Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Yeni Normalin İlk Haftası Kütüphanelere İlgi Yoğundu

KÜLTÜR 05.06.2020 - 23:49, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2041+ kez okundu.
 

Yeni Normalin İlk Haftası Kütüphanelere İlgi Yoğundu

İl Halk Kütüphanesi, yeni normalleşme takviminin başladığı 1 Haziran tarihi itibariyle okuyucularını kabul etmeye başladı.

İl Halk Kütüphanesi, yeni normalleşme takviminin başladığı 1 Haziran tarihi itibariyle okuyucularını kabul etmeye başladı. Maske, mesafe ve hijyen üçlüsünün önem taşıdığı ilk hafta kütüphaneye ilgi yoğundu. Kütüphane personeli gelen tüm ziyaretçilerin kapıda ateşi ölçtü ve dezenfektan ikramında bulundu. Ayrıca kütüphaneyi kullanan okuyucuların masalardaki mesafeli oturma düzenine de dikkat edildi. HAFTA SONU KAPALI İl Halk Kütüphanesi’nden verilen bilgilere göre; Mesai saatleri ikinci bir duyuru yapılana kadar hafta için 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 arasında açık olacak. Öğle arası olan saat 12.00-13.00 arasında kütüphane havalandırılacak ve ortak kullanım alanları dezenfekte edilecek olup o saatte ödünç verme ve okuyucu hizmetine de kapalı olacak. Hafta sonu ise kütüphaneler faaliyet göstermeyecek. KAPALI RAF SİSTEMİ Öte yandan; Ödünç verme birimine okuyucular teker teker alınacak. Salgın döneminde kapalı raf sistemine geçildiği için okuyucular raf aralarına girmeyecek ve kitaplara dokunamayacaklar. İçeride okuyucu varken diğer okuyucular sosyal mesafe kuralına uygun olarak dışarıda bekletilecek. ÖNCE KATALOGDAN TARAYIN Kütüphane yönetimi; Okuyucuların işlemlerini daha hızlı yapabilmesi için kütüphaneye gelmeden önce katalog taraması yapıp istedikleri kitapların adı ve yazarını not alarak gelmelerini tavsiye etti. Bu uygulama kütüphanede daha kısa süreli temasta bulunmak için faydalı olacak. Ayrıntılı bilgi için; Aşağıdaki kurama ait adresleri de ziyaret edebilirsiniz. facebook: https://www.facebook.com/kutuphane41 instagram: https://www.instagram.com/kocaeliilhalkkutuphanesi/ internet sitesi: http://kocaeli.kutuphane.gov.tr/  
İl Halk Kütüphanesi, yeni normalleşme takviminin başladığı 1 Haziran tarihi itibariyle okuyucularını kabul etmeye başladı.

İl Halk Kütüphanesi, yeni normalleşme takviminin başladığı 1 Haziran tarihi itibariyle okuyucularını kabul etmeye başladı. Maske, mesafe ve hijyen üçlüsünün önem taşıdığı ilk hafta kütüphaneye ilgi yoğundu. Kütüphane personeli gelen tüm ziyaretçilerin kapıda ateşi ölçtü ve dezenfektan ikramında bulundu. Ayrıca kütüphaneyi kullanan okuyucuların masalardaki mesafeli oturma düzenine de dikkat edildi.

HAFTA SONU KAPALI

İl Halk Kütüphanesi’nden verilen bilgilere göre; Mesai saatleri ikinci bir duyuru yapılana kadar hafta için 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 arasında açık olacak. Öğle arası olan saat 12.00-13.00 arasında kütüphane havalandırılacak ve ortak kullanım alanları dezenfekte edilecek olup o saatte ödünç verme ve okuyucu hizmetine de kapalı olacak. Hafta sonu ise kütüphaneler faaliyet göstermeyecek.

KAPALI RAF SİSTEMİ

Öte yandan; Ödünç verme birimine okuyucular teker teker alınacak. Salgın döneminde kapalı raf sistemine geçildiği için okuyucular raf aralarına girmeyecek ve kitaplara dokunamayacaklar. İçeride okuyucu varken diğer okuyucular sosyal mesafe kuralına uygun olarak dışarıda bekletilecek.

ÖNCE KATALOGDAN TARAYIN

Kütüphane yönetimi; Okuyucuların işlemlerini daha hızlı yapabilmesi için kütüphaneye gelmeden önce katalog taraması yapıp istedikleri kitapların adı ve yazarını not alarak gelmelerini tavsiye etti. Bu uygulama kütüphanede daha kısa süreli temasta bulunmak için faydalı olacak. Ayrıntılı bilgi için; Aşağıdaki kurama ait adresleri de ziyaret edebilirsiniz.
facebook: https://www.facebook.com/kutuphane41
instagram: https://www.instagram.com/kocaeliilhalkkutuphanesi/
internet sitesi: http://kocaeli.kutuphane.gov.tr/

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.