Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Türkkan İzmit’te Tamamlanamayan Kentsel Dönüşümü Tbmm Gündemine Taşıdı

GÜNDEM 05.10.2020 - 23:07, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1510+ kez okundu.
 

Türkkan İzmit’te Tamamlanamayan Kentsel Dönüşümü Tbmm Gündemine Taşıdı

İzmit’te uzun zamandır tamamlanamayan Kentsel Dönüşüm Projesi TBMM gündeminde.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, kısa bir süre önce İzmit Kertil Tekke Mahalle Konağı’nda muhtarlar ile bir araya gelmiş, bu konudaki sıkıntılarını dinlemiş ve bunları Meclis gündemine taşıyacağını ifade etmişti. Türkkan zaman kaybetmeden yaşanan sıkıntılar ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi. Önergesinde; “İzmit’te uzun zamandır bir kentsel dönüşüm sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu sıkıntı bazı mahallelerde oturanları ciddi şekilde mağdur etmiş, etmeye de devam etmektedir.” diyen Türkkan, Veliahmet Mahallesi’nin bu konuda İzmit’in en çok sıkıntı yaşayan mahallesi olduğunu ifade etti. “Belli kısımları riskli alan ilan edilen ve kentsel dönüşüm kararı alınan mahallede bazı vatandaşların bu projeyi istemediklerine dair açtığı davalar da bulunmaktadır.” diye yazan Türkkan, kentsel dönüşüme geçileceği söylenerek vatandaşların evlerinin yıkıldığını, uzun zamandır mağduriyetlerinin giderilemediğini de önergesinde vurguladı.  İşte Türkkan’ın soruları: 1-İzmit’te uzun zamandır çözülemeyen Kentsel Dönüşüm Projesi ne aşamadadır, bu proje hangi mahalleleri kapsamaktadır? 2-Projenin uzun zamandır tamamlanamamasının gerekçeleri nelerdir? 3-Projenin uzun zamandır hayata geçirilememesinin nedenleri arasında Kentsel Dönüşüm Projesi’ni gerçekleştirecek firma ile Bakanlık arasında yaşanan anlaşmazlık olduğu doğru mudur, bu anlaşmazlık nereden kaynaklanmaktadır? 4-Daha önce proje dahilinde çalışmalar yapılmasına ve mahalleli ile sözleşme imzalanmasına rağmen neden proje sürdürülememiştir? 5-Yapılan sözleşmelerin vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde düzenlenerek feshedilmesi düşünülmekte midir?    6-Kentsel dönüşüme geçme aşamasında kirada oturan vatandaşların bir süre Bakanlık tarafından ödenen kiraları şu anda neden ödenmemektedir, zaten mağdur olan mahallelinin ödemek zorunda kaldığı kiralar yüzünden daha da mağdur olmaması için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?   7-Daha önce İzmit Belediyesi tarafından kamulaştırma bedelinin ödenemeyeceği söylenerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilen proje ile ilgili Bakanlık nasıl bir takvim izlemektedir? 8-Daha önce Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde olan Hacıhızır ve Cedit Mahalleleri ile ilgili süreç nasıl işlemektedir? Veliahmet, Hacıhızır ve Cedit Mahalleleri ile ilgili kentsel dönüşüm projesinin tam anlamıyla ne zaman tamamlanması planlanmaktadır; projenin üç mahalle için eş zamanlı yürütülerek aynı tarihte hayata geçirilmesi mi düşünülmektedir? 9-Özellikle Veliahmet Mahallesi ve Hacıhızır Mahallesi’nde kentsel dönüşümü istemeyen bu nedenle dava açan vatandaşların durumu nasıl değerlendirilecektir,bu konuda ayrı bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?   10-Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bugüne kadar yaşanan problemler ve açılan davalar dikkate alınarak iptal edilmesi ya da hiçbir mahalleliyi mağdur etmeyecek şekilde tekrar düzenlenerek yeni bir proje geliştirilmesi gündemde midir?              
İzmit’te uzun zamandır tamamlanamayan Kentsel Dönüşüm Projesi TBMM gündeminde.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, kısa bir süre önce İzmit Kertil Tekke Mahalle Konağı’nda muhtarlar ile bir araya gelmiş, bu konudaki sıkıntılarını dinlemiş ve bunları Meclis gündemine taşıyacağını ifade etmişti. Türkkan zaman kaybetmeden yaşanan sıkıntılar ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Önergesinde;

“İzmit’te uzun zamandır bir kentsel dönüşüm sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu sıkıntı bazı mahallelerde oturanları ciddi şekilde mağdur etmiş, etmeye de devam etmektedir.” diyen Türkkan, Veliahmet Mahallesi’nin bu konuda İzmit’in en çok sıkıntı yaşayan mahallesi olduğunu ifade etti. “Belli kısımları riskli alan ilan edilen ve kentsel dönüşüm kararı alınan mahallede bazı vatandaşların bu projeyi istemediklerine dair açtığı davalar da bulunmaktadır.” diye yazan Türkkan, kentsel dönüşüme geçileceği söylenerek vatandaşların evlerinin yıkıldığını, uzun zamandır mağduriyetlerinin giderilemediğini de önergesinde vurguladı. 

İşte Türkkan’ın soruları:

1-İzmit’te uzun zamandır çözülemeyen Kentsel Dönüşüm Projesi ne aşamadadır, bu proje hangi mahalleleri kapsamaktadır?

2-Projenin uzun zamandır tamamlanamamasının gerekçeleri nelerdir?

3-Projenin uzun zamandır hayata geçirilememesinin nedenleri arasında Kentsel Dönüşüm Projesi’ni gerçekleştirecek firma ile Bakanlık arasında yaşanan anlaşmazlık olduğu doğru mudur, bu anlaşmazlık nereden kaynaklanmaktadır?

4-Daha önce proje dahilinde çalışmalar yapılmasına ve mahalleli ile sözleşme imzalanmasına rağmen neden proje sürdürülememiştir?

5-Yapılan sözleşmelerin vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde düzenlenerek feshedilmesi düşünülmekte midir? 

 

6-Kentsel dönüşüme geçme aşamasında kirada oturan vatandaşların bir süre Bakanlık tarafından ödenen kiraları şu anda neden ödenmemektedir, zaten mağdur olan mahallelinin ödemek zorunda kaldığı kiralar yüzünden daha da mağdur olmaması için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?  

7-Daha önce İzmit Belediyesi tarafından kamulaştırma bedelinin ödenemeyeceği söylenerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilen proje ile ilgili Bakanlık nasıl bir takvim izlemektedir?

8-Daha önce Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde olan Hacıhızır ve Cedit Mahalleleri ile ilgili süreç nasıl işlemektedir? Veliahmet, Hacıhızır ve Cedit Mahalleleri ile ilgili kentsel dönüşüm projesinin tam anlamıyla ne zaman tamamlanması planlanmaktadır; projenin üç mahalle için eş zamanlı yürütülerek aynı tarihte hayata geçirilmesi mi düşünülmektedir?

9-Özellikle Veliahmet Mahallesi ve Hacıhızır Mahallesi’nde kentsel dönüşümü istemeyen bu nedenle dava açan vatandaşların durumu nasıl değerlendirilecektir,bu konuda ayrı bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?  

10-Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bugüne kadar yaşanan problemler ve açılan davalar dikkate alınarak iptal edilmesi ya da hiçbir mahalleliyi mağdur etmeyecek şekilde tekrar düzenlenerek yeni bir proje geliştirilmesi gündemde midir?

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.