Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Neden mutlu olamıyoruz?

YAŞAM 12.05.2018 - 14:29, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2431+ kez okundu.
 

Neden mutlu olamıyoruz?

Kocaeli 10. Kitap Fuarında Araştırmacı Çiğdem Zülfikar “Neden Mutlu Olamıyoruz?” konulu söyleşi gerçekleştirdi

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda, Araştırmacı Çiğdem Zülfikar “Nasıl Mutlu Olamıyoruz?” konulu söyleşide kitap fuarı ziyaretçileriyle buluştu. Zülfikar “Mutluluğa giden yol kişinin kendi kişiliğini tanımasıdır. Mutsuzluğun nedenleribulunmalıdır. Geçici şeylere olan mutluluğumuz kalıcı değildir. Bunlar bizi güçlendirmiyor. Duygularımızı her zaman gözden geçirmeliyiz yani bilişsel süreçleri takip etmeliyiz” dedi. BAZI İNSANLAR GÜZEL VE OLUMLU KISMI GÖREMİYOR Mutluluğun acıdan ve hazdan bağımsız var olan bir bilinç durumu olduğunu belirten Zülfikar “Bazı insanlar bir olay içerisinde sürekli olarak olumsuz şeyleri görüyor. Yani oradaki güzel ve olumlu kısmı göremiyor. Yunan Filozof Epiktetos mutluluğun 3 şeye dayandığını söyler; İrade, zihinsel tavrımız, olayları algılama biçimimiz” dedi. MUTLU OLMAK İÇİN TAVSİYELER Zülfikar “Mutluluk için insanın ilk olarak kendisini tanıması gerekir. Duygulara fazla bağlı kalmamak, otomatikleşmiş fikirlerimizin farkına varmak gerekiyor. Saplandığımız fikirlerimizi sorgulayabiliriz. Bizi çaresiz ve yenik düşüren fikirlere karşı mücadele etmek önemli. Yani öğrenilmiş çaresizliğe dikkat etmek gerekli. Duygusal ve zihinsel bedenimizi sık sık arındırmalıyız” dedi.  
Kocaeli 10. Kitap Fuarında Araştırmacı Çiğdem Zülfikar “Neden Mutlu Olamıyoruz?” konulu söyleşi gerçekleştirdi

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda, Araştırmacı Çiğdem Zülfikar “Nasıl Mutlu Olamıyoruz?” konulu söyleşide kitap fuarı ziyaretçileriyle buluştu. Zülfikar “Mutluluğa giden yol kişinin kendi kişiliğini tanımasıdır. Mutsuzluğun nedenleribulunmalıdır. Geçici şeylere olan mutluluğumuz kalıcı değildir. Bunlar bizi güçlendirmiyor. Duygularımızı her zaman gözden geçirmeliyiz yani bilişsel süreçleri takip etmeliyiz” dedi.

BAZI İNSANLAR GÜZEL VE OLUMLU KISMI GÖREMİYOR

Mutluluğun acıdan ve hazdan bağımsız var olan bir bilinç durumu olduğunu belirten Zülfikar “Bazı insanlar bir olay içerisinde sürekli olarak olumsuz şeyleri görüyor. Yani oradaki güzel ve olumlu kısmı göremiyor. Yunan Filozof Epiktetos mutluluğun 3 şeye dayandığını söyler; İrade, zihinsel tavrımız, olayları algılama biçimimiz” dedi.

MUTLU OLMAK İÇİN TAVSİYELER

Zülfikar “Mutluluk için insanın ilk olarak kendisini tanıması gerekir. Duygulara fazla bağlı kalmamak, otomatikleşmiş fikirlerimizin farkına varmak gerekiyor. Saplandığımız fikirlerimizi sorgulayabiliriz. Bizi çaresiz ve yenik düşüren fikirlere karşı mücadele etmek önemli. Yani öğrenilmiş çaresizliğe dikkat etmek gerekli. Duygusal ve zihinsel bedenimizi sık sık arındırmalıyız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.