Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Vefa, Kocaeli’nde KO-MEK’in adı oldu

02.07.2018 - 22:27, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1891+ kez okundu.
 

Vefa, Kocaeli’nde KO-MEK’in adı oldu

Büyükşehir’in anlamlı projesi, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, “Vefa sadece bir semt adı” şeklindeki yürekleri burkan inanışı,  KO-MEK Vefası Projesi ile yendi. KO-MEK kursiyerlerinin aldıkları eğitimin zekatını sembolize eden proje sayesinde, ihtiyaç sahibi ve hasta vatandaşlar, yalnız olmadıklarını görmenin mutluluğunu yaşıyor. ANLAMLI PROJE Kısa bir süre önce Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından tanıtımı yapılarak yola çıkan KO-MEK Vefası Projesi, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor. KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen, gömlek, pantolon, elbise, perde, örtü ve nevresimler ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara gönderiliyor. Proje ile kursiyerler, yaşadıkları mahallelerine karşı vefasını göstererek, sosyal farkındalık projelerinin içinde yer alıyor. RABİA TEYZENİN KAPISINI ÇALDILAR Proje bu özellikleri nedeniyle, Kocaelilerin ilgisi ve takdiri ile karşılandı. KO-MEK kursiyer ve yöneticileri, bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde Değirmendere’de engelli oğluyla yaşayan 59 yaşındaki diyaliz hastası RabiaTeyzenin kapısını çaldı. Rabia Teyzeye kendilerini tanıtan KO-MEK Değirmendere kursiyerleri kendisi ile yakından ilgilenerek, ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştı. KABAN DİKTİLER Rabia Teyzenin kış için bir kabana ihtiyacı olduğunu gören kursiyerler, hemen harekete geçti. Rabia teyzenin ölçülerini alan KO-MEK Giyim Kursiyerleri kurs merkezine dönerek kaban dikimi için çalışmaya başladı. Büyük bir sevgi ve ilgiyle kabanı iki günde tamamlayan kursiyerler, ellerindeki bu anlamlı hediye ile Rabia teyzeyi ziyarete gitti. Karşısında yeniden KO-MEK kursiyerlerini ve usta öğreticilerini gören Rabia teyze ise bu vefa karşısında duygusal anlar yaşadı. Kursiyerler diktikleri kabanı teslim etti ve iyi günlerde giymesi dileklerinde bulundu. YALNIZ OLDUĞUMU SANIRDIM Kendisi için dikilen kabana teşekkür eden Rabia Teyze duygularını, “Ben hep kendimi yalnız bilirdim. Ama sizler bana yalnız olmadığımı gösterdiniz. Allah sizlerden razı olsun, çok teşekkür ederim” dedi. Rabia teyzenin mutluluğunu gören KO-MEK kursiyerleri ise her zaman kendisinin yanında olduklarını söyledi.  
Büyükşehir’in anlamlı projesi, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, “Vefa sadece bir semt adı” şeklindeki yürekleri burkan inanışı,  KO-MEK Vefası Projesi ile yendi. KO-MEK kursiyerlerinin aldıkları eğitimin zekatını sembolize eden proje sayesinde, ihtiyaç sahibi ve hasta vatandaşlar, yalnız olmadıklarını görmenin mutluluğunu yaşıyor.

ANLAMLI PROJE

Kısa bir süre önce Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından tanıtımı yapılarak yola çıkan KO-MEK Vefası Projesi, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor. KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen, gömlek, pantolon, elbise, perde, örtü ve nevresimler ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara gönderiliyor. Proje ile kursiyerler, yaşadıkları mahallelerine karşı vefasını göstererek, sosyal farkındalık projelerinin içinde yer alıyor.

RABİA TEYZENİN KAPISINI ÇALDILAR

Proje bu özellikleri nedeniyle, Kocaelilerin ilgisi ve takdiri ile karşılandı. KO-MEK kursiyer ve yöneticileri, bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde Değirmendere’de engelli oğluyla yaşayan 59 yaşındaki diyaliz hastası RabiaTeyzenin kapısını çaldı. Rabia Teyzeye kendilerini tanıtan KO-MEK Değirmendere kursiyerleri kendisi ile yakından ilgilenerek, ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştı.

KABAN DİKTİLER

Rabia Teyzenin kış için bir kabana ihtiyacı olduğunu gören kursiyerler, hemen harekete geçti. Rabia teyzenin ölçülerini alan KO-MEK Giyim Kursiyerleri kurs merkezine dönerek kaban dikimi için çalışmaya başladı. Büyük bir sevgi ve ilgiyle kabanı iki günde tamamlayan kursiyerler, ellerindeki bu anlamlı hediye ile Rabia teyzeyi ziyarete gitti. Karşısında yeniden KO-MEK kursiyerlerini ve usta öğreticilerini gören Rabia teyze ise bu vefa karşısında duygusal anlar yaşadı. Kursiyerler diktikleri kabanı teslim etti ve iyi günlerde giymesi dileklerinde bulundu.

YALNIZ OLDUĞUMU SANIRDIM

Kendisi için dikilen kabana teşekkür eden Rabia Teyze duygularını, “Ben hep kendimi yalnız bilirdim. Ama sizler bana yalnız olmadığımı gösterdiniz. Allah sizlerden razı olsun, çok teşekkür ederim” dedi. Rabia teyzenin mutluluğunu gören KO-MEK kursiyerleri ise her zaman kendisinin yanında olduklarını söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.