Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Yurt dışından gelenler Kocaeli’de karantinada!

YAŞAM 18.03.2020 - 16:42, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1414+ kez okundu.
 

Yurt dışından gelenler Kocaeli’de karantinada!

Coronavirüsü tehlikesi nedeniyle 9 ülkedeki 2 bin 807 Türk vatandaşı hava yolu ile ülkemize ulaştı. Yolculardan 859’u ise Kocaeli’ye getirilerek İzmit’teki 5 ayrı öğrenci yurduna yerleştirildi.

Coronavirüsü tehlikesi nedeniyle 9 ülkedeki 2 bin 807 Türk vatandaşı hava yolu ile ülkemize ulaştı. Yolculardan 859’u ise Kocaeli’ye getirilerek İzmit’teki 5 ayrı öğrenci yurduna yerleştirildi.  Korona virüsü tehlikesi nedeniyle Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç ve Danimarka’dan Türkiye’ye dönmek isteyen 2 bin 807 Türk vatandaşı hava yolu ile Türkiye’ye getirilme işlemleri sabah saatlerinde tamamlandı. Türkiye’ye getirilen vatandaşlardan 859’u otobüslerle İzmit’te bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurtlarında yerleştirildi. 14 gün boyunca karantinaya kalacak olan vatandaşlar, sabaha karşı saat 05: 00 sularında İzmit ilçesinde bulunan Ali Fuat Cebesoy, Şerife Gelin, Gazi Süleyman Paşa ve Canfeda Hatun Yurtlarına yerleştirilme işlemleri tamamlandı. UZMAN EKİPLER TAKİP EDİYOR Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yurtta vatandaşlar gerekli testler yapılarak kendileri için hazırlanan tek kişilik odalara yerleştirildi. Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada karantina süresi boyunca yurt binasında ve çevresinde gerekli önlemler titizlikle alınarak vatandaşların tüm ihtiyaçları valilik koordinasyonunda ilgili kurumların işbirliği içerisinde karşılanacağı, yurtta kalan vatandaşların takiplerinin de uzman sağlık personeli tarafından yapılacağı bildirildi. ÖZEL SAĞLIK BİRİMLERİ OLUŞTURULDU Yurtta çalışan personelin görevlerine devam edeceği belirtilirken buna ek olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, karantinadaki yurtlarda özel sağlık birimlerinin oluşturulduğu, karantinada olan vatandaşların düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçirileceği belirtildi. Yurtlardaki öğrencilerin geçici olarak diğer KYK yurtlarına yerleştirildiği belirtilerek öğrencilere gösterdikleri sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür edildi.  
Coronavirüsü tehlikesi nedeniyle 9 ülkedeki 2 bin 807 Türk vatandaşı hava yolu ile ülkemize ulaştı. Yolculardan 859’u ise Kocaeli’ye getirilerek İzmit’teki 5 ayrı öğrenci yurduna yerleştirildi.

Coronavirüsü tehlikesi nedeniyle 9 ülkedeki 2 bin 807 Türk vatandaşı hava yolu ile ülkemize ulaştı. Yolculardan 859’u ise Kocaeli’ye getirilerek İzmit’teki 5 ayrı öğrenci yurduna yerleştirildi.

 Korona virüsü tehlikesi nedeniyle Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç ve Danimarka’dan Türkiye’ye dönmek isteyen 2 bin 807 Türk vatandaşı hava yolu ile Türkiye’ye getirilme işlemleri sabah saatlerinde tamamlandı. Türkiye’ye getirilen vatandaşlardan 859’u otobüslerle İzmit’te bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurtlarında yerleştirildi. 14 gün boyunca karantinaya kalacak olan vatandaşlar, sabaha karşı saat 05: 00 sularında İzmit ilçesinde bulunan Ali Fuat Cebesoy, Şerife Gelin, Gazi Süleyman Paşa ve Canfeda Hatun Yurtlarına yerleştirilme işlemleri tamamlandı.

UZMAN EKİPLER TAKİP EDİYOR

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yurtta vatandaşlar gerekli testler yapılarak kendileri için hazırlanan tek kişilik odalara yerleştirildi. Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada karantina süresi boyunca yurt binasında ve çevresinde gerekli önlemler titizlikle alınarak vatandaşların tüm ihtiyaçları valilik koordinasyonunda ilgili kurumların işbirliği içerisinde karşılanacağı, yurtta kalan vatandaşların takiplerinin de uzman sağlık personeli tarafından yapılacağı bildirildi.

ÖZEL SAĞLIK BİRİMLERİ OLUŞTURULDU

Yurtta çalışan personelin görevlerine devam edeceği belirtilirken buna ek olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, karantinadaki yurtlarda özel sağlık birimlerinin oluşturulduğu, karantinada olan vatandaşların düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçirileceği belirtildi. Yurtlardaki öğrencilerin geçici olarak diğer KYK yurtlarına yerleştirildiği belirtilerek öğrencilere gösterdikleri sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.