Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Martı Scooter’ları İzmit başlattı, Zabıta topladı! Hürriyet

GÜNDEM 02.10.2020 - 13:53, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1975+ kez okundu.
 

Martı Scooter’ları İzmit başlattı, Zabıta topladı! Hürriyet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bugün tanıtımını yaptırdığı Martı Scooter projesnin aylar önce İzmit Belediyesi tarafından Ocak ayından itibaren başlatıldığı ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıtası bu araçları topladığı ortaya çıktı.

Tüm dünyada büyük bir hızla yayılan çevre dostu ve eğlenceli mikro mobil ulaşım aracı yerli üretim özelliği ile ön plana çıkan Martı Scooter’ın tanıtım töreni bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Kongre Merkezi’nde tanıtım toplantısı yapıldı. Elektrikle çalışan ve düşük karbon salınımıyla çevreyi koruyan Martı Scooter, Sekapark içerisinde, İzmit merkez Yürüyüş Yolu'nda, Yahya Kaptan Mahallesi’nde ve Başiskele sahilinde pilot uygulama olarak kullanılmaya başlanacak. 200 ADET HİZMET VERECEK Yakın mesafe kullanımlarında iyi bir alternatif sunan ve akıllı telefonlara indirilebilen uygulama aracılığıyla kiralanabilecek Martı, ilk olarak 200 adet araçla hizmet verecek. Tanıtım töreni bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından yapılan projenin daha önce İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirildiği ortaya çıktı. OCAK AYINDAN İTİBAREN VARDI Bu projenin daha önce İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirildiği ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıtası bu araçlara izin vermediği ve İzmit Belediyesi’nin anlaştığı firmanın araçlarını topladığı ortaya çıktı. Martı ile ilgili haberler ise belediyenin sitesinde 6 Ocak 2020 ayında beri yayınlanıyor. GÖLKAYİ İZMİT, KURUÇEŞME İzmit Belediyesi, yaptığı tanıtımda, “Çevre dostu, alternatif bir ulaşım aracı olan ‘Martı’ scooter, Gölkay, İzmit, Kuruçeşme, Plajyolu hattında kullanılabilecek. Cep telefonuna indirilen bir uygulamayla, en yakındaki scootera ulaşacak olan kullanıcılar, araçları bir istasyona bağlı kalmadan yine istedikleri yerde uygulama üzerinden kayıt ederek bırakabilecek. Oldukça küçük bir alan kaplayan araçlar, her geçen gün artan İzmit şehir içi trafiğini de rahatlatacak” ifadelerini kullanmıştı. "PES VALLAHİ" İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet konu hakkında yaptığı açıklamada; "Martı uygulamasını biz başlattık 2 gün sonra büyükşehir zabıta kaldırttı. Şimdi Tahir Bey Kendisi yapıyor. Pes vallahi" dedi.   
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bugün tanıtımını yaptırdığı Martı Scooter projesnin aylar önce İzmit Belediyesi tarafından Ocak ayından itibaren başlatıldığı ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıtası bu araçları topladığı ortaya çıktı.

Tüm dünyada büyük bir hızla yayılan çevre dostu ve eğlenceli mikro mobil ulaşım aracı yerli üretim özelliği ile ön plana çıkan Martı Scooter’ın tanıtım töreni bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Kongre Merkezi’nde tanıtım toplantısı yapıldı. Elektrikle çalışan ve düşük karbon salınımıyla çevreyi koruyan Martı Scooter, Sekapark içerisinde, İzmit merkez Yürüyüş Yolu'nda, Yahya Kaptan Mahallesi’nde ve Başiskele sahilinde pilot uygulama olarak kullanılmaya başlanacak.

200 ADET HİZMET VERECEK

Yakın mesafe kullanımlarında iyi bir alternatif sunan ve akıllı telefonlara indirilebilen uygulama aracılığıyla kiralanabilecek Martı, ilk olarak 200 adet araçla hizmet verecek. Tanıtım töreni bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından yapılan projenin daha önce İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirildiği ortaya çıktı.

OCAK AYINDAN İTİBAREN VARDI

Bu projenin daha önce İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirildiği ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıtası bu araçlara izin vermediği ve İzmit Belediyesi’nin anlaştığı firmanın araçlarını topladığı ortaya çıktı. Martı ile ilgili haberler ise belediyenin sitesinde 6 Ocak 2020 ayında beri yayınlanıyor.

GÖLKAYİ İZMİT, KURUÇEŞME

İzmit Belediyesi, yaptığı tanıtımda, “Çevre dostu, alternatif bir ulaşım aracı olan ‘Martı’ scooter, Gölkay, İzmit, Kuruçeşme, Plajyolu hattında kullanılabilecek. Cep telefonuna indirilen bir uygulamayla, en yakındaki scootera ulaşacak olan kullanıcılar, araçları bir istasyona bağlı kalmadan yine istedikleri yerde uygulama üzerinden kayıt ederek bırakabilecek. Oldukça küçük bir alan kaplayan araçlar, her geçen gün artan İzmit şehir içi trafiğini de rahatlatacak” ifadelerini kullanmıştı.

"PES VALLAHİ"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet konu hakkında yaptığı açıklamada; "Martı uygulamasını biz başlattık 2 gün sonra büyükşehir zabıta kaldırttı. Şimdi Tahir Bey Kendisi yapıyor. Pes vallahi" dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.