Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Körfez’in Nene Hatunları, Körfez’in Kahraman Kadınları

YAŞAM 02.04.2020 - 23:20, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2070+ kez okundu.
 

Körfez’in Nene Hatunları, Körfez’in Kahraman Kadınları

Nene Hatun ile başlayan Türk Kadını’nın memleketi düşmanlardan kurtarma azmi, Milli mücadele de kadın kahramanlarımızın yüzyıllar geçse de unutulmayan hikayeleri…

Körfez’in Nene Hatunları, Körfez’in Kahraman Kadınları ; Nene Hatun ile başlayan Türk Kadını’nın memleketi düşmanlardan kurtarma azmi, Milli mücadele de kadın kahramanlarımızın yüzyıllar geçse de unutulmayan hikayeleri… Her birinin destansı mücadelesi her zaman gönüllerimizde yaşayacaktır. O gün Kurtuluş Savaşının cephelerinde görev alan fedakar, mili mücadelenin kadın kahramanları bugün dünyanın büyük bir şok yaşadığı olağanüstü zor günlerimizde sanki Körfezilçede hayat bulmuş. Evet o kahraman 3 gönüllü kadın, Körfez’de karşımıza çıkıyor. Evet Kocaeli’nin Körfez ilçesinden biz buradayız diyorlar. Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nin çalışkan ve sevilen muhtarı Aslı Ertik, Muhtarlık azası kadın girişimci Şehnaz Demirbüken ve Körfez Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Fatoş Durak ile birlikte olarak sağlık ekiplerine gönüllü kadınlarımızla maske üretimine aralıksız devam ediyor. Üç başarılı kadının birlikte elele verip tüm dünyayı saran Koronavirüs Covit – 19 la mücadele ederken , kendileri de gönüllü ev hanımları bularak evlerde sağlık ekiplerine koruyucu maske üretiyorlar. Maske üretim ile ilgili olarak konuşan Yavuz Sultan Selim Mahallesi muhtarı Aslı Ertik, de “Corana Virüs” savaşıyla verdiğimiz bu mücadelede tıpkı tarihte 9 kahraman Türk kadını gibi, bizim 10 Körfezli Türk kadınımız; Evlerini, çocuklarını, eşlerini, sağlıklarını bir yana bırakıp, Körfez ilçemiz için harekete geçti. Şu ana kadar Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 3 bin 200 maske ürettik ve teslim ettik. şimdi ise Derince Eğitim Araştırma Hastanesi için 5 bin maske üretiyoruz” dedi. Fatoş Durak ise yaptığı açıklamada; Sağlıklılarımız bizim için canla başla çalışıyorlar. Bizde onlara biraz katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize. Gün hep beraber çalışma zamanı.  Evde kalmak gerekiyor biz sağlıkçılarımız için dışarıya çıktık. Şehnaz Demirbüken ise yaptığı açıklamada ; “Corona virüsü vakasından dolayı ülke olarak seferberlik halindeyiz.  Çok mutlu ve gururluyuz. Faydalı olmak kadar, üretebilmek kadar güzeli yok. Günlük 100 -150  maske üretiyoruz. Bu sayıyı arttıracağız. Bu işi nöbetleşe yapacağız. Biz kadınlar olarak her zaman üzerimize ne düşüyorsa ülkemiz için insanlarımız için sağlık çalışanlarımız için her şeyden önce ne yapmamız gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ülke olarak bu virüsten kurtulacağız.  Zaman dayanışma zamanı” dedi.          
Nene Hatun ile başlayan Türk Kadını’nın memleketi düşmanlardan kurtarma azmi, Milli mücadele de kadın kahramanlarımızın yüzyıllar geçse de unutulmayan hikayeleri…

Körfez’in Nene Hatunları, Körfez’in Kahraman Kadınları ;

Nene Hatun ile başlayan Türk Kadını’nın memleketi düşmanlardan kurtarma azmi, Milli mücadele de kadın kahramanlarımızın yüzyıllar geçse de unutulmayan hikayeleri…

Her birinin destansı mücadelesi her zaman gönüllerimizde yaşayacaktır.

O gün Kurtuluş Savaşının cephelerinde görev alan fedakar, mili mücadelenin kadın kahramanları bugün dünyanın büyük bir şok yaşadığı olağanüstü zor günlerimizde sanki Körfezilçede hayat bulmuş. Evet o kahraman 3 gönüllü kadın, Körfez’de karşımıza çıkıyor.

Evet Kocaeli’nin Körfez ilçesinden biz buradayız diyorlar.

Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nin çalışkan ve sevilen muhtarı Aslı Ertik, Muhtarlık azası kadın girişimci Şehnaz Demirbüken ve Körfez Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Fatoş Durak ile birlikte olarak sağlık ekiplerine gönüllü kadınlarımızla maske üretimine aralıksız devam ediyor.

Üç başarılı kadının birlikte elele verip tüm dünyayı saran Koronavirüs Covit – 19 la mücadele ederken , kendileri de gönüllü ev hanımları bularak evlerde sağlık ekiplerine koruyucu maske üretiyorlar.

Maske üretim ile ilgili olarak konuşan Yavuz Sultan Selim Mahallesi muhtarı Aslı Ertik, de “Corana Virüs” savaşıyla verdiğimiz bu mücadelede tıpkı tarihte 9 kahraman Türk kadını gibi, bizim 10 Körfezli Türk kadınımız; Evlerini, çocuklarını, eşlerini, sağlıklarını bir yana bırakıp, Körfez ilçemiz için harekete geçti. Şu ana kadar Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 3 bin 200 maske ürettik ve teslim ettik. şimdi ise Derince Eğitim Araştırma Hastanesi için 5 bin maske üretiyoruz” dedi.

Fatoş Durak ise yaptığı açıklamada; Sağlıklılarımız bizim için canla başla çalışıyorlar. Bizde onlara biraz katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize. Gün hep beraber çalışma zamanı.  Evde kalmak gerekiyor biz sağlıkçılarımız için dışarıya çıktık.

Şehnaz Demirbüken ise yaptığı açıklamada ; “Corona virüsü vakasından dolayı ülke olarak seferberlik halindeyiz.  Çok mutlu ve gururluyuz. Faydalı olmak kadar, üretebilmek kadar güzeli yok. Günlük 100 -150  maske üretiyoruz. Bu sayıyı arttıracağız. Bu işi nöbetleşe yapacağız. Biz kadınlar olarak her zaman üzerimize ne düşüyorsa ülkemiz için insanlarımız için sağlık çalışanlarımız için her şeyden önce ne yapmamız gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ülke olarak bu virüsten kurtulacağız.  Zaman dayanışma zamanı” dedi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.