Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Korona Mücadelesinde Vatandaşlara Uygulamalı Eğitim

SAĞLIK 13.07.2020 - 20:28, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1596+ kez okundu.
 

Korona Mücadelesinde Vatandaşlara Uygulamalı Eğitim

Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz’un talimatlarıyla tüm ilçelerde Covit 19 Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışması Başlatıldı.

Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz’un talimatlarıyla tüm ilçelerde Covit 19 Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışması Başlatıldı. Vatandaşların koronavirüs hastalığı hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalığın sağlanması amacıyla Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz tarafından verilen talimatla şehrin belirli noktalarında stantlar kuruldu. Tüm ilçelerde uygulanan proje ile sağlık personelleri tarafından koronavirüsle mücadelede hayati önem taşıyan; el hijyeni,  maske kullanımı ve sosyal mesafe konularında uygulamalı eğitim ve bilgilendirme yapılıyor. Bu sayede vatandaşlar Covid19 hastalığına karşı almaları gereken önlem ve tedbirleri sağlık profesyonellerinden doğru olarak öğreniyor. Her İlçeye Stant Kuruldu Her ilçede vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalara kurulan stantlar, İzmit ve Gebze İlçelerinde 2 farklı alanda oluşturuldu. Önümüzdeki normalleşme süreci boyunca hafta içi açılacak olan stantlarda koronavirüs enfeksiyonuna karşı farkındalık sağlanması ve vatandaşların Covid19 konusunda bilgi sahibi olarak mücadele çalışmalarına katkı sağlamaları hedefleniyor. Halka yönelik olarak yapılan bilgilendirmelerde; tıbbi maskenin doğru bir şekilde takılması-çıkarılması, maske takma öncesinde ve çıkarma sonrasında el hijyeni sağlanması, tıbbi maskenin burun, ağız ve çeneyi içerisine alan ön kısmına hiçbir zaman dokunulmaması, kirlenir, nemlenir veya yırtılır ise mutlaka yenisiyle değiştirilmesi, tokalaşma ve sarılma gibi yakın temastan kaçınılması, sosyal mesafe kuralları, ellerin hijyen kurallarına uygun olarak yıkanması, su ve sabun olmadığı durumlarda ise alkol içerikli el antiseptiği kullanılması konuları anlatılıyor. Farkındalık çalışması normalleşme süreci boyunca tüm ilçelerde etkin olarak yürütülmeye devam edecek.
Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz’un talimatlarıyla tüm ilçelerde Covit 19 Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışması Başlatıldı.

Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz’un talimatlarıyla tüm ilçelerde Covit 19 Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışması Başlatıldı.

Vatandaşların koronavirüs hastalığı hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalığın sağlanması amacıyla Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz tarafından verilen talimatla şehrin belirli noktalarında stantlar kuruldu. Tüm ilçelerde uygulanan proje ile sağlık personelleri tarafından koronavirüsle mücadelede hayati önem taşıyan; el hijyeni,  maske kullanımı ve sosyal mesafe konularında uygulamalı eğitim ve bilgilendirme yapılıyor. Bu sayede vatandaşlar Covid19 hastalığına karşı almaları gereken önlem ve tedbirleri sağlık profesyonellerinden doğru olarak öğreniyor.

Her İlçeye Stant Kuruldu

Her ilçede vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalara kurulan stantlar, İzmit ve Gebze İlçelerinde 2 farklı alanda oluşturuldu. Önümüzdeki normalleşme süreci boyunca hafta içi açılacak olan stantlarda koronavirüs enfeksiyonuna karşı farkındalık sağlanması ve vatandaşların Covid19 konusunda bilgi sahibi olarak mücadele çalışmalarına katkı sağlamaları hedefleniyor.

Halka yönelik olarak yapılan bilgilendirmelerde; tıbbi maskenin doğru bir şekilde takılması-çıkarılması, maske takma öncesinde ve çıkarma sonrasında el hijyeni sağlanması, tıbbi maskenin burun, ağız ve çeneyi içerisine alan ön kısmına hiçbir zaman dokunulmaması, kirlenir, nemlenir veya yırtılır ise mutlaka yenisiyle değiştirilmesi, tokalaşma ve sarılma gibi yakın temastan kaçınılması, sosyal mesafe kuralları, ellerin hijyen kurallarına uygun olarak yıkanması, su ve sabun olmadığı durumlarda ise alkol içerikli el antiseptiği kullanılması konuları anlatılıyor.

Farkındalık çalışması normalleşme süreci boyunca tüm ilçelerde etkin olarak yürütülmeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.