Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Kandıralılardan çöp tesisine büyük tepki

GÜNDEM 19.01.2020 - 18:15, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1357+ kez okundu.
 

Kandıralılardan çöp tesisine büyük tepki

Kandıralılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Çöp tesisini Kandıra’ya kuracağız” açıklamasının ardından Sarıhocalar Köyü’nde eylem gerçekleştirdi

Kandıralılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Çöp tesisini Kandıra’ya kuracağız” açıklamasının ardından Sarıhocalar Köyü’nde eylem gerçekleştirdi Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıracağı yeni çöp tesislerinden birisinin İzmit ile Kandıra sınırında F Tipi Cezaevi’nin hemen güneyinde Akçakeseler ile Hayvan Barınağı arasındaki alan olarak belirlenmesi Kandıralıların tepkisine neden olmuştu. Bölge STK’ları ve köylüler, saat 15.00’te Sarıhocalar Sapağı'nda bir araya geldiler. Kandıralılar, “Bölgemizde çöp değil hayat istiyoruz” diyerek çöp entegre tesisine karşı olduklarını tekrarladılar. EYLEME YOĞUN KATILIM  Eyleme İZKANDER Başkanı Ömer Özkan, İYİ Parti İl başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman, AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Muharrem Tutuş, Kandıra Belediye eski Başkanı Kenan Evin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar ‘Başkan şaşırma sabrımızı taşırma, Kandıra tarımdır çöplük olamaz, Kartepe’ye Karfest, Kandıra’ya çöpfest, Kandıra yeşildir, yeşil kalacak, ata tohumlarını çöplüğe mi ekelim’ sloganları ve pankartları ile çöp yakma tesisine tepkisini gösterdi. Basın açıklamasının ardından çöp tesisi yapılmaması adına imza kampanyası başlatıldı. DİLOVASI VE KÖRFEZ İSTEMEMİŞTİ Uzun süredir tartışılan çöp tesisi yeniden kent gündemine oturdu. Çöp tesisinin ilk olarak Dilovası’da yapılmasına karar verilmişti. Dönemin Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve Dilovalılar bu karara sert tepki vermişti. Ardından da tesisinin Körfez’e yapılması yönünde bir karar alındı. Bu sefer ise dönemin Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran tepki göstermiş ve her ilçenin kendi çöpünü kendi yakmasını önerisini getirmişti. KANDIRALILAR TEPKİ GÖSTERDİ  Bu sürecin ardından geçtiğimiz günlerde gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın çöp yakma tesisinin kurulacak yerin Kandıra’da olacağını söyledi. Açıklamasının ardından bu kez de Kandıralılar Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’a tepki gösterdi. Bölge STK’ları tarafından eylem çağrısı yapıldı. “Bölgemize çöp değil hayat istiyoruz” diyen Kandıralılar bir araya gelerek eylem yaptılar. “SİYASETE ALET EDİLMESİN” Yaklaşık iki bin kişinin bir araya geldiği Sarıhocalar Köyü’nde vatandaşlar adına açıklamayı Pirceler Mahalle Muhtarı Erol Sert yaptı. Sert açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kandıralılar hiçe sayılarak fikirleri alınmadan Kocaelilinin mutfağına Kandıra’mıza çöp depolama alanı yapılmak isteniyor. Bugün buraya toplanan bütün vatandaşlarımız topraklarına sahip çıkmak ve büyük bir yanlışa dur demek için bir araya geldi. Buradan çok önemli bir uyarıyı da yapmak istiyoruz. Kimsenin bu hassas süreçte siyaset üretmesine geleceğimizi etkileyecek bu hassas konuyu siyasete alet etmesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Bu sebeple bizim birliğimizden kavga bekleyenler, kötü emellerine alet etmek isteyenler boşuna uğraşmasın.  
Kandıralılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Çöp tesisini Kandıra’ya kuracağız” açıklamasının ardından Sarıhocalar Köyü’nde eylem gerçekleştirdi

Kandıralılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Çöp tesisini Kandıra’ya kuracağız” açıklamasının ardından Sarıhocalar Köyü’nde eylem gerçekleştirdi

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıracağı yeni çöp tesislerinden birisinin İzmit ile Kandıra sınırında F Tipi Cezaevi’nin hemen güneyinde Akçakeseler ile Hayvan Barınağı arasındaki alan olarak belirlenmesi Kandıralıların tepkisine neden olmuştu. Bölge STK’ları ve köylüler, saat 15.00’te Sarıhocalar Sapağı'nda bir araya geldiler. Kandıralılar, “Bölgemizde çöp değil hayat istiyoruz” diyerek çöp entegre tesisine karşı olduklarını tekrarladılar.

EYLEME YOĞUN KATILIM

 Eyleme İZKANDER Başkanı Ömer Özkan, İYİ Parti İl başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman, AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Muharrem Tutuş, Kandıra Belediye eski Başkanı Kenan Evin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar ‘Başkan şaşırma sabrımızı taşırma, Kandıra tarımdır çöplük olamaz, Kartepe’ye Karfest, Kandıra’ya çöpfest, Kandıra yeşildir, yeşil kalacak, ata tohumlarını çöplüğe mi ekelim’ sloganları ve pankartları ile çöp yakma tesisine tepkisini gösterdi. Basın açıklamasının ardından çöp tesisi yapılmaması adına imza kampanyası başlatıldı.

DİLOVASI VE KÖRFEZ İSTEMEMİŞTİ

Uzun süredir tartışılan çöp tesisi yeniden kent gündemine oturdu. Çöp tesisinin ilk olarak Dilovası’da yapılmasına karar verilmişti. Dönemin Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve Dilovalılar bu karara sert tepki vermişti. Ardından da tesisinin Körfez’e yapılması yönünde bir karar alındı. Bu sefer ise dönemin Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran tepki göstermiş ve her ilçenin kendi çöpünü kendi yakmasını önerisini getirmişti.

KANDIRALILAR TEPKİ GÖSTERDİ

 Bu sürecin ardından geçtiğimiz günlerde gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın çöp yakma tesisinin kurulacak yerin Kandıra’da olacağını söyledi. Açıklamasının ardından bu kez de Kandıralılar Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’a tepki gösterdi. Bölge STK’ları tarafından eylem çağrısı yapıldı. “Bölgemize çöp değil hayat istiyoruz” diyen Kandıralılar bir araya gelerek eylem yaptılar.

“SİYASETE ALET EDİLMESİN”

Yaklaşık iki bin kişinin bir araya geldiği Sarıhocalar Köyü’nde vatandaşlar adına açıklamayı Pirceler Mahalle Muhtarı Erol Sert yaptı. Sert açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kandıralılar hiçe sayılarak fikirleri alınmadan Kocaelilinin mutfağına Kandıra’mıza çöp depolama alanı yapılmak isteniyor. Bugün buraya toplanan bütün vatandaşlarımız topraklarına sahip çıkmak ve büyük bir yanlışa dur demek için bir araya geldi. Buradan çok önemli bir uyarıyı da yapmak istiyoruz. Kimsenin bu hassas süreçte siyaset üretmesine geleceğimizi etkileyecek bu hassas konuyu siyasete alet etmesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Bu sebeple bizim birliğimizden kavga bekleyenler, kötü emellerine alet etmek isteyenler boşuna uğraşmasın.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.