Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Kocaeli’de ilk koronavirüs aşısı yapıldı

SAĞLIK 14.01.2021 - 12:59, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2647+ kez okundu.
 

Kocaeli’de ilk koronavirüs aşısı yapıldı

Koronavirüs aşısının uygulamaları Kocaeli’de başladı. İlk aşıyı SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç oldu. İlk aşı uygulaması sonrası açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Yeterli aşımız var” dedi.

Koronavirüs aşısının uygulamaları Kocaeli’de başladı. İlk aşıyı SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç oldu. İlk aşı uygulaması sonrası açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Yeterli aşımız var” dedi. Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesinde Sağlık Bakanı Koca'ya yapıldı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacak." dedi. Bakan Koca’nın açıklaması sorası şehrimizde ilk aşı Kocaeli Seka Devlet Hastanesinde yapıldı. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan’ın da katıldığı aşı çalışmasında ilk aşı Seka Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Sadullah Kıvan Tunç’a vuruldu. Sağlık İl Müdürü Yüksel Pehlevan iki ay önce Koronavirüse yakalandığı için kendisine aşı yapılmadı. “BÜTÜN VATANDAŞLARA ÖNERİRİM” İlk aşı uygulamasının ardından açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Sağlık Bakanımızın dün akşam belirttiği gibi uygulamalar başladı. İlimizde de bu sabahtan itibaren sağlık personelleriyle başladık. Yaklaşık bir ay önce Covid geçirdiğim için bana aşı uygulaması yapılamıyor. Sonrasında kendi aşımı kendim yaptıracağım. İlimizde Covid-19 pandemisi süresince gayretli çalışmalar yürütüldü. Aşılama çalışmaları sağlık personellerinden bilim kurulu üyelerine ve risk grubuna yapılacak. Bütün vatandaşlarımızın aşı olmasını öneririm" ifadelerini kullandı. “ÖNCELİK SAĞLIK GRUBUNUN” Aşıyla birlikte toplum bağışıklığını kazanıp yeni bir aşamaya geçilmesi gerektiğini ifade eden Pehlevan, "Aşılama sürecinin ülkemize, ilimize ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kocaeli’de hem kamu, hem özel hem de aile sağlık hastanelerinde aşılama çalışmaları devam ediyor. Vatandaş randevu alması gerekecek. Bütün arkadaşlarımızda randevulu olarak aşı yaptırıyor. Randevuya göre aşının barkotları da netleştirileceğiz. Aşı yazıp nüfus cüzdanının seri numarasının son dört hanesini 2023’e mesaj olarak gönderirsek aşılama hakkımız olup olmadığını öğrenebiliriz. Öncelikle sağlık personeli aşılanacak daha sonra risk grubu ve kronik hastalara yapılacak” dedi. “21 BİN SAĞLIK PERSONELİMİZ VAR” Sözlerinin devamında Pehlevan, “Kocaeli’de 21 bin sağlık personelimiz var. Bütün personel aşılansa dahi yeteri kadar aşımız var. Bir sıkıntı yaşanmayacak. 796 bölgede aşı uygulaması gerçekleştireceğiz. Bugün ve yarın sağlık personelinin aşılaması bitmesini bekleniyor. Kesinlikle aşılamayla birlikte maske, mesafe ve temizlik bir bütünlük olarak devam edecek. Bugün aşı olduk hemen yarın etkisini gösterecek diye bir şey yok” şeklinde konuştu “KİMSENİN KAÇMASINA GEREK YOK” SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç’un ardından Sağlık Hizmetleri Başkanı Şeref Kasımoğlu ve Halk Sağlığı Başkanı Mürsel Durmaz’a da aşı uygulaması gerçekleştirildi. Tunç, “Aşı esnasında ve sonrasın ağrı hmedim. Şu anda kendimi sağlıklı ve dinç hissediyorum. Kimsenin aşından korkup kaçmasına gerek yok. Herkesin aşı olmasını öneriyorum” dedi. 
Koronavirüs aşısının uygulamaları Kocaeli’de başladı. İlk aşıyı SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç oldu. İlk aşı uygulaması sonrası açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Yeterli aşımız var” dedi.

Koronavirüs aşısının uygulamaları Kocaeli’de başladı. İlk aşıyı SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç oldu. İlk aşı uygulaması sonrası açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Yeterli aşımız var” dedi.

Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesinde Sağlık Bakanı Koca'ya yapıldı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacak." dedi. Bakan Koca’nın açıklaması sorası şehrimizde ilk aşı Kocaeli Seka Devlet Hastanesinde yapıldı. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan’ın da katıldığı aşı çalışmasında ilk aşı Seka Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Sadullah Kıvan Tunç’a vuruldu. Sağlık İl Müdürü Yüksel Pehlevan iki ay önce Koronavirüse yakalandığı için kendisine aşı yapılmadı.

“BÜTÜN VATANDAŞLARA ÖNERİRİM”

İlk aşı uygulamasının ardından açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Sağlık Bakanımızın dün akşam belirttiği gibi uygulamalar başladı. İlimizde de bu sabahtan itibaren sağlık personelleriyle başladık. Yaklaşık bir ay önce Covid geçirdiğim için bana aşı uygulaması yapılamıyor. Sonrasında kendi aşımı kendim yaptıracağım. İlimizde Covid-19 pandemisi süresince gayretli çalışmalar yürütüldü. Aşılama çalışmaları sağlık personellerinden bilim kurulu üyelerine ve risk grubuna yapılacak. Bütün vatandaşlarımızın aşı olmasını öneririm" ifadelerini kullandı.

“ÖNCELİK SAĞLIK GRUBUNUN”

Aşıyla birlikte toplum bağışıklığını kazanıp yeni bir aşamaya geçilmesi gerektiğini ifade eden Pehlevan, "Aşılama sürecinin ülkemize, ilimize ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kocaeli’de hem kamu, hem özel hem de aile sağlık hastanelerinde aşılama çalışmaları devam ediyor. Vatandaş randevu alması gerekecek. Bütün arkadaşlarımızda randevulu olarak aşı yaptırıyor. Randevuya göre aşının barkotları da netleştirileceğiz. Aşı yazıp nüfus cüzdanının seri numarasının son dört hanesini 2023’e mesaj olarak gönderirsek aşılama hakkımız olup olmadığını öğrenebiliriz. Öncelikle sağlık personeli aşılanacak daha sonra risk grubu ve kronik hastalara yapılacak” dedi.

“21 BİN SAĞLIK PERSONELİMİZ VAR”

Sözlerinin devamında Pehlevan, “Kocaeli’de 21 bin sağlık personelimiz var. Bütün personel aşılansa dahi yeteri kadar aşımız var. Bir sıkıntı yaşanmayacak. 796 bölgede aşı uygulaması gerçekleştireceğiz. Bugün ve yarın sağlık personelinin aşılaması bitmesini bekleniyor. Kesinlikle aşılamayla birlikte maske, mesafe ve temizlik bir bütünlük olarak devam edecek. Bugün aşı olduk hemen yarın etkisini gösterecek diye bir şey yok” şeklinde konuştu

“KİMSENİN KAÇMASINA GEREK YOK”

SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç’un ardından Sağlık Hizmetleri Başkanı Şeref Kasımoğlu ve Halk Sağlığı Başkanı Mürsel Durmaz’a da aşı uygulaması gerçekleştirildi. Tunç, “Aşı esnasında ve sonrasın ağrı hmedim. Şu anda kendimi sağlıklı ve dinç hissediyorum. Kimsenin aşından korkup kaçmasına gerek yok. Herkesin aşı olmasını öneriyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.