Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Ormanya Doğa Okulu’nda ilk eğitimler başladı

EĞİTİM 03.10.2020 - 14:20, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1985+ kez okundu.
 

Ormanya Doğa Okulu’nda ilk eğitimler başladı

Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda pandemi kurallarının birebir uygulandığı Doğa Okulu eğitimleri başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda 7-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik doğa eğitimlerinin verildiği Doğa Okulu Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler doğrultusunda yeniden başladı. Eğitimlerin açık havada yapılması ve sınırlı kontenjan olması veliler tarafından da memnuniyet ile karşılandı.   ORMANIN DERİNLİKLERİNDE AÇIK HAVADA EĞİTİM “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.” Bu bağlamda gerçekleştirilen eğitimlerde, çocukların doğayla zayıflayan bağlarının tekrar güçlü bir şekilde oluşturulması hedefleniyor. Her eğitim için farklı konseptte hazırlanan açık hava sınıflarında, Covid-19 önemleri alınarak eğitimlere başlandı. Uzun süredir evde olan çocukların doğa ile buluşmaları görülmeye değerdi. ÇOCUKLAR ORMANDA SANAT İLE BULUŞTU Sosyal mesafenin korunarak gerçekleştirildiği eğitimlerde, çocuklar özel olarak hazırlanan ağaç dilimlerine hayvan figürlerini boyayarak ilk eğitimlerini gerçekleştirdi. Eğitimin devamında doğada ritim atölyesi, doğa kartları ile ormanı yakından tanıma ve Kaşif Diyor ki oyunlarını oynayarak sertifikalarını aldılar. Doğada olmanın mutluluğu yüzlerine yansıyan çocuklar eğitimden oldukça mutlu ayrıldılar. ÇEVRE DEDEKTİFLERİ İŞ BAŞINDA Doğanın kıymetinin daha iyi anlaşıldığı bu zamanlarda çocukların doğaya dört elle sarılmasını sağlayan çevre dedektifleri etkinliğinde, doğanın ve sürdürülebilir yaşamın önemi vurgulandı. TMM ( Temizlik - Maske – Mesafe) mı? Eğitim için bekleme alanına alınan çocuklara yeni maske dağıtımı yapılarak görevli hemşire tarafından ateş ölçümleri yapıldı. Tek kullanımlık isimlikler ve önlüklerin verildiği eğitimde tedbirlere çocuklar eksiksiz olarak uydu. Eğitime başlamadan önce sosyal mesafenin ve el temizliğinin önemine dikkat çekildi. Eğitim alanının birkaç noktasına koyulan dezenfektanlar ile çocukların sık sık ellerini dezenfekte etmesi sağlandı. HES KODU KONTROLLÜ EĞİTİM 7-14 yaş arasındaki çocuklara eğitim veren Doğa Okulu, eğitimlere katılan her çocuğun HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması yapılarak eğitimlere başvurusu onaylandı. DOĞA OKULU NEDİR? Yaklaşık 2 yıldır binlerce çocuğa eğitim verilen Doğa Okulu’nda, çocuklara birbirinden farklı içerikler ile doğayı tanıma fırsatı sunuluyor. Yaban Hayatı, Kuş Gözlemi, Geri Dönüşüm, Doğada Ritim ve Sanat konularının sık sık işlendiği eğitimlerde çevreye duyarlı ve doğa bilincinin oluştuğu çocuklar gönüllü birer Çevre Dedektifi oluyor. DETAYLI BİLGİ VE KAYIT 7-14 yaş arasını kapsayan etkinliklere www.ormanya.com adresinden başvuru yapılıyor. 0262 331 66 11 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alınabiliyor.  
Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda pandemi kurallarının birebir uygulandığı Doğa Okulu eğitimleri başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda 7-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik doğa eğitimlerinin verildiği Doğa Okulu Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler doğrultusunda yeniden başladı. Eğitimlerin açık havada yapılması ve sınırlı kontenjan olması veliler tarafından da memnuniyet ile karşılandı.  

ORMANIN DERİNLİKLERİNDE AÇIK HAVADA EĞİTİM

“Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.” Bu bağlamda gerçekleştirilen eğitimlerde, çocukların doğayla zayıflayan bağlarının tekrar güçlü bir şekilde oluşturulması hedefleniyor. Her eğitim için farklı konseptte hazırlanan açık hava sınıflarında, Covid-19 önemleri alınarak eğitimlere başlandı. Uzun süredir evde olan çocukların doğa ile buluşmaları görülmeye değerdi.

ÇOCUKLAR ORMANDA SANAT İLE BULUŞTU

Sosyal mesafenin korunarak gerçekleştirildiği eğitimlerde, çocuklar özel olarak hazırlanan ağaç dilimlerine hayvan figürlerini boyayarak ilk eğitimlerini gerçekleştirdi. Eğitimin devamında doğada ritim atölyesi, doğa kartları ile ormanı yakından tanıma ve Kaşif Diyor ki oyunlarını oynayarak sertifikalarını aldılar. Doğada olmanın mutluluğu yüzlerine yansıyan çocuklar eğitimden oldukça mutlu ayrıldılar.

ÇEVRE DEDEKTİFLERİ İŞ BAŞINDA

Doğanın kıymetinin daha iyi anlaşıldığı bu zamanlarda çocukların doğaya dört elle sarılmasını sağlayan çevre dedektifleri etkinliğinde, doğanın ve sürdürülebilir yaşamın önemi vurgulandı.

TMM ( Temizlik - Maske – Mesafe) mı?

Eğitim için bekleme alanına alınan çocuklara yeni maske dağıtımı yapılarak görevli hemşire tarafından ateş ölçümleri yapıldı. Tek kullanımlık isimlikler ve önlüklerin verildiği eğitimde tedbirlere çocuklar eksiksiz olarak uydu. Eğitime başlamadan önce sosyal mesafenin ve el temizliğinin önemine dikkat çekildi. Eğitim alanının birkaç noktasına koyulan dezenfektanlar ile çocukların sık sık ellerini dezenfekte etmesi sağlandı.

HES KODU KONTROLLÜ EĞİTİM

7-14 yaş arasındaki çocuklara eğitim veren Doğa Okulu, eğitimlere katılan her çocuğun HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması yapılarak eğitimlere başvurusu onaylandı.

DOĞA OKULU NEDİR?

Yaklaşık 2 yıldır binlerce çocuğa eğitim verilen Doğa Okulu’nda, çocuklara birbirinden farklı içerikler ile doğayı tanıma fırsatı sunuluyor. Yaban Hayatı, Kuş Gözlemi, Geri Dönüşüm, Doğada Ritim ve Sanat konularının sık sık işlendiği eğitimlerde çevreye duyarlı ve doğa bilincinin oluştuğu çocuklar gönüllü birer Çevre Dedektifi oluyor.

DETAYLI BİLGİ VE KAYIT

7-14 yaş arasını kapsayan etkinliklere www.ormanya.com adresinden başvuru yapılıyor. 0262 331 66 11 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alınabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.