Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Kayalı'dan İnce'ye sert eleştiri

SİYASET 09.07.2018 - 23:14, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1447+ kez okundu.
 

Kayalı'dan İnce'ye sert eleştiri

CHP Körfez İlçe eski Başkanı ve milletvekili adayı Tuğman Kayalı, sosyal medya hesabından, olağanüstü kurultay çağrısı yapan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi Kaynak: İnce’ye sert eleştiri

24 Haziran genel seçimlerinde ‘Herkesin Cumhurbaşkanı olacağım’ diyerek yola çıkan ancak seçilemeyen Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘görevi bırak. Ben Genel Başkan olmak istiyorum” söylemiyle partide olağanüstü kurultay isteyerek büyük bir krize neden olmuştu. İnce’nin bu talebinden sonra parti içinde birçok tepki almıştı. Tepki gösterenlerden biri de Körfez İlçe eski Başkanı ve milletvekili adayı Tuğman Kayalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Muharrem İnce’yi eleştirdi. İŞGÜZARLARA GÜNDOĞDU Tuğman Kayalı sosyal medya hesabında şu açıklamada bulundu,  “Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıkmayacağınızı beyan etmeniz beni memnun etmişti. Ancak örgütler gereğini yapar söyleminiz, CHP’de her zaman var olan ve krizlerden medet umarak varlıklarını sürdürmeye çalışan işgüzarlara gün doğduğunun farkında olduğunuzu düşünmek istiyorum. Beklentim sizin de ifade ettiğiniz gibi İYİ Parti’ye 15 Milletvekili göndererek demokratik bir seçim ortamı hazırlanmasında katkısı olan, Genel Başkanlık yarışında kendisinde rakip çıkan siz değerli bir arkadaşımızı Cumhurbaşkanı adayı gösteren Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı haksız yere bu kadar acımasız davranış içine girmemenizdi. BAŞARAMADIK    Kayalı, sözlerini şöyle sürdürdü. “İnce, seçim süreci boyunca bizler CHP’den ziyade siz değerli adayımız için oy talep ettik. Çünkü AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rakibi sizdiniz. Sizin başarınız çocuklarımızın ve ülkemiz geleceği için çok önemliydi. Başaramadık. AKP’yi 7 puan düşürerek meclis çoğunluğunu kaybetmesini sağladık ancak Cumhurbaşkanlığını ve tek adam sistemini engelleyemedik. Keşke AKP ve yandaş basının iddia ettiği gibi, seçimin kaybedeni CHP’dir propagandasının peşine takılmayıp,  CHP’nin kazanamadığını ancak iktidar çoğunluğunu kaybeden AKP’nin asıl kaybeden olduğu söylemini yaygınlaştırarak CHP içindeki tartışmayı alevlendirmeseydik. Partimiz içindeki değişim tartışmaları 24 Haziran seçim sonuçlarının bilimsel değerlendirmeler sonucunda yapılabilseydi daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.  
CHP Körfez İlçe eski Başkanı ve milletvekili adayı Tuğman Kayalı, sosyal medya hesabından, olağanüstü kurultay çağrısı yapan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi Kaynak: İnce’ye sert eleştiri

24 Haziran genel seçimlerinde ‘Herkesin Cumhurbaşkanı olacağım’ diyerek yola çıkan ancak seçilemeyen Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘görevi bırak. Ben Genel Başkan olmak istiyorum” söylemiyle partide olağanüstü kurultay isteyerek büyük bir krize neden olmuştu. İnce’nin bu talebinden sonra parti içinde birçok tepki almıştı. Tepki gösterenlerden biri de Körfez İlçe eski Başkanı ve milletvekili adayı Tuğman Kayalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Muharrem İnce’yi eleştirdi.

İŞGÜZARLARA GÜNDOĞDU

Tuğman Kayalı sosyal medya hesabında şu açıklamada bulundu,  “Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıkmayacağınızı beyan etmeniz beni memnun etmişti. Ancak örgütler gereğini yapar söyleminiz, CHP’de her zaman var olan ve krizlerden medet umarak varlıklarını sürdürmeye çalışan işgüzarlara gün doğduğunun farkında olduğunuzu düşünmek istiyorum. Beklentim sizin de ifade ettiğiniz gibi İYİ Parti’ye 15 Milletvekili göndererek demokratik bir seçim ortamı hazırlanmasında katkısı olan, Genel Başkanlık yarışında kendisinde rakip çıkan siz değerli bir arkadaşımızı Cumhurbaşkanı adayı gösteren Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı haksız yere bu kadar acımasız davranış içine girmemenizdi.

BAŞARAMADIK   

Kayalı, sözlerini şöyle sürdürdü. “İnce, seçim süreci boyunca bizler CHP’den ziyade siz değerli adayımız için oy talep ettik. Çünkü AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rakibi sizdiniz. Sizin başarınız çocuklarımızın ve ülkemiz geleceği için çok önemliydi. Başaramadık. AKP’yi 7 puan düşürerek meclis çoğunluğunu kaybetmesini sağladık ancak Cumhurbaşkanlığını ve tek adam sistemini engelleyemedik. Keşke AKP ve yandaş basının iddia ettiği gibi, seçimin kaybedeni CHP’dir propagandasının peşine takılmayıp,  CHP’nin kazanamadığını ancak iktidar çoğunluğunu kaybeden AKP’nin asıl kaybeden olduğu söylemini yaygınlaştırarak CHP içindeki tartışmayı alevlendirmeseydik. Partimiz içindeki değişim tartışmaları 24 Haziran seçim sonuçlarının bilimsel değerlendirmeler sonucunda yapılabilseydi daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.