Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Sosyal Mesafe

YAŞAM 31.05.2020 - 15:56, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2198+ kez okundu.
 

Sosyal Mesafe

Aslında bu konuyu bir kaç haftadır yazma isteğinde olduğum halde kendimi yazmamam gerektiği konusunda sürekli telkin ettim durdum.

Aslında bu konuyu bir kaç haftadır yazma isteğinde olduğum halde kendimi yazmamam gerektiği konusunda sürekli telkin ettim durdum.    " Ha değişir, ha değişti" düşüncesiyle. Değişmesini bırakın daha da içinden çıkılmaz bir hal alınca kalemi elime alıp yazmak şart oldu.   Konunun neresinden tutup da hangi tarafını yazsam elimde kalıyor!   Sosyal mesafeyi mi yoksa sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte oluşturulmaya çalışılan zorunlu sosyal mesafeyi mi?   Hani şu illet salgının nedense haftanın beş iş günü hayatlarımızda esamesinin okunmadığı ama her nedense her hafta sonu ve bayram tatillerinde bizler için tehlike arz eden  pandemiyi mi?   En iyisi sokağa çıkma kısıtlamalarını bir kenara bırakıp sözüm ona çok korunaklı bir şekilde sosyal mesafe içinde oluşturulan yaşam tarzımızdan bahsedeyim!   Mağazalar full! Caddeler full! Marketler full! Pazar yerleri pazar yeri olmaktan çok tam bir mahşer yeri! Avm'ler full! ....   Esnafın kapı önlerine koydukları sergilerinin etrafı insan yığını!   Pardon duyamadım sizi, ne dediniz? "Bu insanlarda maske, eldiven var mı? "diye mi sordunuz?    Yüzde birinde görürseniz şükredin. Bu tespitlerimden sonra bana şunu diyebilirsiniz; " ne o yoksa sen de mi çarşı pazar gezip bu doneleri ediniyorsun?" diyebilirsiniz.    Hayır, sevgili okurlarım çarşı pazar gezmiyor hatta korunaklı yaşantıma bu illet başladığı günden itibaren aynı özenle devam ediyorum. Çünkü biliyorum ki ben kendimi ne kadar iyi korursam başkalarını da korumuş olurum böylece.    Bu yazdıklarımı sizlerden gelen görseller ve videolar ışığında yazabiliyorum. Yani bunlar tamamen sizin tespitleriniz. Sağduyu ve sorumluluk sahibi olmanız sayesinde bana gönderdikleriniz.   Bu konu hakkında sayfalarca yazabilirim aslında ama kısacık bir örnekle yazımı tamamlayıp bu hafta için size veda etmek en doğrusu olur sanırım. Zira sizler zaten her şeyin farkındasınız.    Pandemi kısıtlamaları öncesi mahallemizde cumartesi günleri kurulan pazar cuma gününe alındı. Malumunuz; cumartesi- pazar günleri pandemi olduğu ve hafta içi ise semtimize bile uğramadığı için sağlığımız açısından böyle bir uygulama başlatıldı!   Ne mutlu bize!   Cuma günü mahşer yeri olan pazar yerinde birbiriyle bütünleşen halkımız, cumartesi -pazar pandemiden kendini koruyor; zorunlu olarak evlere kendilerini hapsederek! Taa ki pazartesiye kadar!   Söyleyecek başka bir şeyim yok.    Yorum sizin...   Sosyal mesafeli günler dilerim!   Esen kalın. 
Aslında bu konuyu bir kaç haftadır yazma isteğinde olduğum halde kendimi yazmamam gerektiği konusunda sürekli telkin ettim durdum.
Aslında bu konuyu bir kaç haftadır yazma isteğinde olduğum halde kendimi yazmamam gerektiği konusunda sürekli telkin ettim durdum. 
 
" Ha değişir, ha değişti" düşüncesiyle. Değişmesini bırakın daha da içinden çıkılmaz bir hal alınca kalemi elime alıp yazmak şart oldu.
 
Konunun neresinden tutup da hangi tarafını yazsam elimde kalıyor!
 
Sosyal mesafeyi mi yoksa sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte oluşturulmaya çalışılan zorunlu sosyal mesafeyi mi?
 
Hani şu illet salgının nedense haftanın beş iş günü hayatlarımızda esamesinin okunmadığı ama her nedense her hafta sonu ve bayram tatillerinde bizler için tehlike arz eden  pandemiyi mi?
 
En iyisi sokağa çıkma kısıtlamalarını bir kenara bırakıp sözüm ona çok korunaklı bir şekilde sosyal mesafe içinde oluşturulan yaşam tarzımızdan bahsedeyim!
 
Mağazalar full!
Caddeler full!
Marketler full!
Pazar yerleri pazar yeri olmaktan çok tam bir mahşer yeri!
Avm'ler full!
....
 
Esnafın kapı önlerine koydukları sergilerinin etrafı insan yığını!
 
Pardon duyamadım sizi, ne dediniz? "Bu insanlarda maske, eldiven var mı? "diye mi sordunuz? 
 
Yüzde birinde görürseniz şükredin. Bu tespitlerimden sonra bana şunu diyebilirsiniz; " ne o yoksa sen de mi çarşı pazar gezip bu doneleri ediniyorsun?" diyebilirsiniz. 
 
Hayır, sevgili okurlarım çarşı pazar gezmiyor hatta korunaklı yaşantıma bu illet başladığı günden itibaren aynı özenle devam ediyorum. Çünkü biliyorum ki ben kendimi ne kadar iyi korursam başkalarını da korumuş olurum böylece. 
 
Bu yazdıklarımı sizlerden gelen görseller ve videolar ışığında yazabiliyorum. Yani bunlar tamamen sizin tespitleriniz. Sağduyu ve sorumluluk sahibi olmanız sayesinde bana gönderdikleriniz.
 
Bu konu hakkında sayfalarca yazabilirim aslında ama kısacık bir örnekle yazımı tamamlayıp bu hafta için size veda etmek en doğrusu olur sanırım. Zira sizler zaten her şeyin farkındasınız. 
 
Pandemi kısıtlamaları öncesi mahallemizde cumartesi günleri kurulan pazar cuma gününe alındı. Malumunuz; cumartesi- pazar günleri pandemi olduğu ve hafta içi ise semtimize bile uğramadığı için sağlığımız açısından böyle bir uygulama başlatıldı!
 
Ne mutlu bize!
 
Cuma günü mahşer yeri olan pazar yerinde birbiriyle bütünleşen halkımız, cumartesi -pazar pandemiden kendini koruyor; zorunlu olarak evlere kendilerini hapsederek! Taa ki pazartesiye kadar!
 
Söyleyecek başka bir şeyim yok. 
 
Yorum sizin...
 
Sosyal mesafeli günler dilerim!
 
Esen kalın. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.