Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Körfez’de Çekişmeli Hafta Sonu

SPOR 24.06.2019 - 10:48, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2424+ kez okundu.
 

Körfez’de Çekişmeli Hafta Sonu

2019 Türkiye Pist Şampiyonası ilk yarışları, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER)tarafından 21-22 Haziran tarihlerinde 3 ayrı kategoride 28 sporcunun katılımıyla TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlendi..

2019 Türkiye Pist Şampiyonası ilk yarışları, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER)tarafından 21-22 Haziran tarihlerinde 3 ayrı kategoride 28 sporcunun katılımıyla TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlendi... 21 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen antrenman ve sıralama turlarının ardından pazar günü her 3 grupta da 20 turluk iki yarış gerçekleştirildi. Super grupta Borusan Otomotiv Motorsport takımının İzmirli genç sürücüsü Yağız Gedik, BMW 320 Si ile her iki yarışı da kazanmayı başararak sezona hızlı bir giriş yapmış oldu. Honda Civic Type-R ile yarışan Ozan Süzgün hafta sonunu iki ikincilikle tamamlarken, üçüncülük ilk yarışta Honda Civic Type-R ile yarışan Uğur Fatinoğlu ikinci yarışta ise Honda Civic Type-R ile yarışan Demir Eröge'nin oldu.  Sadece iki katılımın olduğu maxi grupta, her iki yarışı kazanan Borusan Otomotiv Motorsport takımının tecrübeli pilotu İbrahim Okyay oldu. BMW Z4 GT3 ile yarışan Okyay'ın ardından kürsünün ikincilik basmağına çıkan isim ise Seat Leon Supercopa ile Tuğrul Köselerden oldu. Bu yıl uygulanmaya başlanan ve en kalabalık katılıma sahne olan super production grubunda ise her iki yarışta da büyük çekişme yaşandı. Opel Corsa OPC'lerin domine ettiği grupta, ilk yarışı genç sporcu Hasan Tansu kazanırken Vedat Dalokay ikinci ve Turgut Konukoğlu da üçüncü sırada yer aldı. Aynı kategorinin ikinci yarışında birincilik podyumuna bu kez Çağlayan Çelik çıkarken Hasan Tansu ikinci ve Turgut Konukoğlu üçüncü olarak günü tamamladılar. Türkiye Otomobil Federasyonu tarafından Fiat ve Petlas katkılarıyla gerçekleştirilen TOSFED Yıldızını Arıyor projesinin 2019 sezonundaki ilk yarışı 22 haziran Cumartesi günü TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Yeni sezonun ilk yarışını Doğa Tosunkazanırken, Reha Aybey ikinciliği, Akın Can Kiper ise üçüncülüğü göğüsleyen isimler oldu. Kadınlar klasmanında ise Halide Kübra Urgancı en hızlı isim olurken, İrem Yeniçeri yarışı ikinci olarak tamamladı. 2019 Türkiye Pist Şampiyonası'nda ikinci ayak yarışları 27-28 Temmuz tarihlerinde yine TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek.
2019 Türkiye Pist Şampiyonası ilk yarışları, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER)tarafından 21-22 Haziran tarihlerinde 3 ayrı kategoride 28 sporcunun katılımıyla TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlendi..

2019 Türkiye Pist Şampiyonası ilk yarışları, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER)tarafından 21-22 Haziran tarihlerinde 3 ayrı kategoride 28 sporcunun katılımıyla TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlendi...

21 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen antrenman ve sıralama turlarının ardından pazar günü her 3 grupta da 20 turluk iki yarış gerçekleştirildi. Super grupta Borusan Otomotiv Motorsport takımının İzmirli genç sürücüsü Yağız Gedik, BMW 320 Si ile her iki yarışı da kazanmayı başararak sezona hızlı bir giriş yapmış oldu. Honda Civic Type-R ile yarışan Ozan Süzgün hafta sonunu iki ikincilikle tamamlarken, üçüncülük ilk yarışta Honda Civic Type-R ile yarışan Uğur Fatinoğlu ikinci yarışta ise Honda Civic Type-R ile yarışan Demir Eröge'nin oldu. 
Sadece iki katılımın olduğu maxi grupta, her iki yarışı kazanan Borusan Otomotiv Motorsport takımının tecrübeli pilotu İbrahim Okyay oldu. BMW Z4 GT3 ile yarışan Okyay'ın ardından kürsünün ikincilik basmağına çıkan isim ise Seat Leon Supercopa ile Tuğrul Köselerden oldu.

Bu yıl uygulanmaya başlanan ve en kalabalık katılıma sahne olan super production grubunda ise her iki yarışta da büyük çekişme yaşandı. Opel Corsa OPC'lerin domine ettiği grupta, ilk yarışı genç sporcu Hasan Tansu kazanırken Vedat Dalokay ikinci ve Turgut Konukoğlu da üçüncü sırada yer aldı. Aynı kategorinin ikinci yarışında birincilik podyumuna bu kez Çağlayan Çelik çıkarken Hasan Tansu ikinci ve Turgut Konukoğlu üçüncü olarak günü tamamladılar.

Türkiye Otomobil Federasyonu tarafından Fiat ve Petlas katkılarıyla gerçekleştirilen TOSFED Yıldızını Arıyor projesinin 2019 sezonundaki ilk yarışı 22 haziran Cumartesi günü TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Yeni sezonun ilk yarışını Doğa Tosunkazanırken, Reha Aybey ikinciliği, Akın Can Kiper ise üçüncülüğü göğüsleyen isimler oldu. Kadınlar klasmanında ise Halide Kübra Urgancı en hızlı isim olurken, İrem Yeniçeri yarışı ikinci olarak tamamladı.


2019 Türkiye Pist Şampiyonası'nda ikinci ayak yarışları 27-28 Temmuz tarihlerinde yine TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.