Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

İzmit’te içkili mekan ruhsatına ret!

GÜNDEM 05.11.2019 - 18:17, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2164+ kez okundu.
 

İzmit’te içkili mekan ruhsatına ret!

3 adet işyerine içki ruhsatı verilmesi ile ilgili madde bugün tekrar gündeme geldi. Cumhur İttifakı grubu içki ruhsatı ile ilgili red oyu verdiklerini açıkladı.

3 adet işyerine içki ruhsatı verilmesi ile ilgili madde bugün tekrar gündeme geldi. Cumhur İttifakı grubu içki ruhsatı ile ilgili red oyu verdiklerini açıkladı. Ekim Ayı meclis toplantısında gündeme gelen 3 adet işyerine içki ruhsatı verilmesi ile ilgili madde komisyona havale edilmesinin ardından AKP Grubu meclis toplantısının ardından komisyona havale edilen işyerlerine içki ruhsatının verilip verilmeyeceği hususunu bir türlü karara bağlayamamıştı. Bugün gerçekleşen Kasım ayı meclisinde Cumhur İttifakı grubu içkili mekan ruhsatı kararına ret verdiklerini açıkladı. “VİCDAN DA BİR O KADAR ÖNEMLİDİR” Çevre ve Sağlık ile İmar Komisyonlarının 30.10.2019 tarihli raporu ile ilgili (içkili yer ruhsatı) AKP’li Meclis Üyesi Şener İnce, “Öyle bir meclis gündemi oluşmuş ki adeta kasap et derdinde koyun can derdinde. Bu madde içkili mekan ruhsat talebi, 14’üncü madde ise gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya yönelik etkinlikler. Kamuoyu maalesef içkili yerler ruhsat meselesine kilitlendi. Kişisel tercihler, hak ve özgürlükler elbette ki dokunulmazdır. Ancak kişilerin de sorumlulukları vardır. Kamusal hukuk ne kadar önemli ise kamusal vicdan da bir o kadar önemlidir. Lakin Anayasamıza göre hiç kimse de, kişisel tercihini kullanırken ikinci- üçüncü kişilere zarar verme hakkına da sahip değildir Zira; yine Anayasamızın 2. Maddesi Devletimize “Halkın huzur, refah ve mutluluk içinde yaşamasını sağlama görevi veriyor” dedi. “BARLAR SOKAĞI’NDA 107 SUÇ UNSURU” İnce sözlerinin devamında, “5393 sayılı Belediye kanununun Belediye görev ve sorumlulukları 15. Madde O bendi de “Gayri Sıhhi iş yerlerini, eğlence yerlerini, halk sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek kentin belirli yerlerine toplama sorumluluğu yüklüyor. Yerelde Emniyet Müdürlüğümüzden aldığımız kayıtlı verilere göre 2019 yılında 10 aylık süreç içinde Barlar Sokağında 107 suç unsuru teşkil eden ki; içinde yaralanma ve ölümlerin de olduğu olaylar tespit edilmiştir. Bizler Cumhur ittifakı grubu olarak halkımızın bize tevdi ettiği denetim vazifemizi; İzmit halkımızın yararına olan her hizmeti destekleyeceğimizi, zararına olanları da engelleyeceğimizi taahhüt ettik. Bu meyanda meclis üyelerimiz farklı gruplara ayrılarak defaatle bahsi konulu mekanlarda yaşayan halkımıza bizzat giderek sorduk, araştırdık. Halkımızın büyük bir çoğunluğunun bu konuda huzursuz olduğuna ve kesinlikle istemediklerine şahit olduk. Bu bilgilerin ışığında halkımızın düşüncesi bizim düşüncemizdir diyerek gündemin 12. Maddesine red oyu vereceğimizi belirtiriz” dedi. CHP’li Meclis Üyesi Çetin Sarıca, “Bu suçların hangi tarihlerde arttığına bakmak lazım. AK Parti ve MHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın alkolle ilgili hassasiyetine biz de saygı duyuyoruz. Tezat olarak şunu söylemek istiyorum: AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız bir karara ‘hayır’ diyor, AKP Turizm ve Kültür Bakanlığı ruhsat veriyor” dedi.
3 adet işyerine içki ruhsatı verilmesi ile ilgili madde bugün tekrar gündeme geldi. Cumhur İttifakı grubu içki ruhsatı ile ilgili red oyu verdiklerini açıkladı.

