Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Gübretaş'ın ÇED toplantısı yapılamadı

GÜNDEM 05.10.2020 - 22:44, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2195+ kez okundu.
 

Gübretaş'ın ÇED toplantısı yapılamadı

Körfez Yarımca’da kurulu bulunan Gübretaş kapasite artışına gidiyor. İzmit Körfez’inde liman tevsii ve dip tarama kapasite artışı projesinin bugün gerçekleşti. Toplantı, çıkan tartışmalar sonucunda yapılmadan sona erdi.

Körfez Yarımca’da kurulu bulunan Gübretaş kapasite artışına gidiyor. İzmit Körfez’inde liman tevsii ve dip tarama kapasite artışı projesinin bugün gerçekleşti. Toplantı, çıkan tartışmalar sonucunda yapılmadan sona erdi. Yarımca’da kurulu bulunan Gübretaş kendisine ait limanı büyütmek için proje hazırladı. Gübretaş Yarımca Tesislerinde bulunan mevcut iskeleyi 27 metreye çıkartacak. Daha büyük tonajda gemilerin yanaşabilmesi için ise dip taraması yapılacak. Limanın büyütülmesi için 81 bin 813 metrekarelik alanda toplam 240 bin metreküp dip taraması yapılacak. Bununla birlikte devasa bir dolgu alanı da yapılacak. Mevcut limana ek olarak 25 bin 220 metrekarelik alanda ise deniz dolgusu yapılacak. Söz konusu faaliyetin proje bedelinin 11 milyon 500 bin TL olacağı açıklanmıştı. HALK TOPLANTIYI YAPTIRMADI Geçtiğimiz günlerde duyurulan ÇED toplantısı bugün gerçekleştirildi. Saat 11:00’de Yarımca Kültür Merkezinde başlaması gereken toplantı başlayamadı. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, CHP’li Meclis Üyesi Erkan Uygun, bölge muhtarları ve vatandaşların katıldığı ÇED toplantısını halk yaptırmadı. FİRMA YETKİLİSİ TOPLANTIDA GERGİNLİK ÇIKARTTI Vatandaşların büyük tepkisi sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri toplantıyı başlatamadı. Salona gelenler düdük ve ıslıklarla toplantıda sunum yapılmasını engelledi. Toplantıcıya gelen ismini vermek istemeyen GÜBRETAŞ temsilcisi salonun gerilemesine sebep oldu.  “Polisleri görevini yapmaya davet ediyoruz” diyen şahsı ile vatandaşlar arasından uzun süre tartılsam yaşandı. HAİN BENZETMESİ GÜBRETAŞ yetkilisi şahıs, “GÜBRETAŞ halkın şirketidir. Siz halkın şirketinin projesine ne olup bittiğini anlamadan bilmeden karşı çıkıyorsunuz. Halkın şirketine karşı çıkan vatan hainidir” dedi. Bu sözlerin ardından toplantı salonu iyice gerildi. CHP’li Körfez Belediye Meclis üyesi Erkan Uygun, “Kimse bize bu insanlara hain diyemez” diyerek şahsın üzerine yürüdü. Bu sırada polisler Erkan Uygun’u salondan çıkardı. Salondaki tansiyon bir türlü dinmek bilmedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri toplantının yapılamadığını kayıtlara geçerek salondan ayrıldı. Müdürlük yetkilileri salondan çıkınca GÜBRETAŞ’lılar da salondan çıktı ve toplantı başlamadan sona erdi.  
Körfez Yarımca’da kurulu bulunan Gübretaş kapasite artışına gidiyor. İzmit Körfez’inde liman tevsii ve dip tarama kapasite artışı projesinin bugün gerçekleşti. Toplantı, çıkan tartışmalar sonucunda yapılmadan sona erdi.

Körfez Yarımca’da kurulu bulunan Gübretaş kapasite artışına gidiyor. İzmit Körfez’inde liman tevsii ve dip tarama kapasite artışı projesinin bugün gerçekleşti. Toplantı, çıkan tartışmalar sonucunda yapılmadan sona erdi.

Yarımca’da kurulu bulunan Gübretaş kendisine ait limanı büyütmek için proje hazırladı. Gübretaş Yarımca Tesislerinde bulunan mevcut iskeleyi 27 metreye çıkartacak. Daha büyük tonajda gemilerin yanaşabilmesi için ise dip taraması yapılacak. Limanın büyütülmesi için 81 bin 813 metrekarelik alanda toplam 240 bin metreküp dip taraması yapılacak. Bununla birlikte devasa bir dolgu alanı da yapılacak. Mevcut limana ek olarak 25 bin 220 metrekarelik alanda ise deniz dolgusu yapılacak. Söz konusu faaliyetin proje bedelinin 11 milyon 500 bin TL olacağı açıklanmıştı.

HALK TOPLANTIYI YAPTIRMADI

Geçtiğimiz günlerde duyurulan ÇED toplantısı bugün gerçekleştirildi. Saat 11:00’de Yarımca Kültür Merkezinde başlaması gereken toplantı başlayamadı. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, CHP’li Meclis Üyesi Erkan Uygun, bölge muhtarları ve vatandaşların katıldığı ÇED toplantısını halk yaptırmadı.

FİRMA YETKİLİSİ TOPLANTIDA GERGİNLİK ÇIKARTTI

Vatandaşların büyük tepkisi sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri toplantıyı başlatamadı. Salona gelenler düdük ve ıslıklarla toplantıda sunum yapılmasını engelledi. Toplantıcıya gelen ismini vermek istemeyen GÜBRETAŞ temsilcisi salonun gerilemesine sebep oldu.  “Polisleri görevini yapmaya davet ediyoruz” diyen şahsı ile vatandaşlar arasından uzun süre tartılsam yaşandı.

HAİN BENZETMESİ

GÜBRETAŞ yetkilisi şahıs, “GÜBRETAŞ halkın şirketidir. Siz halkın şirketinin projesine ne olup bittiğini anlamadan bilmeden karşı çıkıyorsunuz. Halkın şirketine karşı çıkan vatan hainidir” dedi. Bu sözlerin ardından toplantı salonu iyice gerildi. CHP’li Körfez Belediye Meclis üyesi Erkan Uygun, “Kimse bize bu insanlara hain diyemez” diyerek şahsın üzerine yürüdü. Bu sırada polisler Erkan Uygun’u salondan çıkardı. Salondaki tansiyon bir türlü dinmek bilmedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri toplantının yapılamadığını kayıtlara geçerek salondan ayrıldı. Müdürlük yetkilileri salondan çıkınca GÜBRETAŞ’lılar da salondan çıktı ve toplantı başlamadan sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.