Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

“SEKA Arşivi” gün yüzüne çıkıyor

KÜLTÜR 22.09.2018 - 00:26, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1611+ kez okundu.
 

“SEKA Arşivi” gün yüzüne çıkıyor

SEKA arşivlerinden çıkarılan fotoğraf ve belgeler, SEKA Dokümantasyon Merkezi’nde araştırmacıların hizmetine sunuluyor

Türkiye’nin hafızası niteliğindeki SEKA Arşivi, SEKA Dokümantasyon Merkezinde devam eden tasnif ve tarama işlemleri ile zenginleşmeye devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren SEKA Dokümantasyon Merkezi’nde SEKA Kâğıt Fabrikaları’ndan kalma evrak, fotoğraf, dergi, doküman ve multimedya türü materyaller inceleniyor. Tasnif ve tarama işlemlerinin ardından SEKA Kâğıt Müzesi koleksiyonuna katılıyor. SEKA arşivlerinin tutulduğu Dokümantasyon Merkezi, araştırmacıların hizmetine sunuluyor. DOKÜMANLAR ARŞİVDE YERLERİNİ ALDI SEKA Dokümantasyon Merkezi’nde arşivleme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda son olarak SEKA’nın tüm yerleşim planının yer aldığı çizimler, tarihi değeri olan pullar, personel özlük dosyaları, SEKA’nın kurumsal yönetmelikleri, selüloz ve kâğıtçılık üzerine kitaplar, AR-GE raporları Dokümantasyon Merkezi’nin arşivindeki yerini aldı.  ÖZELLİKLERİNE GÖRE KORUNUYOR Dokümantasyon Merkezi’nde herkesin faydalanabileceği kitap ve dergilerin yer aldığı kütüphane oluşturuldu. Compact raf sistemli arşivde değerli ve korunmaya muhtaç evrak, fotoğraf ve dokümanlar asitsiz gömlek, asitsiz zarf ve asitsiz kutularda künye ve envanter bilgilerine göre muhafaza ediliyor. Araştırmacıların yanı sıra çeşitli özel kuruluşlarla devlet kurum ve kuruluşlarına da kaynak sağlamaya devam eden merkez, hafta içi ve cumartesi günleri hizmet veriyor.
SEKA arşivlerinden çıkarılan fotoğraf ve belgeler, SEKA Dokümantasyon Merkezi’nde araştırmacıların hizmetine sunuluyor

Türkiye’nin hafızası niteliğindeki SEKA Arşivi, SEKA Dokümantasyon Merkezinde devam eden tasnif ve tarama işlemleri ile zenginleşmeye devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren SEKA Dokümantasyon Merkezi’nde SEKA Kâğıt Fabrikaları’ndan kalma evrak, fotoğraf, dergi, doküman ve multimedya türü materyaller inceleniyor. Tasnif ve tarama işlemlerinin ardından SEKA Kâğıt Müzesi koleksiyonuna katılıyor. SEKA arşivlerinin tutulduğu Dokümantasyon Merkezi, araştırmacıların hizmetine sunuluyor.

DOKÜMANLAR ARŞİVDE YERLERİNİ ALDI

SEKA Dokümantasyon Merkezi’nde arşivleme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda son olarak SEKA’nın tüm yerleşim planının yer aldığı çizimler, tarihi değeri olan pullar, personel özlük dosyaları, SEKA’nın kurumsal yönetmelikleri, selüloz ve kâğıtçılık üzerine kitaplar, AR-GE raporları Dokümantasyon Merkezi’nin arşivindeki yerini aldı.

 ÖZELLİKLERİNE GÖRE KORUNUYOR

Dokümantasyon Merkezi’nde herkesin faydalanabileceği kitap ve dergilerin yer aldığı kütüphane oluşturuldu. Compact raf sistemli arşivde değerli ve korunmaya muhtaç evrak, fotoğraf ve dokümanlar asitsiz gömlek, asitsiz zarf ve asitsiz kutularda künye ve envanter bilgilerine göre muhafaza ediliyor. Araştırmacıların yanı sıra çeşitli özel kuruluşlarla devlet kurum ve kuruluşlarına da kaynak sağlamaya devam eden merkez, hafta içi ve cumartesi günleri hizmet veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.