Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Müftülük çalışanlarına kadın sağlığı eğitimi

EĞİTİM 12.12.2018 - 12:17, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1874+ kez okundu.
 

Müftülük çalışanlarına kadın sağlığı eğitimi

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında, İl Müftülüğü kadın çalışanlarına ve personel eşlerine eğitim verildi.

Portakal Hafız Konağı’nda gerçekleştirilen programa Hülya Aksoy’un yanı sıra İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın eşi Sevim Doğan, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan’ın eşi Betül Demirhan, Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, İlçe Müftülerinin eşleri ve İlçe Müftülüklerinin kadın çalışanları katıldı. 220 BİNİ AŞKIN KADINA ULAŞTIK Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, “Kendimize, bedenimize yönelik bir hatırlatma yol açma olarak bir araya geldik. Er ilçeyi temsilen burada bulunmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu meclisi her ilçemizde damlanın oluşturduğu halkalar gibi çoğalmasını umuyorum” dedi. Ardından kürsüye çıkan Hülya Aksoy, “Şu ana kadar 220 bini aşkın kadına ulaştık. Kadını ilgilendiren kanser türleri arasında en çok görülenleri bu gün anlatacağız. Kadınların kendince muayene yapması gerekiyor. Kendimize ihmal ediyoruz. Kadınlar evi çocukları eşi hep önceliği vardır. Kadın sağlıklı olacak ki bunları zevkle yapabilsin. Hepinize sağlıklı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı. BİZLER HATIRLATALIM İSTEDİK Konuşmasının devamında Aksoy, “Bizleri sizlerle buluşturan ve bu programın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kadın Sağlığı Eğitim projesini geçtiğimiz yıl içerisinde Kocaeli’nde başlattık. Biz kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayarak farkındalık yaratmak istiyoruz. Projemizin ana teması; meme kanseri ve buna bağlı olarak kadınlarımızın her ay kendi kendine meme muayenesi yapmasıdır. Bunun dışında rahim ağzı kanseri ve kadınlarımızı yakından ilgilendiren konuları da ele aldık. Kocaeli genelinde başlattığımız bu projemize organ bağışı konusunu da ekledik. Bu konuları hepimiz biliyoruz ama bir kez de bizler hatırlatalım istedik” şeklinde konuştu. KONULAR ANLATILDI Aksoy’un konuşmasının ardından kadınlara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi. Ayrıca katılımcılara bu konularla ilgili bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören program, soruların cevaplandırılması ile sona erdi.
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında, İl Müftülüğü kadın çalışanlarına ve personel eşlerine eğitim verildi.

Portakal Hafız Konağı’nda gerçekleştirilen programa Hülya Aksoy’un yanı sıra İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın eşi Sevim Doğan, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan’ın eşi Betül Demirhan, Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, İlçe Müftülerinin eşleri ve İlçe Müftülüklerinin kadın çalışanları katıldı.

220 BİNİ AŞKIN KADINA ULAŞTIK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, “Kendimize, bedenimize yönelik bir hatırlatma yol açma olarak bir araya geldik. Er ilçeyi temsilen burada bulunmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu meclisi her ilçemizde damlanın oluşturduğu halkalar gibi çoğalmasını umuyorum” dedi. Ardından kürsüye çıkan Hülya Aksoy, “Şu ana kadar 220 bini aşkın kadına ulaştık. Kadını ilgilendiren kanser türleri arasında en çok görülenleri bu gün anlatacağız. Kadınların kendince muayene yapması gerekiyor. Kendimize ihmal ediyoruz. Kadınlar evi çocukları eşi hep önceliği vardır. Kadın sağlıklı olacak ki bunları zevkle yapabilsin. Hepinize sağlıklı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

BİZLER HATIRLATALIM İSTEDİK

Konuşmasının devamında Aksoy, “Bizleri sizlerle buluşturan ve bu programın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kadın Sağlığı Eğitim projesini geçtiğimiz yıl içerisinde Kocaeli’nde başlattık. Biz kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayarak farkındalık yaratmak istiyoruz. Projemizin ana teması; meme kanseri ve buna bağlı olarak kadınlarımızın her ay kendi kendine meme muayenesi yapmasıdır. Bunun dışında rahim ağzı kanseri ve kadınlarımızı yakından ilgilendiren konuları da ele aldık. Kocaeli genelinde başlattığımız bu projemize organ bağışı konusunu da ekledik. Bu konuları hepimiz biliyoruz ama bir kez de bizler hatırlatalım istedik” şeklinde konuştu.

KONULAR ANLATILDI

Aksoy’un konuşmasının ardından kadınlara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi. Ayrıca katılımcılara bu konularla ilgili bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören program, soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.