Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Koruyun Kendinizi..

YAŞAM 25.10.2020 - 23:13, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1435+ kez okundu.
 

Koruyun Kendinizi..

Mart ve Nisan 2020 aylarına geri dönüş yapıyorum.

Mart ve Nisan 2020 aylarına geri dönüş yapıyorum.  Pek çok ülkede insanlar yüzer yüzer vefat ederken, bizde otomatiğe bağlanmış gibi bir hafta 20 küsürlerde gitti, sonraki hafta "hadi biraz da ortaya karışık 30' lar yapalım!" denildi sanırım. Bir süre sonra işi bilenlerden ve aklı selim insanlardan çatlak sesler çıkmaya başlayınca, " eh bir süre de 40' larda seyretsin o halde rakamlar!" denildi sanırım!  Sanıyorum böyle oldu.  Sanıyoruz!  Nabza göre yani! Çünkü pandeminin şiddetine bakıldığında ve hatta insanlar patır patır yakınlarını yitirmeye başladığında, sadece küçük bir yerleşim bölgesindeki vefat sayısının fazlalığı bile tüm ülke vefat sayılarıyla uyum sağlayamadı gitti bazı dönemlerde! Bütün bunlar olup biterken amaç neydi, tüm bu saptırmalar niyeydi, bilmiyorum. İşin açığı neden böyle bir tutum izlendiği umurumda da değil!  Benim umurumda olan şey şu; ısrarla ve inatla "koruyun kendinizi" deniyor bizlere.  ...Ama çalışın da!  Tatile de gidin! Avm' lere de gidin! Para harcayın bol bol... Hayat durmasın, Ekonomi durmasın. Hiç bir şey sekteye uğramasın. ...ama koruyun kendinizi!  Tıklım tıklım otobüslere binin, Tıklım tıklım plajlara gidin, Alışveriş merkezlerini doldurun, Fabrikalarda, ofislerde, tarlalarda, bilimum kapalı bütün alanlarda çalışın ... ...ama koruyun kendinizi!  Mesela, bir odanın içinde 15 - 20 kişi çalışırken de koruyun kendinizi! 20 kişi kapasiteli minibüse 30 kişi bindiğinizde de koruyun kendinizi! Ey koronavirüsü pozitif çıkan vatandaş! Hastaneden eve pozitif virüs tespitiyle gönderildiğinde, tıkış tıkış otobüse binerken sen de koru kendini! Rakamların yirmilerde, otuzlarda, kırklarda seyrettiğine bakmadan koruyun siz kendinizi!  Çünkü risk söylenildiği kadar yok ama var!  Durum o kadar vahim değil ama vahim! Neyse ki ülkemizde sanıldığı kadar pik yapmadı ama yaptı!  Düğün yap ama yapma!  Taziyeye git ama gitme!  Eğlen ama eğlenme! Gez ama gezme! Çalış ama çalışırken de kendini koru! Öffff.... Sizi bilmem ama ben aylardır iki ara bir derede kalmış bu açıklamaları duymaktan çok sıkıldım.  Bunaldım... Pandeminin gerçekliğinin üzerimizde yarattığı baskı yetmezmiş gibi bir de bu varla yok arası söylenen sözlerden dolayı ruhum eni konu tükendi.  Yoruldum. Yorulduk!  Neyi, niçin öyle dediğiniz veya böyle yaptığınız umurumuzda değil artık!  Mesajı aldık, anladık "kendimizi koruyacağız!"  Ahali;  Herkes korusun kendisini... Esen kalın.
Mart ve Nisan 2020 aylarına geri dönüş yapıyorum.

Mart ve Nisan 2020 aylarına geri dönüş yapıyorum. 

Pek çok ülkede insanlar yüzer yüzer vefat ederken, bizde otomatiğe bağlanmış gibi bir hafta 20 küsürlerde gitti, sonraki hafta "hadi biraz da ortaya karışık 30' lar yapalım!" denildi sanırım. Bir süre sonra işi bilenlerden ve aklı selim insanlardan çatlak sesler çıkmaya başlayınca, " eh bir süre de 40' larda seyretsin o halde rakamlar!" denildi sanırım! 

Sanıyorum böyle oldu. 
Sanıyoruz! 

Nabza göre yani!

Çünkü pandeminin şiddetine bakıldığında ve hatta insanlar patır patır yakınlarını yitirmeye başladığında, sadece küçük bir yerleşim bölgesindeki vefat sayısının fazlalığı bile tüm ülke vefat sayılarıyla uyum sağlayamadı gitti bazı dönemlerde!

Bütün bunlar olup biterken amaç neydi, tüm bu saptırmalar niyeydi, bilmiyorum. İşin açığı neden böyle bir tutum izlendiği umurumda da değil! 

Benim umurumda olan şey şu; ısrarla ve inatla "koruyun kendinizi" deniyor bizlere. 

...Ama çalışın da! 
Tatile de gidin!
Avm' lere de gidin!
Para harcayın bol bol...
Hayat durmasın,
Ekonomi durmasın.
Hiç bir şey sekteye uğramasın.
...ama koruyun kendinizi! 

Tıklım tıklım otobüslere binin,
Tıklım tıklım plajlara gidin,
Alışveriş merkezlerini doldurun,
Fabrikalarda, ofislerde, tarlalarda, bilimum kapalı bütün alanlarda çalışın ...

...ama koruyun kendinizi! 

Mesela, bir odanın içinde 15 - 20 kişi çalışırken de koruyun kendinizi!
20 kişi kapasiteli minibüse 30 kişi bindiğinizde de koruyun kendinizi!

Ey koronavirüsü pozitif çıkan vatandaş! Hastaneden eve pozitif virüs tespitiyle gönderildiğinde, tıkış tıkış otobüse binerken sen de koru kendini!

Rakamların yirmilerde, otuzlarda, kırklarda seyrettiğine bakmadan koruyun siz kendinizi! 

Çünkü risk söylenildiği kadar yok ama var! 

Durum o kadar vahim değil ama vahim!

Neyse ki ülkemizde sanıldığı kadar pik yapmadı ama yaptı! 

Düğün yap ama yapma! 
Taziyeye git ama gitme! 
Eğlen ama eğlenme!
Gez ama gezme!
Çalış ama çalışırken de kendini koru!

Öffff....

Sizi bilmem ama ben aylardır iki ara bir derede kalmış bu açıklamaları duymaktan çok sıkıldım. 
Bunaldım...

Pandeminin gerçekliğinin üzerimizde yarattığı baskı yetmezmiş gibi bir de bu varla yok arası söylenen sözlerden dolayı ruhum eni konu tükendi. 

Yoruldum.
Yorulduk! 
Neyi, niçin öyle dediğiniz veya böyle yaptığınız umurumuzda değil artık! 

Mesajı aldık, anladık "kendimizi koruyacağız!" 

Ahali; 
Herkes korusun kendisini...

Esen kalın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.