Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

İskeçe’nin Müftüsü CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı ziyaret etti

SİYASET 16.10.2018 - 00:42, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1592+ kez okundu.
 

İskeçe’nin Müftüsü CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı ziyaret etti

Kocaeli’deki ziyaretleri kapsamında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile görüşen İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya halkının İskeçe’de yaşadığı sıkıntıları aktardı

Kocaeli’deki ziyaretleri kapsamında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile görüşen İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya halkının İskeçe’de yaşadığı sıkıntıları aktardı Batı Trakya’nın Yunanistan sınırları içerisinde yer alan İskeçe’nin seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lüftü Bodur ve dernek yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü’nü ziyaret etti. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Saymanı Naim Keskin, İl Bilişim Sorumlusu Metin Düzgün, İl Başkan Yardımcıları Selim Yıldız, Bilgi Dehmen ve Sabriye Şahin’in hazır bulunduğu ziyarette İskeçe’de süren seçilmiş ve atanmış müftülük tartışması masaya yatırıldı. TÜRKÇE’Yİ KALDIRMAK İSTİYORLAR İskeçe’de müftülerin halk tarafından seçilmesinin gelenek olduğunu ancak 1980’li yıllardan bu yana Yunanistan hükümetinin atanmış müftülük için dayatmada bulunduğunu belirten İskeçe’nin seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete konuyla ilgili olarak yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Müftü Mete, “Müftülerin seçilerek belirlenmesi İskeçe’deki halk geleneğimizdir. Bunun yanı sıra Yunan hükümeti kendi atadığı müftülerden Türkçe vaaz yerine Yunanca vaaz vermesini, yine din derslerinin Yunanca okutulmasını,  bunun gibi bir çok geleneğimizi yıkmaya yönelik yaptırımlarda bulunuyor” dedi. HAKSIZ TUTUMA DUR DENSİN Müftü Mete tüm partilere eşit mesafede olduklarını belirterek, “İskeçe’de uzun yıllardır yaşanan bu sıkıntılı duruma ve Yunan hükümetinin bu haksız tutumuna dur denmesini istiyoruz” diye konuştu. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay yaşananları takip ettiklerini söyleyerek, “Din insanlarının siyasete mesafeli olması gerekir. Siyasetin içinde asla yer almamaları gerekir. Öncelikle bu tutumunuzdan ötürü sizi kutluyorum. Farklılıklar ise bizim her zaman zenginliğimiz olmuştur. Yunan hükümetinin bu tutumunu bizlerde eleştiriyoruz ve elimizden geldiği kadar gerekli temaslarda bulunacağız” ifadelerini kullandı.    
Kocaeli’deki ziyaretleri kapsamında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile görüşen İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya halkının İskeçe’de yaşadığı sıkıntıları aktardı

Kocaeli’deki ziyaretleri kapsamında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile görüşen İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya halkının İskeçe’de yaşadığı sıkıntıları aktardı

Batı Trakya’nın Yunanistan sınırları içerisinde yer alan İskeçe’nin seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lüftü Bodur ve dernek yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü’nü ziyaret etti. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Saymanı Naim Keskin, İl Bilişim Sorumlusu Metin Düzgün, İl Başkan Yardımcıları Selim Yıldız, Bilgi Dehmen ve Sabriye Şahin’in hazır bulunduğu ziyarette İskeçe’de süren seçilmiş ve atanmış müftülük tartışması masaya yatırıldı.

TÜRKÇE’Yİ KALDIRMAK İSTİYORLAR

İskeçe’de müftülerin halk tarafından seçilmesinin gelenek olduğunu ancak 1980’li yıllardan bu yana Yunanistan hükümetinin atanmış müftülük için dayatmada bulunduğunu belirten İskeçe’nin seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete konuyla ilgili olarak yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Müftü Mete, “Müftülerin seçilerek belirlenmesi İskeçe’deki halk geleneğimizdir. Bunun yanı sıra Yunan hükümeti kendi atadığı müftülerden Türkçe vaaz yerine Yunanca vaaz vermesini, yine din derslerinin Yunanca okutulmasını,  bunun gibi bir çok geleneğimizi yıkmaya yönelik yaptırımlarda bulunuyor” dedi.

HAKSIZ TUTUMA DUR DENSİN

Müftü Mete tüm partilere eşit mesafede olduklarını belirterek, “İskeçe’de uzun yıllardır yaşanan bu sıkıntılı duruma ve Yunan hükümetinin bu haksız tutumuna dur denmesini istiyoruz” diye konuştu. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay yaşananları takip ettiklerini söyleyerek, “Din insanlarının siyasete mesafeli olması gerekir. Siyasetin içinde asla yer almamaları gerekir. Öncelikle bu tutumunuzdan ötürü sizi kutluyorum. Farklılıklar ise bizim her zaman zenginliğimiz olmuştur. Yunan hükümetinin bu tutumunu bizlerde eleştiriyoruz ve elimizden geldiği kadar gerekli temaslarda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.