Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Sevgi Yaman Kel, “Daha ne bekliyorsunuz?”

SİYASET 05.12.2020 - 22:14, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2252+ kez okundu.
 

Sevgi Yaman Kel, “Daha ne bekliyorsunuz?”

CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Sevgi Yaman Kel, pandemi önlemleri artarken uzaktan eğitimle eğitim ve öğretim sezonunun tamamlanması beklenirken, internet ve bilgisayara ulaşmakta zorlanan çocuklar için belediyenin hiçbir çalışma yapmadığını belirterek, daha neyin beklendiğini sordu

CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Sevgi Yaman Kel, pandemi önlemleri artarken uzaktan eğitimle eğitim ve öğretim sezonunun tamamlanması beklenirken, internet ve bilgisayara ulaşmakta zorlanan çocuklar için belediyenin hiçbir çalışma yapmadığını  belirterek, daha neyin beklendiğini sordu. Sevgi Yaman Kel açıklamasında, EBA ve ZOOM gibi uygulamalarda aksaklıklar olduğunu, azımsanmayacak sayıda çocuğun bilgisayar ve internete erişemediğini, uzaktan da olsa eğitim alamadığını hatırlatarak, bu konularda çalışmalar yapılmasını talep ettiklerini belirtti. Kel, buna rağmen halen daha belediye olarak adım atılmadığını ifade ederek, “Bildiğimiz üzere 16 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde corona virüs nedeniyle eğitim uzaktan sağlanmaktadır. EBA ve Zoom gibi sürekli aksayan yazılım uygulamalarıyla tamamen öğrenci ve velilerin program kullanma becerilerine bırakılmış, öğretmenlerin bile bu programları kullanmakta sıkıntı çektiği, eğitim verilmesi konusunda eksik kalınılan bu süreçte birde kimi evlerde internete erişim sıkıntısının olması, 2 veya 3 'ten fazla çocuk bulunan evlerde akıllı telefon, tablet, bilgisayarların olmaması, çocukların sürekli aksayan bu sisteme erişmesini imkansız hale getirmektedir. Çocuklar arasında psikolojik gerginliğe yol açmaktadır. Bu durum eğitimde fırsat eşitliği ilkesine aykırıdır. Geçtiğimiz ayda ki meclislerde bunu gündeme getirdik. Dedik ki Körfez Belediyesi olarak 30 binden fazla öğrencinin olduğu ilçemizde bu sıkıntılardan ötürü bir çalışma yapacakmısınız? Aldığımız cevap Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle bu konu ile ilgili temasta bulunulduğu ve bir adım geleceğiydi. Sormak istiyorum 16 Mart' tan itibaren bu konuyla ilgili ne yaptınız? Aşıya olan güvenin test edildiği bu günlerde 2.dönemden bile maalesef ümidi kesmişken neyi bekliyorsunuz?” Bu arada, bazı vakıf ve derneklerin sınıflar oluşturup çocukları buralara çektiğinin görüldüğü ve bunun da okulların açık olmasından daha riskli olduğu hatırlatılarak, bu konuda da önlem alınması isteniyor. Buralara çaresizlik nedeniyle gidecek çocukların kontrolsüz ortamlarda virüs kapabilecekler, evlerine taşıyabilecekleri belirtiliyor.
CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Sevgi Yaman Kel, pandemi önlemleri artarken uzaktan eğitimle eğitim ve öğretim sezonunun tamamlanması beklenirken, internet ve bilgisayara ulaşmakta zorlanan çocuklar için belediyenin hiçbir çalışma yapmadığını belirterek, daha neyin beklendiğini sordu

CHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Sevgi Yaman Kel, pandemi önlemleri artarken uzaktan eğitimle eğitim ve öğretim sezonunun tamamlanması beklenirken, internet ve bilgisayara ulaşmakta zorlanan çocuklar için belediyenin hiçbir çalışma yapmadığını  belirterek, daha neyin beklendiğini sordu.

Sevgi Yaman Kel açıklamasında, EBA ve ZOOM gibi uygulamalarda aksaklıklar olduğunu, azımsanmayacak sayıda çocuğun bilgisayar ve internete erişemediğini, uzaktan da olsa eğitim alamadığını hatırlatarak, bu konularda çalışmalar yapılmasını talep ettiklerini belirtti. Kel, buna rağmen halen daha belediye olarak adım atılmadığını ifade ederek, “Bildiğimiz üzere 16 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde corona virüs nedeniyle eğitim uzaktan sağlanmaktadır. EBA ve Zoom gibi sürekli aksayan yazılım uygulamalarıyla tamamen öğrenci ve velilerin program kullanma becerilerine bırakılmış, öğretmenlerin bile bu programları kullanmakta sıkıntı çektiği, eğitim verilmesi konusunda eksik kalınılan bu süreçte birde kimi evlerde internete erişim sıkıntısının olması, 2 veya 3 'ten fazla çocuk bulunan evlerde akıllı telefon, tablet, bilgisayarların olmaması, çocukların sürekli aksayan bu sisteme erişmesini imkansız hale getirmektedir. Çocuklar arasında psikolojik gerginliğe yol açmaktadır. Bu durum eğitimde fırsat eşitliği ilkesine aykırıdır. Geçtiğimiz ayda ki meclislerde bunu gündeme getirdik. Dedik ki Körfez Belediyesi olarak 30 binden fazla öğrencinin olduğu ilçemizde bu sıkıntılardan ötürü bir çalışma yapacakmısınız? Aldığımız cevap Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle bu konu ile ilgili temasta bulunulduğu ve bir adım geleceğiydi. Sormak istiyorum 16 Mart' tan itibaren bu konuyla ilgili ne yaptınız? Aşıya olan güvenin test edildiği bu günlerde 2.dönemden bile maalesef ümidi kesmişken neyi bekliyorsunuz?”

Bu arada, bazı vakıf ve derneklerin sınıflar oluşturup çocukları buralara çektiğinin görüldüğü ve bunun da okulların açık olmasından daha riskli olduğu hatırlatılarak, bu konuda da önlem alınması isteniyor. Buralara çaresizlik nedeniyle gidecek çocukların kontrolsüz ortamlarda virüs kapabilecekler, evlerine taşıyabilecekleri belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.