Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

“Kocaeli Evde Sağlık Hizmetleri” Yüzleri Güldürüyor

SAĞLIK 01.09.2020 - 10:44, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2781+ kez okundu.
 

“Kocaeli Evde Sağlık Hizmetleri” Yüzleri Güldürüyor

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ile; yaşlı, kronik rahatsızlığından dolayı yatağa bağımlı veya yürüyemeyecek kadar engelli hastaların tıbbi takiplerinin 'hastaneye gitmeye gerek kalmadan' kendi evlerinde yapılması sağlanıyor.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ile; yaşlı, kronik rahatsızlığından dolayı yatağa bağımlı veya yürüyemeyecek kadar engelli hastaların tıbbi takiplerinin 'hastaneye gitmeye gerek kalmadan' kendi evlerinde yapılması sağlanıyor. Evde Sağlık Hizmetinden; yatağa bağımlı hastalar, yatağa yarı bağımlı hastalar, palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, Alzheimer, Demans, Parkinson tanılı hastalar, Hematolojik/onkolojik hastalık grupları, (tıbbi) operasyon sonrası hekimi tarafından evde (tıbbi) takibi uygun görülen hastalar yararlanabiliyor. “29 Evde Sağlık Ekibi ile 125 Personel Sahada Görev Yapıyor” Evde Sağlık Hizmetleri hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Özellikle Covid 19 pandemisi döneminde risk altında bulunan hastalara;  muayene, kan alımı, enjeksiyon, pansuman, serum, sonda, kan şeker ölçümü, trakeostomi ve kolostomi bakımı gibi çok yönlü hizmetler verilmekle birlikte ihtiyacı olan hastalara yönelik ilaç, hasta alt bezi, havalı yatak, hasta yatağı, heyet raporlarının çıkartılmasında gibi konularda yardımcı olunuyor. Kronik hastalığa ve yaşlılığa bağlı olarak diş sağlığı merkezlerine gidemeyecek durumda olanlara pandemi koşulları çerçevesinde ağız ve diş sağlığı hizmetleri de verilmektedir. Evde sağlık hizmeti kapsamında, koordinasyon merkezi ve sahada 24 hastane ekibi, 5 ağız diş sağlığı ekibi olmak üzere toplam 29 ekip görev yapıyor. 15 hekim, 5 diş hekimi, 62 Sağlık Personeli (Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Diş Teknikeri) olmak üzere toplam 125 personel ile şuana kadar 52.642 hastaya ulaşıldı. Temmuz 2020 itibari ile 18.645 aktif hasta sayımız mevcut olup; 7 aylık süreçte 59.100 izlem gerçekleştirilmiştir. Sağlık hizmetini vermiş olmanın huzuruyla evlerden ayrılan ekiplerimiz, hastaların umutlarını ve dertlerini de paylaşıyor” diyerek bu alanda cansiparane görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Pandemi Sürecinde 30.001 ziyaret yapıldı  Pandemi süresince 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı boyunca,  hastanelerdeki yükü ve Covid-19 bulaş riskinin azaltılmasında büyük katkı sağlayan evde sağlık hizmetleri ekipleri tarafından Mart ve Temmuz aylarında başvuru yapan 65 yaş üstü hastalarımıza toplam 30.001 ziyaret gerçekleştirildi. Evde sağlık hizmetleri birimince sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal hizmetler de veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi evde bakım ekiplerince koordineli çalışılarak bakıma ihtiyacı olan hastalarımıza saç-sakal kesimi, banyo, ev temizliği hizmetlerinden faydalanması sağlanıyor. Sosyal Destek İhmal Edilmiyor Ayrıca Türkiye’de sadece Kocaeli ilinde gerçekleştirilen Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ile Kızılay arasında Eylül 2019 Tarihinde gerçekleştirilen protokol kapsamında; şuana kadar Kocaeli Evde Sağlık Ekiplerince tespit edilen 410 aileye gerekli yardımların yapılması sağlandı.  
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ile; yaşlı, kronik rahatsızlığından dolayı yatağa bağımlı veya yürüyemeyecek kadar engelli hastaların tıbbi takiplerinin 'hastaneye gitmeye gerek kalmadan' kendi evlerinde yapılması sağlanıyor.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ile; yaşlı, kronik rahatsızlığından dolayı yatağa bağımlı veya yürüyemeyecek kadar engelli hastaların tıbbi takiplerinin 'hastaneye gitmeye gerek kalmadan' kendi evlerinde yapılması sağlanıyor.

Evde Sağlık Hizmetinden; yatağa bağımlı hastalar, yatağa yarı bağımlı hastalar, palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, Alzheimer, Demans, Parkinson tanılı hastalar, Hematolojik/onkolojik hastalık grupları, (tıbbi) operasyon sonrası hekimi tarafından evde (tıbbi) takibi uygun görülen hastalar yararlanabiliyor.

“29 Evde Sağlık Ekibi ile 125 Personel Sahada Görev Yapıyor”

Evde Sağlık Hizmetleri hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Özellikle Covid 19 pandemisi döneminde risk altında bulunan hastalara;  muayene, kan alımı, enjeksiyon, pansuman, serum, sonda, kan şeker ölçümü, trakeostomi ve kolostomi bakımı gibi çok yönlü hizmetler verilmekle birlikte ihtiyacı olan hastalara yönelik ilaç, hasta alt bezi, havalı yatak, hasta yatağı, heyet raporlarının çıkartılmasında gibi konularda yardımcı olunuyor. Kronik hastalığa ve yaşlılığa bağlı olarak diş sağlığı merkezlerine gidemeyecek durumda olanlara pandemi koşulları çerçevesinde ağız ve diş sağlığı hizmetleri de verilmektedir.

Evde sağlık hizmeti kapsamında, koordinasyon merkezi ve sahada 24 hastane ekibi, 5 ağız diş sağlığı ekibi olmak üzere toplam 29 ekip görev yapıyor. 15 hekim, 5 diş hekimi, 62 Sağlık Personeli (Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Diş Teknikeri) olmak üzere toplam 125 personel ile şuana kadar 52.642 hastaya ulaşıldı. Temmuz 2020 itibari ile 18.645 aktif hasta sayımız mevcut olup; 7 aylık süreçte 59.100 izlem gerçekleştirilmiştir. Sağlık hizmetini vermiş olmanın huzuruyla evlerden ayrılan ekiplerimiz, hastaların umutlarını ve dertlerini de paylaşıyor” diyerek bu alanda cansiparane görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Pandemi Sürecinde 30.001 ziyaret yapıldı

 Pandemi süresince 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı boyunca,  hastanelerdeki yükü ve Covid-19 bulaş riskinin azaltılmasında büyük katkı sağlayan evde sağlık hizmetleri ekipleri tarafından Mart ve Temmuz aylarında başvuru yapan 65 yaş üstü hastalarımıza toplam 30.001 ziyaret gerçekleştirildi.

Evde sağlık hizmetleri birimince sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal hizmetler de veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi evde bakım ekiplerince koordineli çalışılarak bakıma ihtiyacı olan hastalarımıza saç-sakal kesimi, banyo, ev temizliği hizmetlerinden faydalanması sağlanıyor.

Sosyal Destek İhmal Edilmiyor

Ayrıca Türkiye’de sadece Kocaeli ilinde gerçekleştirilen Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ile Kızılay arasında Eylül 2019 Tarihinde gerçekleştirilen protokol kapsamında; şuana kadar Kocaeli Evde Sağlık Ekiplerince tespit edilen 410 aileye gerekli yardımların yapılması sağlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.