Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe rakamlarını değerlendirdi

EKONOMİ 15.04.2020 - 14:02, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1927+ kez okundu.
 

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe rakamlarını değerlendirdi

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan mart ayı bütçe rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan mart ayı bütçe rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Mart ayında bütçe gelirleri yüzde 12.7 azalışla 47.4 milyar TL, bütçe giderleri yüzde 15.6 artışla 91.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Bütçe gelirlerinin azalması ve giderlerin enflasyonun ufak da olsa üzerinde artması sonucu mart ayında bütçe açığı 43.7 milyar TL oldu.” dedi. Zeytinoğlu mart ayında geçen yılın aynı ayına göre vergi gelirlerinin yüzde 10.1 azaldığını söyleyerek, “Mart ayında vergi gelirleri 36.9 milyar TL olarak gerçekleşti. Bütçeye en fazla katkı veren vergi gelirlerinin mart ayındaki bu azalışının gelirler kalemini önemli ölçüde azalttığını görüyoruz. Nisan, mayıs aylarında da gelirler kaleminde azalışlar, giderlerde artışlar olabileceğini, dolayısıyla önümüzdeki aylarda bütçe açıklarının benzer şekilde devam edebileceğini düşünüyoruz.” dedi.    
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan mart ayı bütçe rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan mart ayı bütçe rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Mart ayında bütçe gelirleri yüzde 12.7 azalışla 47.4 milyar TL, bütçe giderleri yüzde 15.6 artışla 91.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Bütçe gelirlerinin azalması ve giderlerin enflasyonun ufak da olsa üzerinde artması sonucu mart ayında bütçe açığı 43.7 milyar TL oldu.” dedi.

Zeytinoğlu mart ayında geçen yılın aynı ayına göre vergi gelirlerinin yüzde 10.1 azaldığını söyleyerek, “Mart ayında vergi gelirleri 36.9 milyar TL olarak gerçekleşti. Bütçeye en fazla katkı veren vergi gelirlerinin mart ayındaki bu azalışının gelirler kalemini önemli ölçüde azalttığını görüyoruz. Nisan, mayıs aylarında da gelirler kaleminde azalışlar, giderlerde artışlar olabileceğini, dolayısıyla önümüzdeki aylarda bütçe açıklarının benzer şekilde devam edebileceğini düşünüyoruz.” dedi.


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.