Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

KO-MEK’ten usta öğreticilerine aidiyet eğitimi

EĞİTİM 20.10.2018 - 12:25, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1362+ kez okundu.
 

KO-MEK’ten usta öğreticilerine aidiyet eğitimi

KOMEK’in düzenlediği seminerde; bağlanma, aidiyet bilinci ve değer aktarımı konusunda çocuklara yaklaşım yöntemleri aktarıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, usta öğreticilerine yönelik son derece önemli bir eğitim gerçekleştirdi. Yazar Hayrettin Karaüzüm ile usta öğreticilerini buluşturan KO-MEK, bağlanma aidiyet bilinci ve değer aktarımı konularında çocuklara yaklaşım yöntemlerini içeren bir seminer düzenledi. BİR YERE AİT HİSSETMENİN ÖNEMİ Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitime usta öğreticilerin yanı sıra birim amirleri katıldı. Eğitimde Yazar Hayrettin Karaüzüm, sözlerine çocukların kendilerini bir yere ait hmelerinin önemine vurgu yaparak başladı. İNSANIN ANA VATANI ÇOCUKLUĞUDUR Yunan filozof Epiktetos’un “İnsanın ana vatanı çocukluğudur” sözüne atıfta bulunan Yazar Karaüzüm, “Aidiyet, bir kişinin kendini emniyet ve güven içinde htiği kişi ya da kurumla bağ kurmasıdır. Çocuklar da bu nedenle kendini bir yere ait hmeli. Çocuk, kendini değerli, güvenli ve emniyetli htiğinde anne ve babası ile aidiyet kurar” dedi. ÇOCUK AİLE İLE AİDİYET KURAMAZSA Usta öğreticilerin ilgiyle izlediği seminerde, çocuğun anne ve babasıyla aidiyet kuramaması durumunda ortaya çıkabilecek olası sorunlar da gündeme geldi. Yazar Karaüzüm bu aşamada, altın değerindeki tavsiyelerini KO-MEK usta öğreticileriyle paylaşarak, “Çocuk ebeveynleri ile aidiyet kuramamışsa bu eksiği başkalarıyla gidermeye çalışır. Başkalarının değerlerini alır. O nedenle çocuklara sürekli onların yanında olduğumuzu htirmemiz gerekiyor gönül bağı kuramadığımız çocuklarımızın, zihinlerini de işleyemeyiz. Çocuklarla kurulan en güçlü bağ; güven, sevgi ve saygı ile kurulan bağdır” dedi. HZ ALİ’NİN ÖNEMLİ VE ANLAMLI SÖZÜ Yazar Hayrettin Karaüzüm eğitimde Hz Ali’nin "Çocuklarınızla 7 yaşına kadar oynayın, 15 yaşına kadar onlarla arkadaş olun, 15 yaşından sonra ise istişare edin" sözünü hatırlattı. Bu sözün son derece önemli olduğuna dikkat çeken Karaüzüm, “Yani çocukların fikirlerine değer verin. Çünkü çocuk da olsa her biri insandır. Her insan gibi çocukların değer verilmeye, saygı duyulmaya, sevilmeye ve takdir edilmeye hakkı vardır. Çocuklar, potansiyeli fark eden, değer veren sevgisini htiren ebeveyn ve öğretmenler ile sağlıklı iletişim kurar, onlarla aidiyet bağı oluşturur” şeklinde konuştu. ÇOCUKLA OLAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ YIKILMAMALI Karaüzüm, ödül ve ceza konusunda ise, “Disipline ederken, çocuğun benliğine zarar verilmemeli, çocukla olan gönül köprüsü yıkılmamalıdır. Sevgisiz verilen bilgiler kalıcı değildir” yorumunda bulundu. Eğitimin sonunda yazar Hayrettin Karaüzüm, KO-MEK usta öğreticilerinin sorularına da yanıt verdi.      
KOMEK’in düzenlediği seminerde; bağlanma, aidiyet bilinci ve değer aktarımı konusunda çocuklara yaklaşım yöntemleri aktarıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, usta öğreticilerine yönelik son derece önemli bir eğitim gerçekleştirdi. Yazar Hayrettin Karaüzüm ile usta öğreticilerini buluşturan KO-MEK, bağlanma aidiyet bilinci ve değer aktarımı konularında çocuklara yaklaşım yöntemlerini içeren bir seminer düzenledi.

BİR YERE AİT HİSSETMENİN ÖNEMİ

Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitime usta öğreticilerin yanı sıra birim amirleri katıldı. Eğitimde Yazar Hayrettin Karaüzüm, sözlerine çocukların kendilerini bir yere ait hmelerinin önemine vurgu yaparak başladı.

İNSANIN ANA VATANI ÇOCUKLUĞUDUR

Yunan filozof Epiktetos’un “İnsanın ana vatanı çocukluğudur” sözüne atıfta bulunan Yazar Karaüzüm, “Aidiyet, bir kişinin kendini emniyet ve güven içinde htiği kişi ya da kurumla bağ kurmasıdır. Çocuklar da bu nedenle kendini bir yere ait hmeli. Çocuk, kendini değerli, güvenli ve emniyetli htiğinde anne ve babası ile aidiyet kurar” dedi.

ÇOCUK AİLE İLE AİDİYET KURAMAZSA

Usta öğreticilerin ilgiyle izlediği seminerde, çocuğun anne ve babasıyla aidiyet kuramaması durumunda ortaya çıkabilecek olası sorunlar da gündeme geldi. Yazar Karaüzüm bu aşamada, altın değerindeki tavsiyelerini KO-MEK usta öğreticileriyle paylaşarak, “Çocuk ebeveynleri ile aidiyet kuramamışsa bu eksiği başkalarıyla gidermeye çalışır. Başkalarının değerlerini alır. O nedenle çocuklara sürekli onların yanında olduğumuzu htirmemiz gerekiyor gönül bağı kuramadığımız çocuklarımızın, zihinlerini de işleyemeyiz. Çocuklarla kurulan en güçlü bağ; güven, sevgi ve saygı ile kurulan bağdır” dedi.

HZ ALİ’NİN ÖNEMLİ VE ANLAMLI SÖZÜ

Yazar Hayrettin Karaüzüm eğitimde Hz Ali’nin "Çocuklarınızla 7 yaşına kadar oynayın, 15 yaşına kadar onlarla arkadaş olun, 15 yaşından sonra ise istişare edin" sözünü hatırlattı. Bu sözün son derece önemli olduğuna dikkat çeken Karaüzüm, “Yani çocukların fikirlerine değer verin. Çünkü çocuk da olsa her biri insandır. Her insan gibi çocukların değer verilmeye, saygı duyulmaya, sevilmeye ve takdir edilmeye hakkı vardır. Çocuklar, potansiyeli fark eden, değer veren sevgisini htiren ebeveyn ve öğretmenler ile sağlıklı iletişim kurar, onlarla aidiyet bağı oluşturur” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLA OLAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ YIKILMAMALI

Karaüzüm, ödül ve ceza konusunda ise, “Disipline ederken, çocuğun benliğine zarar verilmemeli, çocukla olan gönül köprüsü yıkılmamalıdır. Sevgisiz verilen bilgiler kalıcı değildir” yorumunda bulundu. Eğitimin sonunda yazar Hayrettin Karaüzüm, KO-MEK usta öğreticilerinin sorularına da yanıt verdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.