan toplantıya proje ekibini temsilen Proje Yürütücüsü, GTÜ Biyoteknoloji Enstitü Müdürü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Kurnaz ve proje ekibinden Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Endüstri Ürünleri Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Hocaoglu ve Fizik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi  Serkan Büyükköse katıldı. SAĞLIKTA 4.0 MERKEZİ OLACAK Kabul edilmesi halinde, önerilen SEBAT Merkezi altyapısı, ülkemizin cari açıklarının büyük kısmına karşılık gelen Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Sarfların yerli ve milli üretimine katkıda bulunacağı gibi, dünya çapında yeni medikal teknolojiler geliştiren bir merkez olmayı hedefliyor.  Özellikle taşınabilir diyagnostik cihazlar ve implant teknolojilerine odaklanan ve Endüstriyel Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden de destek alan bu altyapı, aynı zamanda medikal cihaz sektörüne nitelikli işgücü yetiştirme konusunda da sektöre ve ülkeye katkıda bulunmayı amaçlıyor.        
Milli ve yerli, dünya çapında yeni medikal teknolojilere Türkiye’nin öncü olması için GTÜ akademisyenleri SEBAT Merkezi’ni kurmaya hazırlanıyor.

Milli ve yerli, dünya çapında yeni medikal teknolojilere Türkiye’nin öncü olması için GTÜ akademisyenleri SEBAT Merkezi’ni kurmaya hazırlanıyor.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) akademisyenleri Şubat 2018’de Kalkınma Bakanlığı’na sunmuş olduğu Araştırma Altyapı proje başvurusu “Sağlık 4.0’a Yönelik Biyomedikal Cihaz Araştırma Geliştirme ve Ticarileştirme Merkezi (SEBAT)” sunumunu yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına gitti. SEBAT için yapılan toplantıya proje ekibini temsilen Proje Yürütücüsü, GTÜ Biyoteknoloji Enstitü Müdürü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Kurnaz ve proje ekibinden Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Endüstri Ürünleri Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Hocaoglu ve Fizik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi  Serkan Büyükköse katıldı.

SAĞLIKTA 4.0 MERKEZİ OLACAK

Kabul edilmesi halinde, önerilen SEBAT Merkezi altyapısı, ülkemizin cari açıklarının büyük kısmına karşılık gelen Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Sarfların yerli ve milli üretimine katkıda bulunacağı gibi, dünya çapında yeni medikal teknolojiler geliştiren bir merkez olmayı hedefliyor.  Özellikle taşınabilir diyagnostik cihazlar ve implant teknolojilerine odaklanan ve Endüstriyel Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden de destek alan bu altyapı, aynı zamanda medikal cihaz sektörüne nitelikli işgücü yetiştirme konusunda da sektöre ve ülkeye katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.