3 adet işyerine içki ruhsatı verilmesi ile ilgili madde bugün tekrar gündeme geldi. Cumhur İttifakı grubu içki ruhsatı ile ilgili red oyu verdiklerini açıkladı.
Ekim Ayı meclis toplantısında gündeme gelen 3 adet işyerine içki ruhsatı verilmesi ile ilgili madde komisyona havale edilmesinin ardından AKP Grubu meclis toplantısının ardından komisyona havale edilen işyerlerine içki ruhsatının verilip verilmeyeceği hususunu bir türlü karara bağlayamamıştı. Bugün gerçekleşen Kasım ayı meclisinde Cumhur İttifakı grubu içkili mekan ruhsatı kararına ret verdiklerini açıkladı.

“VİCDAN DA BİR O KADAR ÖNEMLİDİR”

Çevre ve Sağlık ile İmar Komisyonlarının 30.10.2019 tarihli raporu ile ilgili (içkili yer ruhsatı) AKP’li Meclis Üyesi Şener İnce, “Öyle bir meclis gündemi oluşmuş ki adeta kasap et derdinde koyun can derdinde. Bu madde içkili mekan ruhsat talebi, 14’üncü madde ise gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya yönelik etkinlikler. Kamuoyu maalesef içkili yerler ruhsat meselesine kilitlendi. Kişisel tercihler, hak ve özgürlükler elbette ki dokunulmazdır. Ancak kişilerin de sorumlulukları vardır. Kamusal hukuk ne kadar önemli ise kamusal vicdan da bir o kadar önemlidir. Lakin Anayasamıza göre hiç kimse de, kişisel tercihini kullanırken ikinci- üçüncü kişilere zarar verme hakkına da sahip değildir Zira; yine Anayasamızın 2. Maddesi Devletimize “Halkın huzur, refah ve mutluluk içinde yaşamasını sağlama görevi veriyor” dedi.

“BARLAR SOKAĞI’NDA 107 SUÇ UNSURU”

İnce sözlerinin devamında, “5393 sayılı Belediye kanununun Belediye görev ve sorumlulukları 15. Madde O bendi de “Gayri Sıhhi iş yerlerini, eğlence yerlerini, halk sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek kentin belirli yerlerine toplama sorumluluğu yüklüyor. Yerelde Emniyet Müdürlüğümüzden aldığımız kayıtlı verilere göre 2019 yılında 10 aylık süreç içinde Barlar Sokağında 107 suç unsuru teşkil eden ki; içinde yaralanma ve ölümlerin de olduğu olaylar tespit edilmiştir. Bizler Cumhur ittifakı grubu olarak halkımızın bize tevdi ettiği denetim vazifemizi; İzmit halkımızın yararına olan her hizmeti destekleyeceğimizi, zararına olanları da engelleyeceğimizi taahhüt ettik. Bu meyanda meclis üyelerimiz farklı gruplara ayrılarak defaatle bahsi konulu mekanlarda yaşayan halkımıza bizzat giderek sorduk, araştırdık. Halkımızın büyük bir çoğunluğunun bu konuda huzursuz olduğuna ve kesinlikle istemediklerine şahit olduk. Bu bilgilerin ışığında halkımızın düşüncesi bizim düşüncemizdir diyerek gündemin 12. Maddesine red oyu vereceğimizi belirtiriz” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Çetin Sarıca, “Bu suçların hangi tarihlerde arttığına bakmak lazım. AK Parti ve MHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın alkolle ilgili hassasiyetine biz de saygı duyuyoruz. Tezat olarak şunu söylemek istiyorum: AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız bir karara ‘hayır’ diyor, AKP Turizm ve Kültür Bakanlığı ruhsat veriyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.