Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

UYKU!

YAŞAM 15.07.2021 - 16:05, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2589+ kez okundu.
 

UYKU!

Daha iyi bir uykuya yardımcı olmak için gereken 10 besin maddesini sıralamış uzmanlar.

Daha iyi bir uykuya yardımcı olmak için gereken 10 besin maddesini sıralamış uzmanlar.  Bu haberin araştırması için sizleri zahmete sokmadan ben hemen sıralamayı yapayım; -Badem gibi kuruyemişler -Beyaz pirinç  -Balık ( ton balığı ve somon balığı gibi yağlı balıklar!) -Kümes hayvanları -Yumurta -Lahana -Tam tahıllar  -Yoğurt -Kiraz ve vişne -Muz Bu gıdalar içeriğindeki etken maddeleri sayesinde iyi bir uyku çekmemiz için beynimize gereken uyku uyarısını yapıyormuş.  Buraya kadar güzel, iyi, hoş ... Zaten uzmanlar diyorsa vardır bir bildikleri. Kaldı ki benim her konuda uzman görüşlerine ne kadar önem verdiğimi ve dikkate aldığımı beni takip eden okurlar bilir.  Uzman görüşlerine değer veririm vermesine ama bu defa onlara katılmadığımı açıkça söylemeliyim. Elbette bu gıdaların tüketilmesi bir tık kadar da olsa faydalı oluyordur rahat ve iyi bir uykuya dalmamız için.  Ama dediğim gibi; sadece minik bir tık!  Aksi halde, şahane bir uykunun temeli katiyen bu gıdalar veya salt tükettiğimiz besinler olamaz.  Kaldı ki bir insanın yaşadığı stres, olumsuz yaşam koşulları, yarına dair hissettiği kaygı ve endişe hali, abuk subuk insanlarla uğraşma telaşı, geçim derdi, insanî her tür yaşam şartlarından muaf olması veya kısmen dahil olması, pandeminin yarattığı psikolojik buhran, ağrıyan ve acı çeken bir beden vs vs. Bence bunlar iyi bir uykunun baş katilleri.  Yani bana göre bu iş öyle muzla, ton balığı ile falan olacak iş değil!  İnsanî yaşam şartlarını tam oturtamamış hiç kimsenin sırf bunları yiyerek huzura ermesini ve bu vesileyle derin bir uykuya dalmasını beklemek saçmalık olur!  Okuduğum haberde yukarıda bahsettiğim  konuların olup olmadığına dair son satıra kadar aranmamın sebebi de bu yüzdendir.  Destansı bir şekilde yazılan uzman görüşü içerikli gazete yazısında sadece bir satır -tek bir satır!- stres ve pandeminin de uykusuzluğa yan etken olabileceğini okudum. Hepsi bu!  Bunun üzerine ben de kendimi tutamayarak bu yazıyı kaleme almayı boynuma borç bildim.  Sevgili uzmanlarımızı bu devirde ve devrin insanlarının arasında olmaya davet ediyor ve gerçek uykusuzluk sebeplerinin gıdalardan çok daha mühim sorunlarda saklı olduğunu söylemelerini diliyorum.  Esen kalın.
Daha iyi bir uykuya yardımcı olmak için gereken 10 besin maddesini sıralamış uzmanlar.

Daha iyi bir uykuya yardımcı olmak için gereken 10 besin maddesini sıralamış uzmanlar. 

Bu haberin araştırması için sizleri zahmete sokmadan ben hemen sıralamayı yapayım;

-Badem gibi kuruyemişler
-Beyaz pirinç 
-Balık ( ton balığı ve somon balığı gibi yağlı balıklar!)
-Kümes hayvanları
-Yumurta
-Lahana
-Tam tahıllar 
-Yoğurt
-Kiraz ve vişne
-Muz

Bu gıdalar içeriğindeki etken maddeleri sayesinde iyi bir uyku çekmemiz için beynimize gereken uyku uyarısını yapıyormuş. 

Buraya kadar güzel, iyi, hoş ...

Zaten uzmanlar diyorsa vardır bir bildikleri. Kaldı ki benim her konuda uzman görüşlerine ne kadar önem verdiğimi ve dikkate aldığımı beni takip eden okurlar bilir. 

Uzman görüşlerine değer veririm vermesine ama bu defa onlara katılmadığımı açıkça söylemeliyim. Elbette bu gıdaların tüketilmesi bir tık kadar da olsa faydalı oluyordur rahat ve iyi bir uykuya dalmamız için. 

Ama dediğim gibi; sadece minik bir tık! 

Aksi halde, şahane bir uykunun temeli katiyen bu gıdalar veya salt tükettiğimiz besinler olamaz. 

Kaldı ki bir insanın yaşadığı stres, olumsuz yaşam koşulları, yarına dair hissettiği kaygı ve endişe hali, abuk subuk insanlarla uğraşma telaşı, geçim derdi, insanî her tür yaşam şartlarından muaf olması veya kısmen dahil olması, pandeminin yarattığı psikolojik buhran, ağrıyan ve acı çeken bir beden vs vs. Bence bunlar iyi bir uykunun baş katilleri. 

Yani bana göre bu iş öyle muzla, ton balığı ile falan olacak iş değil! 

İnsanî yaşam şartlarını tam oturtamamış hiç kimsenin sırf bunları yiyerek huzura ermesini ve bu vesileyle derin bir uykuya dalmasını beklemek saçmalık olur! 

Okuduğum haberde yukarıda bahsettiğim  konuların olup olmadığına dair son satıra kadar aranmamın sebebi de bu yüzdendir. 

Destansı bir şekilde yazılan uzman görüşü içerikli gazete yazısında sadece bir satır -tek bir satır!- stres ve pandeminin de uykusuzluğa yan etken olabileceğini okudum. Hepsi bu! 

Bunun üzerine ben de kendimi tutamayarak bu yazıyı kaleme almayı boynuma borç bildim. 

Sevgili uzmanlarımızı bu devirde ve devrin insanlarının arasında olmaya davet ediyor ve gerçek uykusuzluk sebeplerinin gıdalardan çok daha mühim sorunlarda saklı olduğunu söylemelerini diliyorum. 

Esen kalın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.