Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Hürriyet’ten, tarihi duvar için Büyükşehir’e proje ve çağrı “YIKMAK YERİNE TARİHİ BİRLİKTE YAŞATALIM”

GÜNDEM 16.10.2020 - 11:44, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2215+ kez okundu.
 

Hürriyet’ten, tarihi duvar için Büyükşehir’e proje ve çağrı “YIKMAK YERİNE TARİHİ BİRLİKTE YAŞATALIM”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Sabri Yalım Parkı’nda yıkılması gündemde olan, yanan Tekel binasından kalma tarihi duvarı içeren projeyi tanıtırken, Büyükşehir’e, “Yıkmak yerine tarihi yaşatmak gerek. Ben her türlü desteğe hazırım” çağrısı yaptı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Sabri Yalım Parkı’nda yıkılması gündemde olan, yanan Tekel binasından kalma tarihi duvarı içeren projeyi tanıtırken, Büyükşehir’e, “Yıkmak yerine tarihi yaşatmak gerek. Ben her türlü desteğe hazırım” çağrısı yaptı Kent tarihine ve turizmine ivme kazandıracak, İzmit’in geçmişiyle bugünü arasında köprü kuracak önemli projeleri tek tek açıklayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, bu kez Sabri Yalım Parkı’nda yıkılmak istenen tarihi duvarı da kapsayan anlamlı bir projeyi gündeme getirdi. Dün gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Aylık Meclis Toplantısı’nda konuyu gündeme taşıyan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Sabri Yalım Parkı Tarihi Tekel Duvarı Yenileme Fikir Projesi ile alanın birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak güzel bir kent park haline gelebileceğini söyleyerek, yıkım kararının tekrar gözden geçirilmesini istedi. YILLARA MEYDAN OKUYAN BİR TARİH Parkın, kent merkezinin kalbi olan bir nokta olduğunu belirten Başkan Hürriyet, “Oradaki yanan Tekel binasından kalan tarihi duvar, aslında kıymetli bir tarih. Yıllara meydan okuyan İzmit'in kalbi denilebilecek bir noktada olan Sabri Yalım Parkındaki tarihi duvarı yıkmayalım. Tarihe her zaman sahip çıkmak gerekir. Yıkmak yerine önce koruma ve sağlamlaştırma çözümlerini hayata geçirmek gerek. Aksi halde bir daha elimize böylesi tarihi anılar kalmaz. O duvar bu güne kadar hiçbir sıkıntı yaratmayacak kadar sağlamdı. Güçlendirme ile daha da sağlam hale gelebilir. NİTELİKLİ BİR KENT PARK YAPABİLİRİZ Kentin kalbi denilebilecek bu noktadaki taş duvarı, nitelikli kentsel alan haline getirebilecek bir proje geliştirdik. Mevcut taş duvar kalıntısının modern bir ekle tamamlanarak o alanın eski binaların da izini taşıyan kentsel yarı açık alana dönüştürülüp hem tarihin izini yansıtması hem de nitelikli bir kent park haline gelmesi mümkün. Bu alanda aynı zamanda geçici ticaret faaliyetleri, sergiler, fuarlar, festival, konserler ve yarı açık hava sinemasına dönüştürülmesi gibi fonksiyonlarla birlikte ciddi bir merkez kazanabiliriz. DESTEĞE VE ÇÖZÜME HAZIRIM Biz bu projede somut adım atmayı beklerken, şimdi de o duvarın yıkılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesinden bir yazı geldi. Ben bir kez daha bu konunun düşünülmesini rica ediyorum. O duvarı, o tarihi kazanabiliriz. Burayı güzel bir kent park haline getirebiliriz. Bu konuda ekibimle desteğe ve çözüme hazırım. Duvarı yıkmadan, kente güzel bir park kazandırabiliriz. Umarım olumlu sonuç çıkar ve hem Büyükşehir Belediyesi hem de Koruma Kurulu kararını ciddiyetle gözden geçirir. Umarım tarihi yıkmak yerine, korur ve kazanabiliriz.” ifadelerini kullandı.
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Sabri Yalım Parkı’nda yıkılması gündemde olan, yanan Tekel binasından kalma tarihi duvarı içeren projeyi tanıtırken, Büyükşehir’e, “Yıkmak yerine tarihi yaşatmak gerek. Ben her türlü desteğe hazırım” çağrısı yaptı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Sabri Yalım Parkı’nda yıkılması gündemde olan, yanan Tekel binasından kalma tarihi duvarı içeren projeyi tanıtırken, Büyükşehir’e, “Yıkmak yerine tarihi yaşatmak gerek. Ben her türlü desteğe hazırım” çağrısı yaptı

Kent tarihine ve turizmine ivme kazandıracak, İzmit’in geçmişiyle bugünü arasında köprü kuracak önemli projeleri tek tek açıklayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, bu kez Sabri Yalım Parkı’nda yıkılmak istenen tarihi duvarı da kapsayan anlamlı bir projeyi gündeme getirdi. Dün gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Aylık Meclis Toplantısı’nda konuyu gündeme taşıyan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Sabri Yalım Parkı Tarihi Tekel Duvarı Yenileme Fikir Projesi ile alanın birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak güzel bir kent park haline gelebileceğini söyleyerek, yıkım kararının tekrar gözden geçirilmesini istedi.

YILLARA MEYDAN OKUYAN BİR TARİH

Parkın, kent merkezinin kalbi olan bir nokta olduğunu belirten Başkan Hürriyet, “Oradaki yanan Tekel binasından kalan tarihi duvar, aslında kıymetli bir tarih. Yıllara meydan okuyan İzmit'in kalbi denilebilecek bir noktada olan Sabri Yalım Parkındaki tarihi duvarı yıkmayalım. Tarihe her zaman sahip çıkmak gerekir. Yıkmak yerine önce koruma ve sağlamlaştırma çözümlerini hayata geçirmek gerek. Aksi halde bir daha elimize böylesi tarihi anılar kalmaz. O duvar bu güne kadar hiçbir sıkıntı yaratmayacak kadar sağlamdı. Güçlendirme ile daha da sağlam hale gelebilir.

NİTELİKLİ BİR KENT PARK YAPABİLİRİZ

Kentin kalbi denilebilecek bu noktadaki taş duvarı, nitelikli kentsel alan haline getirebilecek bir proje geliştirdik. Mevcut taş duvar kalıntısının modern bir ekle tamamlanarak o alanın eski binaların da izini taşıyan kentsel yarı açık alana dönüştürülüp hem tarihin izini yansıtması hem de nitelikli bir kent park haline gelmesi mümkün. Bu alanda aynı zamanda geçici ticaret faaliyetleri, sergiler, fuarlar, festival, konserler ve yarı açık hava sinemasına dönüştürülmesi gibi fonksiyonlarla birlikte ciddi bir merkez kazanabiliriz.

DESTEĞE VE ÇÖZÜME HAZIRIM

Biz bu projede somut adım atmayı beklerken, şimdi de o duvarın yıkılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesinden bir yazı geldi. Ben bir kez daha bu konunun düşünülmesini rica ediyorum. O duvarı, o tarihi kazanabiliriz. Burayı güzel bir kent park haline getirebiliriz. Bu konuda ekibimle desteğe ve çözüme hazırım. Duvarı yıkmadan, kente güzel bir park kazandırabiliriz. Umarım olumlu sonuç çıkar ve hem Büyükşehir Belediyesi hem de Koruma Kurulu kararını ciddiyetle gözden geçirir. Umarım tarihi yıkmak yerine, korur ve kazanabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.