Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

İzmit’te Peygamber Efendimiz İle İlgili Sempozyum

GÜNDEM 20.11.2018 - 10:47, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1516+ kez okundu.
 

İzmit’te Peygamber Efendimiz İle İlgili Sempozyum

İzmit’te Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili olarak sempozyum düzenlendi. İzmit Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Ensar Vakfı ortaklığındaki ‘Tüm Yönleriyle Hz. Peygamber ve Ahlakı Sempozyumu’ 2 gün sürdü. Oturum başkanlığını Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yaptığı sempozyuma Türkiye’nin çeşitli ilahiyat fakültelerinden öğretim görevlileri konuşmacı olarak katıldı.

Necati Gençoğlu Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun  açılışına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan,  Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Kişioğlu,  İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan sempozyum açılışında konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hülagü, “ değerli ilim adamlarının katılımlarıyla gerçekleşen bu toplantıda, Peygamberimizin baba, eş, dede, arkadaş, sırdaş, komutan, devlet adamı olarak sahip olduğu kemalî vasıflarının, ilâhî edebinin genel olarak ortaya konulacağını ümit etmekteyim. Hepinizin bildiği üzere biz, Allah’ın birliğini ve Hz. Muhammed’in elçiliğini kabul ile mü’min oluruz. Hz. Allah Mukaddes Kitab’ımızda bu kutlu elçinin yüce bir ahlâk üzere olduğunu ve onun en güzel örnek olduğunu bildirmiş, Resûl’üne ittibâyı kendisine muhabbete vesîle tayin etmiştir. Efendimiz sadece Müslümanlara değil âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Biz millet olarak, Allah’a ve Resul’üne bağlılık, muhabbet ve edebi ifâde etmekte, medeniyetinin bütün unsurlarında bunu görünür kılma gayretinde zirveye ulaşmış tarihî bir tecrübeye sâhibiz. Yaşadığımız vatanın toprağına taşına sinmiş, nakşolmuş Peygamber aşkının ve bu aşk üzerine yükselen değerlerin yeniden keşfi hepimizin boyunun borcudur” dedi. Sempozyumda Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman,  İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı da birer konuşma yaptı. 7 oturumda gerçekleştirilen sempozyumda, “Ahlak, Vahiy ve Nübüvvet”, “Hz. Peygamberin Ahlakının Kur'ani Temelleri”, “Hz. Peygamberin Nübüvvet Dönemi Ahlaki Örnekliği”, “Hz. Peygamberin Ahlakının Algılanması”, “Hz. Peygamber’in Ahlakının Sosyal Hayata Yansımaları” ve “Hz. Peygamber’in Ahlakının Kurumsal Hayata Yansımalar” konularında Türkiye’nin çeşitli ilahiyat fakültelerinden öğretim görevlileri konuşmacı olarak yer aldı.
İzmit’te Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili olarak sempozyum düzenlendi. İzmit Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Ensar Vakfı ortaklığındaki ‘Tüm Yönleriyle Hz. Peygamber ve Ahlakı Sempozyumu’ 2 gün sürdü. Oturum başkanlığını Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yaptığı sempozyuma Türkiye’nin çeşitli ilahiyat fakültelerinden öğretim görevlileri konuşmacı olarak katıldı.

Necati Gençoğlu Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun  açılışına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan,  Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Kişioğlu,  İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan sempozyum açılışında konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hülagü, “ değerli ilim adamlarının katılımlarıyla gerçekleşen bu toplantıda, Peygamberimizin baba, eş, dede, arkadaş, sırdaş, komutan, devlet adamı olarak sahip olduğu kemalî vasıflarının, ilâhî edebinin genel olarak ortaya konulacağını ümit etmekteyim. Hepinizin bildiği üzere biz, Allah’ın birliğini ve Hz. Muhammed’in elçiliğini kabul ile mü’min oluruz. Hz. Allah Mukaddes Kitab’ımızda bu kutlu elçinin yüce bir ahlâk üzere olduğunu ve onun en güzel örnek olduğunu bildirmiş, Resûl’üne ittibâyı kendisine muhabbete vesîle tayin etmiştir. Efendimiz sadece Müslümanlara değil âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Biz millet olarak, Allah’a ve Resul’üne bağlılık, muhabbet ve edebi ifâde etmekte, medeniyetinin bütün unsurlarında bunu görünür kılma gayretinde zirveye ulaşmış tarihî bir tecrübeye sâhibiz. Yaşadığımız vatanın toprağına taşına sinmiş, nakşolmuş Peygamber aşkının ve bu aşk üzerine yükselen değerlerin yeniden keşfi hepimizin boyunun borcudur” dedi.

Sempozyumda Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman,  İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı da birer konuşma yaptı.

7 oturumda gerçekleştirilen sempozyumda, “Ahlak, Vahiy ve Nübüvvet”, “Hz. Peygamberin Ahlakının Kur'ani Temelleri”, “Hz. Peygamberin Nübüvvet Dönemi Ahlaki Örnekliği”, “Hz. Peygamberin Ahlakının Algılanması”, “Hz. Peygamber’in Ahlakının Sosyal Hayata Yansımaları” ve “Hz. Peygamber’in Ahlakının Kurumsal Hayata Yansımalar” konularında Türkiye’nin çeşitli ilahiyat fakültelerinden öğretim görevlileri konuşmacı olarak yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.