Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Tarhan ; Diyanet’e Bütçe Lazımsa Zırlı Mercedes’i Satın

SİYASET 26.07.2019 - 11:54, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2269+ kez okundu.
 

Tarhan ; Diyanet’e Bütçe Lazımsa Zırlı Mercedes’i Satın

Cumhurbaşkanı imzasıyla bugün yayımlanan Resmi Gazete'de 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 14'üncü maddesi gereğince, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi sermayesinin 80 milyon liraya çıkarılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı imzasıyla bugün yayımlanan Resmi Gazete'de 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 14'üncü maddesi gereğince, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi sermayesinin 80 milyon liraya çıkarılmasına karar verildi. Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Bir bütçe varsa önce sanayiciye, tarıma, üreticiye, yatırımcıya verilmeli, borç içindeki vatandaşın bireysel kalkınması sağlanmalı” dedi.  BÜTÇE VARSA ÖNCE YATIRIMA ÖNCELİK VERİN Tahsin Tarhan, “Dünya’da sadece ülkemizde örneği görülen “Türk Tipi Başkanlık Sistemi” dedikleri rejimin bir sene sonunda ülkemizi getirdiği nokta ekonomik uçurumdur. Bu uçurumdan düşmemek için tam demokratik sisteme ve üretime dayalım yatırım ekonomisine geçilmesi şarttır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumda eğer bir alana 80 Milyon Lira bütçe yaratılabiliyorsa, bu “Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi” değil, sanayi, bilim, teknoloji, üretim ve eğitim olmalıdır.” “dedi.  DİYANET’E BÜTÇE LAZIMSA ZIRHLI MERCEDES’İ SATIN Tahsin Tarhan, “Devletimizin her kurumunun belirli bütçelere, programlara stratejik planlara ihtiyacı olduğunu hiç kimse inkar edemez. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinin ne olacağı nerelere harcama yapacağı Türkiye Büyük Millet Meclisin’de bütçe görüşmeleri sırasında görüşülüp konuşuldu. Bugün ekstra bir bütçeye ihtiyaç duyuluyorsa zamanın Diyanet İşleri Başkanı’nın kullanmaktan geri durmadığı zırhlı Mercedes’i satın ve bütçeyi oradan yaratın” dedi.  AR- GE ÇALIŞMALARINA EK 80 MİLYON YOK – DİYANET’E VAR Tahsin Tarhan, “Eğitim’den teknolojiye, sanayiden, tarım üretimine kadar her alanda bilimsel ve teknolojik yaklaşımlardan uzak duran, bu alanlara yatırım yapmayan ülkeler çok zor zamanlar yaşamaya başlıyorlar. Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakalamak için de bu alanlarda çalışma yapmak, Ar –Ge yatırımlarını arttırma gerekir. Bugün hangi Ar- Ge yatırımlarına 80 Milyon ekstra bütçe veriliyor, hiç birine. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Dini Yayınlar İşletmesi tek kalemde bu ödeneğe ulaşabiliyor. Diyanet’in bu bütçeyi nasıl kullandığının da takipçisi olacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı imzasıyla bugün yayımlanan Resmi Gazete'de 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 14'üncü maddesi gereğince, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi sermayesinin 80 milyon liraya çıkarılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı imzasıyla bugün yayımlanan Resmi Gazete'de 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 14'üncü maddesi gereğince, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi sermayesinin 80 milyon liraya çıkarılmasına karar verildi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Bir bütçe varsa önce sanayiciye, tarıma, üreticiye, yatırımcıya verilmeli, borç içindeki vatandaşın bireysel kalkınması sağlanmalı” dedi.

 BÜTÇE VARSA ÖNCE YATIRIMA ÖNCELİK VERİN

Tahsin Tarhan, “Dünya’da sadece ülkemizde örneği görülen “Türk Tipi Başkanlık Sistemi” dedikleri rejimin bir sene sonunda ülkemizi getirdiği nokta ekonomik uçurumdur.

Bu uçurumdan düşmemek için tam demokratik sisteme ve üretime dayalım yatırım ekonomisine geçilmesi şarttır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumda eğer bir alana 80 Milyon Lira bütçe yaratılabiliyorsa, bu “Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi” değil, sanayi, bilim, teknoloji, üretim ve eğitim olmalıdır.” “dedi.

 DİYANET’E BÜTÇE LAZIMSA ZIRHLI MERCEDES’İ SATIN

Tahsin Tarhan, “Devletimizin her kurumunun belirli bütçelere, programlara stratejik planlara ihtiyacı olduğunu hiç kimse inkar edemez. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinin ne olacağı nerelere harcama yapacağı Türkiye Büyük Millet Meclisin’de bütçe görüşmeleri sırasında görüşülüp konuşuldu. Bugün ekstra bir bütçeye ihtiyaç duyuluyorsa zamanın Diyanet İşleri Başkanı’nın kullanmaktan geri durmadığı zırhlı Mercedes’i satın ve bütçeyi oradan yaratın” dedi.

 AR- GE ÇALIŞMALARINA EK 80 MİLYON YOK – DİYANET’E VAR

Tahsin Tarhan, “Eğitim’den teknolojiye, sanayiden, tarım üretimine kadar her alanda bilimsel ve teknolojik yaklaşımlardan uzak duran, bu alanlara yatırım yapmayan ülkeler çok zor zamanlar yaşamaya başlıyorlar.

Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakalamak için de bu alanlarda çalışma yapmak, Ar –Ge yatırımlarını arttırma gerekir. Bugün hangi Ar- Ge yatırımlarına 80 Milyon ekstra bütçe veriliyor, hiç birine. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Dini Yayınlar İşletmesi tek kalemde bu ödeneğe ulaşabiliyor. Diyanet’in bu bütçeyi nasıl kullandığının da takipçisi olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.