Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Yangın tüpüyle dolandırıcılık yaptılar

ASAYİŞ 27.10.2020 - 20:55, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2083+ kez okundu.
 

Yangın tüpüyle dolandırıcılık yaptılar

Kocaeli’nin en eski esnaflarından olan Öz-Jet Yangın Söndürme firmasının ismini kullanan kişiler, yangın tüpü değiştirme bahanesiyle sahte fatura keserek parayı aldıktan sonra ortadan kayboldu.

Kocaeli’nin en eski esnaflarından olan Öz-Jet Yangın Söndürme firmasının ismini kullanan kişiler, yangın tüpü değiştirme bahanesiyle sahte fatura keserek parayı aldıktan sonra ortadan kayboldu. İzmit'te faaliyetlerini uzun yıllardan beri sürdüren Öz-Jet Yangın söndürme hizmetlerinin ismini kullanan dolandırıcılar esnafı mağdur ediyor. Resmi belgede sahtecilik ve güveni kötüye kullanma şikayetleri üzerine son günlerde artan şikayetler üzerine harekete geçen Öz-Jet Yangın Söndürme firması polis merkezi tarafından aranıldı. Telefon üzerine emniyete giden firma sahibi durumu öğrenince şok oldu. Derince ilçesinin Çenedağ Mahallesi’nden gelen ihbar üzerine harekete geçildi. Firma sahte fatura kesen dolandırıcılardan davacı ve şikayetçi oldu. ŞİKAYETÇİ OLDUK Olayla ilgili bilgileri aktaran firma sahibi, Sabri Atmaca, “Derince Çenedağ Mahallesi’nde bulunan bir iş yerine bu şahıslar gitmiş ve bize aite olan Öz-Jet Yangın Söndürme’den geldiğini söyleyerek, şirket adına tüpleri değiştireceğini söylemiş. İş yeri sahibini kandırmış ve sahte fatura kesmiş ve parayı almış. Bizim hiçbir zaman böyle bir uygulamamız olmadı. Biz yangın tüplerini talep üzerine değiştiririz. Bahse konu iş yerine giden şahıs, şirketimizin adına fatura düzenlemiş, sahte makbuz bastırmış. Adımıza sahte fatura kesen dolandırıcılardan davacı ve şikayetçi olduk” dedi. FİRMAMIZ SORUMLU DEĞİLDİR Artan dolandırıcılık olaylarının üzerine açıklama yapan Öz-Jet Yangın Söndürme firması, “ Kocaeli’de siz değerli hemşerilerimize 1990 yılından beri yangın sektöründe hizmet etmeyi bir görev bildik. Son günlerde aldığımız yoğun şikayetler üzerine araştırma yaptık ve firmamız adına bazı kişi ve kişilerin piyasada gayri ciddi işler yaptığını üzülerek öğrenmiş bulunduk. Bu tür şahısların yaptığı işlemden firmamız sorumlu değildir. Bu tür şahıs ve ya gruplar adına yetkili mercilere şikayette bulunduk. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.  
Kocaeli’nin en eski esnaflarından olan Öz-Jet Yangın Söndürme firmasının ismini kullanan kişiler, yangın tüpü değiştirme bahanesiyle sahte fatura keserek parayı aldıktan sonra ortadan kayboldu.

Kocaeli’nin en eski esnaflarından olan Öz-Jet Yangın Söndürme firmasının ismini kullanan kişiler, yangın tüpü değiştirme bahanesiyle sahte fatura keserek parayı aldıktan sonra ortadan kayboldu.

İzmit'te faaliyetlerini uzun yıllardan beri sürdüren Öz-Jet Yangın söndürme hizmetlerinin ismini kullanan dolandırıcılar esnafı mağdur ediyor. Resmi belgede sahtecilik ve güveni kötüye kullanma şikayetleri üzerine son günlerde artan şikayetler üzerine harekete geçen Öz-Jet Yangın Söndürme firması polis merkezi tarafından aranıldı. Telefon üzerine emniyete giden firma sahibi durumu öğrenince şok oldu. Derince ilçesinin Çenedağ Mahallesi’nden gelen ihbar üzerine harekete geçildi. Firma sahte fatura kesen dolandırıcılardan davacı ve şikayetçi oldu.

ŞİKAYETÇİ OLDUK

Olayla ilgili bilgileri aktaran firma sahibi, Sabri Atmaca, “Derince Çenedağ Mahallesi’nde bulunan bir iş yerine bu şahıslar gitmiş ve bize aite olan Öz-Jet Yangın Söndürme’den geldiğini söyleyerek, şirket adına tüpleri değiştireceğini söylemiş. İş yeri sahibini kandırmış ve sahte fatura kesmiş ve parayı almış. Bizim hiçbir zaman böyle bir uygulamamız olmadı. Biz yangın tüplerini talep üzerine değiştiririz. Bahse konu iş yerine giden şahıs, şirketimizin adına fatura düzenlemiş, sahte makbuz bastırmış. Adımıza sahte fatura kesen dolandırıcılardan davacı ve şikayetçi olduk” dedi.

FİRMAMIZ SORUMLU DEĞİLDİR

Artan dolandırıcılık olaylarının üzerine açıklama yapan Öz-Jet Yangın Söndürme firması, “ Kocaeli’de siz değerli hemşerilerimize 1990 yılından beri yangın sektöründe hizmet etmeyi bir görev bildik. Son günlerde aldığımız yoğun şikayetler üzerine araştırma yaptık ve firmamız adına bazı kişi ve kişilerin piyasada gayri ciddi işler yaptığını üzülerek öğrenmiş bulunduk. Bu tür şahısların yaptığı işlemden firmamız sorumlu değildir. Bu tür şahıs ve ya gruplar adına yetkili mercilere şikayette bulunduk. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.