Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Rota Limanı ek tesis için ÇED toplantısı yapacak

GÜNDEM 11.01.2021 - 15:31, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2639+ kez okundu.
 

Rota Limanı ek tesis için ÇED toplantısı yapacak

Liman kenti haline dönene Körfez'de, bir yandan işleyen limanlar, bir yandan yapımı devam eden limanlar bulunurken, mevcut limanlarda ek tesis kurmaya yöneliyor. Rota Limanı yeni tesis için Cuma günü ÇED toplantısı düzenliyor

Liman kenti haline dönene Körfez'de, bir yandan işleyen limanlar, bir yandan yapımı devam eden limanlar bulunurken, mevcut limanlarda ek tesis kurmaya yöneliyor. Rota Limanı yeni tesis için Cuma günü ÇED toplantısı düzenliyor. Körfez, Atalar Mahallesi Mevkii'nde, Rota Liman Hizmetleri Sanayi A.Ş. tarafından yapılması planlanan Rota Limanı Tesisleri ve İlave Tevsii İnşaatı Projesi için, 25 Kasım 2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı 15 Ocak Cuma günü saat 11.00’da Yarımca Kültür Merkezi’nde yapılacak. KÖRFEZ SAHİLLERİ DOLGUYLA YOKOLUYOR DubaiPort’un dolgu çalışması, OYAK Limanı’nın dolgu çalışmasının ardından şimdi de Rota Limanı kapasitesini artırmak için dolgu yapacak. Kapasite artırımı ÇED toplantısı aşamasına geldi bile. Körfez sahilleri böylelikle, limanlara teslim edilmiş olacak. Bu durum bölgenin ekolojik dengesine de olumsuz etki ediyor. BÜYÜK GEMİLER İÇİN Geçtiğimiz seneden bu yana Gübretaş, TÜPRAŞ, Kortaş Liman Hizmetleri A.Ş. gibi firmaların ardından Körfez’de kurulu bulunan Rota Limanı da kapasite artışına gidiyor. Halihazırda 60 bin DWT’luk gemilerin yanaşmasına imkan sağlayacak rıhtım alanı ve iskele yapısında kalıcı revizyon işleminin yapılması planlıyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte liman tesisine maksimum 200 bin DWT’luk gemilerin yanaşması planlanıyor. 24 BİN METREKARE DOLGU YAPACAK Söz konusu kapasite artışı projenin teknik olmayan özetine göre, proje kapsamında yeni kıyı tesislerinin inşası için mevcutta yer alan 1 adet iskele ve 1 adet T iskele yıkılarak bu alanda toplam 24 bin 200 metrekare alanda dolgu işlemi yapılacak. Denize yapılacak dolgu ile bölgede yeni bir rıhtım yapılacak. Yeni liman için sadede dolgu işlemi ile sınırlı kalınmayacak. Ayrıca bölgede 115 bin metreküp dip tarama işlemi de yapılacak. 59 BİN 95 METREKARE BÜYÜYECEK Geri saha ve kıyı yapılarıyla toplamda 119 bin 55 metrekarelik bir alana sahip olan Rota Limanı’nın, yapılacak tesisleri ve İlave Tevsii İnşaatı Projesi hayata geçtiğinde 174 bin 5 metrekareye çıkması planlanıyor. ÇED süreci başlayan proje ile ilgili türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebileceği belirtildi.  
Liman kenti haline dönene Körfez'de, bir yandan işleyen limanlar, bir yandan yapımı devam eden limanlar bulunurken, mevcut limanlarda ek tesis kurmaya yöneliyor. Rota Limanı yeni tesis için Cuma günü ÇED toplantısı düzenliyor

Liman kenti haline dönene Körfez'de, bir yandan işleyen limanlar, bir yandan yapımı devam eden limanlar bulunurken, mevcut limanlarda ek tesis kurmaya yöneliyor. Rota Limanı yeni tesis için Cuma günü ÇED toplantısı düzenliyor.

Körfez, Atalar Mahallesi Mevkii'nde, Rota Liman Hizmetleri Sanayi A.Ş. tarafından yapılması planlanan Rota Limanı Tesisleri ve İlave Tevsii İnşaatı Projesi için, 25 Kasım 2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı 15 Ocak Cuma günü saat 11.00’da Yarımca Kültür Merkezi’nde yapılacak.

KÖRFEZ SAHİLLERİ DOLGUYLA YOKOLUYOR

DubaiPort’un dolgu çalışması, OYAK Limanı’nın dolgu çalışmasının ardından şimdi de Rota Limanı kapasitesini artırmak için dolgu yapacak. Kapasite artırımı ÇED toplantısı aşamasına geldi bile. Körfez sahilleri böylelikle, limanlara teslim edilmiş olacak. Bu durum bölgenin ekolojik dengesine de olumsuz etki ediyor.

BÜYÜK GEMİLER İÇİN

Geçtiğimiz seneden bu yana Gübretaş, TÜPRAŞ, Kortaş Liman Hizmetleri A.Ş. gibi firmaların ardından Körfez’de kurulu bulunan Rota Limanı da kapasite artışına gidiyor. Halihazırda 60 bin DWT’luk gemilerin yanaşmasına imkan sağlayacak rıhtım alanı ve iskele yapısında kalıcı revizyon işleminin yapılması planlıyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte liman tesisine maksimum 200 bin DWT’luk gemilerin yanaşması planlanıyor.

24 BİN METREKARE DOLGU YAPACAK

Söz konusu kapasite artışı projenin teknik olmayan özetine göre, proje kapsamında yeni kıyı tesislerinin inşası için mevcutta yer alan 1 adet iskele ve 1 adet T iskele yıkılarak bu alanda toplam 24 bin 200 metrekare alanda dolgu işlemi yapılacak. Denize yapılacak dolgu ile bölgede yeni bir rıhtım yapılacak. Yeni liman için sadede dolgu işlemi ile sınırlı kalınmayacak. Ayrıca bölgede 115 bin metreküp dip tarama işlemi de yapılacak.

59 BİN 95 METREKARE BÜYÜYECEK

Geri saha ve kıyı yapılarıyla toplamda 119 bin 55 metrekarelik bir alana sahip olan Rota Limanı’nın, yapılacak tesisleri ve İlave Tevsii İnşaatı Projesi hayata geçtiğinde 174 bin 5 metrekareye çıkması planlanıyor. ÇED süreci başlayan proje ile ilgili türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebileceği belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.