Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Körfezli O isim Bakan Yardımcısı oldu

22.07.2018 - 14:40, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2186+ kez okundu.
 

Körfezli O isim Bakan Yardımcısı oldu

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlıklara bakan yardımcıları atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da Körfez doğumlu Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun atandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlıklara bakan yardımcısı ataması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı'na bakan yardımcıları atadı. Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Cengiz Öner Hilmi Bilgin, Selahaddin Menteş, Yıldız Seferinoğlu; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına Hamza Yerlikaya ve Sinan Aksu; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan, Ömer Arısoy; Sağlık Bakan Yardımcılığına, Prof. Dr. Muhammet Güven; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığına Enver İskurt, Dr. Ömer Fatih Sayan, Selim Dursun atandı. Bakanlıkların bakan yardımcılığı görevlerine atanan isimler arasında Kocaeli'den bir isim de yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun kısmen Kocaeli ile ilgisi olan bir isim. 1957 Körfez Hereke doğumlu olan Haluk Hoca bir dönem Ayasofya Müze Müdürlüğü yaptı. 2014-2016 arasında da Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Haluk Dursun, o tarihlerde yer yer Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları için ilimize gelmekteydi. AHMET HALUK DURSUN KİMDİR? 1957 yılında Hereke'de doğdu. Galatasaray Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Son Çağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Kürsüsünü bitirerek akademik hayata Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde asistan olarak başladı. Marmara Üniversitesinde yüksek lisans ve doktorasını Yakın Çağ Tarihi Anabilim dalında tamamladı. “Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi” sahasında tarih doçenti A.Halûk Dursun Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim dalında profesörlük unvanını aldı.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlıklara bakan yardımcıları atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da Körfez doğumlu Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun atandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlıklara bakan yardımcısı ataması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı'na bakan yardımcıları atadı. Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Cengiz Öner Hilmi Bilgin, Selahaddin Menteş, Yıldız Seferinoğlu; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına Hamza Yerlikaya ve Sinan Aksu; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan, Ömer Arısoy; Sağlık Bakan Yardımcılığına, Prof. Dr. Muhammet Güven; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığına Enver İskurt, Dr. Ömer Fatih Sayan, Selim Dursun atandı.

Bakanlıkların bakan yardımcılığı görevlerine atanan isimler arasında Kocaeli'den bir isim de yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun kısmen Kocaeli ile ilgisi olan bir isim. 1957 Körfez Hereke doğumlu olan Haluk Hoca bir dönem Ayasofya Müze Müdürlüğü yaptı. 2014-2016 arasında da Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Haluk Dursun, o tarihlerde yer yer Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları için ilimize gelmekteydi.

AHMET HALUK DURSUN KİMDİR?

1957 yılında Hereke'de doğdu. Galatasaray Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Son Çağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Kürsüsünü bitirerek akademik hayata Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde asistan olarak başladı. Marmara Üniversitesinde yüksek lisans ve doktorasını Yakın Çağ Tarihi Anabilim dalında tamamladı. “Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi” sahasında tarih doçenti A.Halûk Dursun Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim dalında profesörlük unvanını aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.